Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 87 154
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • European Union
Зависи от издателството. Има и учебници, които са направени точно за прожектиране.

# 376
Добре тогава а за какво е правено

За самостоятелно ползване у дома ли

В смисъл, каква е практическата полза ако не може да се ползва в час , нещо като допълнително безплатно помагало ли

Не мога ДС схвана

# 377
Това с прожектирането всеки час не ми харесва.
Според мен да се използват на таблет.
Вкъщи хартиени учебници.
На училище с електронните. За всеки час си отваря на таблета съответния учебник.
Но при такова ползване не ми е ясно как ще се контролира браузването в час из нета.
P.S. Някой ще каже - не всички имат таблет. Не знам за тях, но аз бих дала 130-150-200 лв., вместо да носи по 7-8-9 кг раница всеки ден.

# 378
Друг минус на това детето да няма достъп до ЦЕЛИЯ си учебник в час е, че понякога като правиш упражнение или осмисляш нещо се налага да си припомниш и да погледнеш предишен урок.
Просто всеки учител да има учебници с брой макс. брой в паралелка за тези, на които преподава. Като преподава на 3-4 класа, сумата не е колосална. Нямам против и от нас да се събират. Те парите сега ги дадоха за електронния достъп, който има същия ефект за теглото на раниците, като да бяха наложили изискване за цвета им Simple Smile.
Лично за мен, това е полезно, че ако има недобре обяснен урок, може да се види в друг учебник и да се ползва от детето. Както и че като върнем учебниците тази година, като се наложи да си припомни нещо детето, ще си отвори да види.

# 379
  • Майничка
...Но при такова ползване не ми е ясно как ще се контролира браузването в час из нета. ...

Има как - просто се залагат ограничения в интернет достъпа до определени сайтове и платформи. От ученически потребителски профил нямаш достъп до соц.мрежи, тубата и т.н. Прави се една гугълска класна стая, примерно и се работи основно в нея и това, което е качено на споделения диск.

# 380
gargamela, това в случай, че са им дадени таблетите?
Аз имах предвид, ако са лични.

# 381
  • Майничка
И лични да са - пак така. Не се ползва личен нет, а училищен, който е с определени ограничения.

# 382
И как ще ги спреш да ползват личен нет?

# 383
  • Майничка
В качеството ми на родител или на учител?
Ако е първото - много лесно. Mr. Green
Второто - също лесно, ако таблетите са служебни (има сега един проект на МОН, по който все още няма развитие) - просто им събирам телефоните в началото на часа. Ако са лични, без предварителна договорка с родителите няма как да стане.

# 384
Има има, нарича се училищна политика

# 385
Тоест мислиш, че един учител може да следи таблетите на 30деца и едновременно с това да преподава урок?
Никакъв шанс няма според мен да преподава качествено и да става пъдар дали някой не сърфира по други страници чрез личния си нет на таблета.
Ако са училищни таблети, може да се настроят, но и там няма никакъв шанс всички училища да могат да осигурят такива.

# 386
  • Майничка
Това казвам и аз, без съдействие на родителите, няма как да огранича използването на личния нет. Но с тяхно съдействие - да. Тогава остава като проблем само дали на младежа/девойката изобщо му/й се занимава с урока, но това не е нещо по-различно от разсейването при четенето на книга или играенето на морски бой.
Иначе мога да виждам кога всеки си работи по задачата, а ако изкарам екрана на моя лаптоп на дъската, същото може да вижда и целия клас.
Сега не винаги и един кахут можем да изиграем като хората, въпреки достъпния училищен нет, защото на някои телефоните са толкова претоварени, че непрекъснато забиват (моят също, в това число  Laughing).

# 387
Имам следното питане - на някого случвало ли се е да предплати пътуване на детето и в последствие детето да не замине. Говорих с едната ръководителка още в деня на тръгването и тя обясни, че по принцип не се връща цялата сума, а някаква част от нея. Звънях днес и на туроператора, но оттам ми отговориха, че трябва да се обърна към ръководителите на групата. Последните още си правят пас и не са ме потърсили, та затова реших първо да питам, да си посъбера информация и тогава да ги почвам.  Grinning

# 388
  • в полите на Балкана
В качеството ми на родител или на учител?
Ако е първото - много лесно. Mr. Green
Второто - също лесно, ако таблетите са служебни (има сега един проект на МОН, по който все още няма развитие) - просто им събирам телефоните в началото на часа. Ако са лични, без предварителна договорка с родителите няма как да стане.

В училището на сина ми телефоните се събират от осми клас. Трудно свикнаха, но в по-големите класове вече си знаеха влиза в час и телефона на бюрото или дълбоко в джоба без звук и без да го вади.  Добре им се отрази..

# 389
  • Майничка
Имам следното питане - на някого случвало ли се е да предплати пътуване на детето и в последствие детето да не замине. Говорих с едната ръководителка още в деня на тръгването и тя обясни, че по принцип не се връща цялата сума, а някаква част от нея. Звънях днес и на туроператора, но оттам ми отговориха, че трябва да се обърна към ръководителите на групата. Последните още си правят пас и не са ме потърсили, та затова реших първо да питам, да си посъбера информация и тогава да ги почвам.  Grinning

Зависи за какво пътуване става въпрос. Ако е екскурзия от няколко дни, би следвало да има договор м/у училището и туроператора с посочен срок, в който договорът може да бъде отказан без неустойки. Зависи и в какъв срок сте предупредили (писмено) туроператора или училището, че детето няма да пътува, причините за това и т.н. По принцип, отмяната на пътуване в последния момент от туриста е обект на доброволна туристическа застраховка.

Общи условия

Активация на акаунт