Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 86 913
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Зависи. Ако от оценката зависи нещо конкретно-правя. Ако не зависи нищо-обръщам внимание на детето само, да знае. Пак с пример-детето ходеше на пробни изпити преди 8 клас и на няколко пъти имаше грешни корекции в работата. Не съм ходила да оспорвам, защото от резултат на пробен нищо не зависи, но съм давала сигнал към школата-организатор. За учител в училище-по-скоро не бих правила така, ако е инцидентно.

# 91
  • софия
Ако грешката променя оценката - да, ако не влияе - не. Няма смисъл да се създава излишно напрежение, пък било то и под формата на абсолютно чистосърдечна забележка-питане, а не заяждане или караница. И учителите са хора, и те грешат.
А ако грешката е, че не е коригирал нещо съществено  Laughing
И аз да се допълня - ако са ощетени, от 5-6 клас започват сами да обсъждат с учител.
Няма да лъжа и да се правя на светица. Не бих  Laughing
Това е хубаво. Отстояват правата си. При моето дете това не го забелязвам, но не е имало и повод до сега. Дано учителите приемат това позитивно, като обсъждане, а не като заяждане.

# 92
  • Варна
     В нов пост, защото се отнася за друго.
Ако установите грешка на учител, става въпрос за фактическа грешка при проверка, бихте ли реагирали?Да кажем, грешката е случайна .

Реагираме. Два случая имаме такива,и двата в 7ми клас с двамата. Първият беше грешно сумиране на точки на контрол по мат. Детето каза на учителката и тя му поправи оценката. Вторият случай беше в началото на тази учебна година. Откровена грешка на учителката по БЕЛ на входно ниво ,поправен верен отговор за грешен,костващ пак отлична оценка. Детето ми не искаше да и каже . Аз отидох с контрол от 6ти клас ,в който присъстваше подобен въпрос със същата дума и вярното тогава, е било посоченото от детето ми на входното ,но се опитаха да ме убедят ,че съм в грешка и нямаше поправка на оценката.  Twisted Evil
Та много зависи от учителя и доколко е склонен да си "признае" грешката . Tired

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 11:05 от Деска

# 93
При моето дете това не го забелязвам, но не е имало и повод до сега. Дано учителите приемат това позитивно, като обсъждане, а не като заяждане.
От един момент се случва.
А заяждане по-скоро ще се случи, ако родител отиде.
Нали на учениците непрекъснато им говорят, че затова са в училище - да питат. А те не питат.
Като в случая при Деска - зависи от учителя. Но са изключения.

# 94
  • European Union
lorenca, тъкмо пишех нещо подобно и то позицията на учител. Но все пак отчитам факта, че работя с големи ученици. Връщам тестовете всеки път с указания да си прегледат грешките и да си сумират точките. Ако нямат забележки, чак тогава нанасям оценките в дневника. Ако след това се появи родител, не съм сигурна дали ще го приема за заяждане от страна на родителя или като опит за измама от страна на ученика.
Напоследък има трайна тенденция да оставят тук-там непопълнени отговори, а след като върна вече оценените работи, да ги допълнят и да твърдят, че на са им проверени. Спокойно може и пред родителите да го играят този театър.

# 95
  • Варна
Напоследък има трайна тенденция да оставят тук-там непопълнени отговори, а след като върна вече оценените работи, да ги допълнят и да твърдят, че на са им проверени. Спокойно може и пред родителите да го играят този театър.

Изобретатели!  Mr. Green Освен и вие да ги догонвате. По едно фото на всеки контрол при проверка и после да се разправят .  hahaha

# 96
  • Ямбол
Ако има непопълнено, аз слагам червени въпросителни или текст - непопълнено, точно заради такива измами

# 97
  • Русе
Мен лично ме изумява съдържанието на изучавания материал в горните гимназиални курсове - неща, които аз съм учила в университета сега се учат в  10-11-12кл. (не коментирам мат. в МГ-та).
И стила на поставяне на задачите за по-малките ученици. На мен ми се наложи да чета два пъти задача от сборник на Просвета за 6кл. за да обясня на детето, какво е искал да каже автора и какво иска от него да направи. Мисля, че трябва да се забрани на научни работници да пишат учебници за ученици.

