Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 87 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
В училището на детето ми има и бележници, и ел. дневник. Сега се замислям, че бележникът е излишен, но така съм свикнала с него Blush

# 136
  • Русе
Има секция за забележки, поощрения, събития( РС) , а най ми харесва статистиката .На кое място е детето по успех в класа, випуска и у-щето, като се дава и по предмети .
  И при нас има дневник на https://bgclass.net/, но няма статистика, която намирам и аз за много полезна. Писах мейл, в секцията предложения, обаче нямам отговор.

# 137
  • София
Имаме Ел. Дневник от 2 месеца. Много добре е измислен и направен. В секцията с оценките ,като кликнеш на всяка една ти дава откога е и на какъв тип изпитване. Има секция за забележки, поощрения, събития( РС) , а най ми харесва статистиката .На кое място е детето по успех в класа, випуска и у-щето, като се дава и по предмети . Само че не всички учители са го възприели и например по История и Гео си седи празно , Wink Постепенно предполагам ще ги въведат навсякъде и ще задължат учителите да нанасят оценките. Simple Smile
В предното училище на детето ми също имаше електронен дневник и в договора на родителите с училището беше изрично записано, че те са длъжни да предоставят информация по всички предмети по електронен път. Е, установих, че някои учители нямат достатъчно компютърна грамотност да го направят.

# 138
  • София
Нямам опит с електронни дневници, но си мисля, че  не всеки учител внася сам написаните от него оценки. Най-вероятно има служител  за целта, който на база дневниците нанася цялостната информация и произхождащите от нея  статистики. Учителите и без това имат достатъчно бумаги за писане и контролни за проверяване. Не си представям, че на тях е  делегирана и  времеемката задача да  нанасят регулярно оценките в електронния дневник за всички класове, на които преподават. Най-малкото дори не е честно да е така. Един учител на 8 клас по език в езикова води само един единствен клас. Друг преподавател по  мат, бел, физика, химия, география, история и сие има много повече ученици.  Но пък от друга страна - кой освен самият учител знае точно на какво е оценката, щом в някои ел. дневници си пише и какво точно изпитване е отразено?

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 09:43 от пенсионирана русалка

# 139
Доколкото знам аз, точно учителят е този, който има ангажимента да нанесе своевременно в ел. дневника всичко. Но пак казвам-нямам наблюдения, защото все в иновативни училища са били децата ми, пък такава екстра нямаме.

# 140
  • Русе
 Учителите си внасят информацията в електронния дневник, защото има учители, които внасят оценката със стотните и попълват графите - Вид и Коментар

# 141
  • Пловдив
Учителят нанася оценките, като това може да се осъществи и през почивните и празнични дни, дори оценката да не е нанесена в дневника. При сина ми е имало случаи да правят писмено изпитване трети час, например, а оценката та-даааа 👏🏻 цъфва в ел дневника преди да се е прибрал вкъщи. 

# 142
  • София
Ясно, благодаря, представях си по-иначе организацията по нанасянето.

# 143
  • Варна
Да, и при нас учителите ги нанасят! А ако отпаднат бележниците ,които отнемат повече време за нанасяне от електронното , няма какво да ги жалим ! Wink
Статистиката се задава програмирано и при всяко нанасяне на нова оценка , се променя ! Нашият е на Школо на платформата .

# 144
  • София
Деска, аз не жаля никого, просто пак си остава неясен въпросът с натовареността на отделните учители  при такава работа. Учителят по немски/английски/френски/испански/руски на 8 клас ще нанесе за целия срок  по двадесетина оценки на 26 деца, тоест сборно към 520, а този по мат ще нанесе на 6-7 класа, ако не и на повече, по 5-6 оценки на ученик, тоест определено над 1000. Трети пък, от типа, дето не си дават зор и учениците им имат максимум по две оценки на срок, едната от които и на проект, съвсем ще го дава лежерно с внасянето. А  бележниците не са кой знае какъв показател към момента за утежняване работата на учителя. И аз съм за махането им определено, но принципно на много места те отдавна  не се  попълват от преподавателя. Връща последният контролните или съответно изпитва, ученикът си вписва после оценката сам в бележника и учителят само се подписва. Хитреците, дето  уж не си носят бележника, остават автоматично отговорност на класния, който регулярно се бъхти да внася ненанесени оценки... Тоест хамалогията е само за него.

# 145
"От 2018г. влиза в сила изискването за наличие на електронен дневник, така че родителите ще разбират своевременно и за датите на класни и контролни, и за оценките от тях."

Това какво значи? От учебната 2018-2019 ли (следващата учебна година)?
Защото масово ел. дневници няма, дори бих казала в най-иновативните софийски училище няма. Simple Smile
И в бившето и в настоящото училище на сина ми има качени списъци с датите за класните работи в сайта на училището.  Полезно ми е като информация, защото той е във втори клас и контролните минават и заминават и нищо от никъде на чувам за тях. Оценки няма , нито ми ги носи за подпис - нищо. Така поне  знам кога му предстои и го препитвам за материала, ако нещо не е наред ,  можем да преговорим и изчистим.

# 146
Детето е първи клас и имаме ел.дневник, като оценките ги нанася класната+учителите по специалните предмети.
На мен ми е много удобен.
За справка учи в държавно училище, което не е иновативно.

# 147
  • Русе
Ние имаме отдавна. Нанася и класната и учителите и е каша. Никога не са своевременно нанесени, понякога една оценка е нанесена по наколко пъти. Не съм видяла особена полза, но моето дете е голямо и да чукам на дърво сама си гони нещата. Отварям го понякога, с ясното съзнание, че информацията не е най-точната и ако нещо ме притесни трябва да питам дали е така. Нито в електронния, нито в хартиения мога да намеря актуална и вярна информация. Съгласна съм и дори съм убедена, че учителите трябва да бъдат оставени да преподават, да организират работата си както намерят за добре, като се оценяват реЗултатите и да не се занимават с канцеларска работа.

# 148
  • София
Отчетността и информирането своевременно на родителите не е канцеларска работа., а тяхно задължение.

# 149
  • софия
Добре, че са ги задължили, та директорката на нашето училище най-накрая да свърши някаква работа.

Общи условия

Активация на акаунт