Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 838
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
Днес си купих жестоко филе от риба, едвам се сдържах да не изям всичко, което бях взела Naughty Naughty
Ах, изварата..моята любов голяма.Обожавам я всякак-чиста на Пилос, объркана с кисело мляко или с кокосови стърготини, с какао, с разбити яйца и запечена, с плодове.
Като типичен телец обичам храната Blush

# 106
А аз по себе си съдя, че когато много заобичам храната и почна да мисля диетични и интересни храни, значи имам проблем. Ако ям както в момента, да искам да ми е вкусно, ама да не го мисля толкова, значи всичко е горе долу ок.
Извара не обичам особено. Изобщо аз чисти храни освен растителни не обичам. Ама...
С изварата и броколите направихме кюфтета на фурна. Би трябвало да са много ниско калорични - 250 гр.извара, 400 броколи, 2 с.л. брашно и едно яйце. Излезе цяла тава, аз изядох 3-4 кюфтета.
Така горе-долу се ядат, с малко сос от кисело мляко и горчица стават.

# 107
  • Бургас
Вчера имах сварено месо от свински джолан. Много се чудех с какво да го сготвя. После се сетих, че във фризера отлежават едни зеленчуци от Лидл (даже пише Пролетна супа на тях Simple Smile ). И ги направих задушени с масло. Към месото за гарнитура стана чудна вечеря. Та реших вече през уикенда да напека повечко месо и после вечер да добавям към него различни варианти на задушени зеленчуци. Не откривам топлата вода, но и аз не обичам да се бутам много в кухнята, а не съм се сещала за този вариант до момента. И аз отслабвам с ядене на прости неща.

# 108
  • тук и там
Аз редовно вземам някакви миксове от  замразени зеленчуци .От Лидл-също вземам  редовно.Става лесно и бързо.Има и  на порции,направени на пликчета-в микровълновата стават за 4- 5 минути.Не знам колко са здравословни,но като нямам време и съм на диета- така се спасявам.Тази вечер-това ще е за мен-пържола и задушени зеленчуци.

# 109
  • София, България
Замразените зеленчуци не са лоши. Нали в момента съм се запалила и гледам "Екстремно отслабване" в тубата. Във всеки епизод дават по някакво "типсче"... И точно в днешния епизод нутриенистката или иначе казано жената, която казва на отслабващите с какво да се хранят, за да могат да се хранят здравословно, спомена, че замразените зеленчуци са отлични и ни помагат да поддържаме здравословен начин на живот през месеците, които са слаби на разнообразие от зеленчуци и посъветва всеки да отделя малко количество зеленчуци във фризера, които да има на разположение в нужда. Явно все пак това е приемлив вариант за здравословно хранене. Може да не са се съхранили 100% от всички вещества, но все пак са съхранени доста голяма част.

В друг епизод пък треньорът издаде за трениращите, че при изпълнение на дадена физическа активност се дава лимит от време 6 дни, после трябва да се смени с нещо друго, защото организмът вече привиква и въпросното натоварване вече не оказва влияние... Ако 6 дни се ползва кростренажор и после 6 дни скачане на въже... (точно такъв пример даде). Другото, което разбрах сглобявайки подмятания от треньора от различни епизоди е, че оптималният максимум за трениране е 6 дни кардио и 4 дни тежести и задължително един ден почивка.

Аз лично намирам тази информация за интересна и се извинявам, ако някой знае вече това или не споделя тези мисли Simple Smile Хубава вечер на всички , язе ще хапна леща, ей тъй, защото е въглехидратна.

# 110
Тъкмо по темата, наскоро четох за някакво проучване, което показало, че при една и съща храна, мишките, които ядяли с режим напълнели по-малко от тези, на които давали храната в различно време всеки ден. Не че сме мишки, но може да е от полза на някой.

Тази сутрин "разплакващото устройство" Wink показа +100г

Ето ви едно друго интересно четиво: http://www.eatthis.com/14-ways-lose-your-belly-14-days/ за мен важи движението преди ядене, закуската от овесени ядки, сушените сливи, упражнението на малки хапки (snaxercise) и голямата салата зеленчуци като предястие (но когато е топло)

В тази връзка, Дези и аз съм като теб, като режа краставица за семейството и се чудя как може да я ядат през зимата. Само като си помисля и ми става студено. Аз първо хубаво се стоплям с няколко слънчеви поздрава или други йога пози, които мога да правя в тоалетната в офиса, хаха; после си изяждам овесените ядки залети с горещо соево мляко или вряла вода и половин час след яденето продължавам стопленето с горещ чай (напоследък все гледам да е с джинджифил).