# 98
 За непопълнени отговори при нас учителите отбелязват непопълването, като отразят с червено верния отговор.

В моя случай не става въпрос за такава грешка или сумиране на точки, а за чисто фактическа/Задраскано вярно и отразено грешно/ .Но наистина, инцидентно и не оказващо влияние на оценката.

Не съм го правила на въпрос, но бях сигурна права ли съм или не.

Elan, аз мислех, че в горните класове става по-поносимо, ти съвсем ме хвърли в отчаяние.

# 99
  • Русе

Мен лично ме изумява съдържанието на изучавания материал в горните гимназиални курсове - неща, които аз съм учила в университета сега се учат в  10-11-12кл. (не коментирам мат. в МГ-та).
 По новата програма смъкват част от този материал още но-надолу.  По математика учат комбинаторика в 8 клас
По литература по програма се набляга на есета в 8 клас и то есета от теми от живота. Не е лошо, но е такава каша , че след като имаха няколко оценени есета, взеха урок - как се пише есе. Моят син, каза, че една тогава разбрал всъщност какво е есе. Ама навъртя две тройки вече. Освен всичко, темите върху които пишат - са им толкова далечни и абстрактни, че и аз се чудя как да ум подавам идеи.

Мисля, че трябва да се забрани на научни работници да пишат учебници за ученици.
Абсолютно.

# 100
  • Sofia
Не успях да прочета цялата тема и не зная дали въпроса ми е вече обсъждан, но се вълнувам от критериите за кандидатстване след 7 клас за набор 2005.

Интересувам се догодина възможно ли е отново да се променят със задна сила или правилата, които важат за седмокласниците випуск 2017-2018 година ще важат и за децата, които ще завършат 7ми клас догодина, т.е. през 2019 ?

# 101
Здравейте момичета! Майките на деветокласниците ще е полезно да знаят, че с  постановление №328 от 21.12.2017г. на Министерски съвет вече се два право да се отпускат стипендии и на тях. Това се упоменава в  § 11 от Преходните и заключителни разпоредби, който гласи следното: „При условията и по реда на постановлението през учебната 2017 – 2018 г. се отпускат стипендии и на ученици в IX клас, които се обучават в профилирани гимназии и в средни училища по училищен учебен план с интензивно изучаване на чужд език, утвърден при условията и по реда на отменените Закон за народната просвета и Закон за степента на образование, общообразователния минимум и учебния план.”.
Моят син е в девети клас в паралелка с интензивно изучаване на чужд език и вчера класната им е казала, че ще им изплатят стипендиите на куп от началото на учебната година.

# 102
Набор 2005 сега не ми се смята, ама 6 клас ли е?
Принципно, всичко може да бъде променено догодина.
Новото, което вкараха миналата година не променя особено картинката обаче. Дали оценка или точки-детето се класира по бал. Балът е  описан как се смята, в зависимост от паралелката се удвоява или утроява даден предмет-това трябва вие да си го проследите спрямо избраните от вас гимназии.

# 103
  • софия
lorenca, тъкмо пишех нещо подобно и то позицията на учител. Но все пак отчитам факта, че работя с големи ученици. Връщам тестовете всеки път с указания да си прегледат грешките и да си сумират точките. Ако нямат забележки, чак тогава нанасям оценките в дневника. Ако след това се появи родител, не съм сигурна дали ще го приема за заяждане от страна на родителя или като опит за измама от страна на ученика.
Това е полезно мнение от моя гледна точка (на родител). Никога не съм и не бих си позволила да притеснявам учител, камо ли да се карам. Ако говоря с учител е, защото знам, че детето се притеснява и няма да пита. Моето е относително малко още, де, 5 клас.
Вашият подход е честен, но не съм сигурна, че повечето учители го практикуват.

Хитреци. Как им хрумват такива работи?  Laughing

# 104
  • София
Тази "хитрина" на дребно лесно се отрязва в зародиш. На празното място учителят слага една питанка и готово.

Общи условия

Активация на акаунт