Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 86 865
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря. Дали може на друго място, например в Младост някъде, ако знаете....?!?

# 631
ние преди седмица правихме и го направи личната
доколкото знам от здравната каса превеждат пари на личния лекар

# 632
Не може на др. място.

# 633
Мин. г. не го плащахме, а вчера една позната ходи и тя- не е плащала също. Личната го прави, не се мокри след пробата.

# 634
Ако го прави личната не се плаща, но ако няма достатъчно деца, за да отвори проба, ги праща в диспансера, а там се плащаше

# 635
  • Перник
Моят ученик ще е 5-ти клас тази година, но пак трябваше да се прави Манту - обадиха ни се от кабинета на личната лекарка, за да ни кажат дата и час за проба и за отчитане на резултата. 3 пъти ми обясниха, че 1 ампула е за 5 (доколкото запомних) деца и ако не можем да отидем в определения ден, трябва да ги информираме предварително. Не сме плащали нищо, но използвахме случая, за да направим и здравно - профилактичната карта, че септември настава ужас пред кабинета.

# 636
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
една ампула се дели на много дози и ако няма достатъчно деца за деня трябва да се изхвърли остатъка.
предполагам затова личната отказва.

предполагам пак ще се претупа прегледа преди началото на учебната година.
предвиждам преглед при очен, зъбен статус, ортопед (май е с паднал свод), изследвания и контрола при ендокринолог. пропускам ли нещо?

# 637
Пропускаш, че сега лекарите са отпуска, а септември всички искат прегледи...и аз имах такива планове, ама май ще отложа за по-натам.

# 638
и аз така подозирам - попитах за нещо пропуснато като консултация, че ми е малко замаяно след почивките. Simple Smile
преглед за гръбначно изкривяване си дописах. Simple Smile

# 639
Здравейте,

Личната лекарка или лекар дава ли ви направления за всички тези специалисти или си ги правите с пратен прием?

една ампула се дели на много дози и ако няма достатъчно деца за деня трябва да се изхвърли остатъка.
предполагам затова личната отказва.

предполагам пак ще се претупа прегледа преди началото на учебната година.
предвиждам преглед при очен, зъбен статус, ортопед (май е с паднал свод), изследвания и контрола при ендокринолог. пропускам ли нещо?

# 640
Аз лично си ги правя с платен прием, хем имаме проблеми по някои направления и си ходим през няколко месеца.

# 641
и аз.
нямам нерви да се занимавам със здравната каса.
Скрит текст:
за мен това е паразитна структура, нечовеклюбна и ориентирана към затриване на малкото останали тук хора.
Sad

# 642
  • София
Да не говорим, че вън от педиатрите, е много трудно да намериш добър специалист, работещ по здравна каса... Повечето са с фондове или само платен прием. И стават все по-малко.

# 643
Записах му час другата седмица в ТУБ Диспансера. /2-ра градска на Хр.Ботев/.

Има ли къде да се паркира там около поликлиниката някъде?

# 644
  • София
Записах му час другата седмица в ТУБ Диспансера. /2-ра градска на Хр.Ботев/.

Има ли къде да се паркира там около поликлиниката някъде?

Не. На "Ботев" или по уличките.
Ще е нужно ЕГН-то на детето, и струва 7лв изследването.

Общи условия

Активация на акаунт