Лейди, на мен честно казано соевото мляко ми харесва повече от кравето, но е важно какви са съставките. Бадемовото като хранителна стойност няма нищо общо с кравето според мен, особено пък купеното

Скрит текст:
Например:
INGREDIENTS: Organic Soymilk (Filtered Water, Organic Soybeans), Contains 2% or less of: Vitamin and Mineral Blend (Calcium Carbonate, Vitamin A Palmitate, Vitamin D2, Riboflavin [B2], Vitamin B12), Sea Salt, Natural Flavor, Gellan Gum

и

Ingredients
FILTERED WATER, WHOLE ORGANIC SOYBEANS, ORGANIC CANE SUGAR, ORGANIC SUNFLOWER OIL AND/OR ORGANIC CANOLA OIL, NATURAL VANILLA FLAVOUR WITH PURE VANILLA EXTRACT, CALCIUM CARBONATE, NATURAL FLAVOURS, SEA SALT, XANTHAN GUM, VITAMIN A PALMITATE, RIBOFLAVIN (B2), VITAMIN D2, VITAMIN B12, THIAMINE (B1), NIACIN (B3), VITAMIN B6, PANTOTHENATE (B5).

# 111
Галче, това сигурно е изследването за ползите от интервално хранене.

# 112
Beeps, това ли имаш предвид Grinning
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZppSH7ZHM25IrDhm4jbLmggseD3IRxu8Pgy

Добро утро иначе. Минах рано-рано през залата, сега седнах като белите хора с кафето. Чета дискусията за ядковите млека и се чудя - защо просто не си правите. Нямам предвид онази картинка с доенето на бадемите Grinning Ядкови млека се правят доста лесно, стига да има човек хубав блендер. Пък останалата суровина лесно може да се употреби.

Днес храната ще е пак скучна. Осъзнавам, че хич не ми се експериментира. Не готвя с повече от 2-3 съставки. Месо и подправки, някаква гарнитура, евентуално сос. Месото най-често само с малко мазнина и подправки, гарнитурата - най-често задушени зеленчуци или туршия. Ако нещо изостане в хладилника - гювече или запеканка става. По-сложни неща, които правя рядко, са сармите, кавърма, някаква супа.

Днес обаче е ден за експеримент Grinning Ще правя Златния кекс на No Sugar. Така де, и аз съм човек, и аз ще засладя. Ето рецепта, ако някой се интересува https://www.facebook.com/notes/no-sugar/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82 … /658115901035177/

Та за храната днес - дояждам сарми и малко гърди на обяд с брюкселско зеле. Довечера е guilty pleasure, но да речем, че е чийт дей. Ще ям наденички. Да, да, от купешките и вредните Heart Утре се връщам в ритъм.

# 113
  • Наблизо
 Добро утре,аз пък преди малко станах и сега закусвам кис. мляко с ядки и плодове.Не знам дали ще тренирам днес,не ми е много добре.
Иначе вчера храната беше на обяд огретен със салата и вечерта литър бульон.Направих 30 минути на велоаргуметъра и комплекс упражнения с гирички плюс 13 км пеша.
Днес ще е малко почивка мисля,защото предишните дни се натоварвах много.
На обяд ще правя фаитас с пиле и омлет със зеленчуци..вечерта не знам,може би пак яйца (срока им на годност свършва).

# 114
  • София
Блеки, днес поне един работи. Видях бележката; 8:10 бях на пътеката- пак сме се разминали Simple Smile
Затворих бурканите бульон за другата седмица (като го гледам ще се желира много добре); месцето в малки кутии с надпис за грамаж, за да е удобно само да го пусна в една салата. За обяд пържола със салата, а за домочадието готвя телешко с кафяв ориз и моркови (от което ще ям и аз утре) и червена леща с индийски подправки. В кварталната месарница видях много апетитен телешки суджук, та купих и от него. Очертава се мазна седмица.
Мир и любов на всички!

# 115
  • София
Преди тренировка хапнах 2 варени яйца и 30 мин след 2 кивита.Опитвам да спазвам препоръките на 80DO.Обяд около 200 гр . моя измишльотина от кайма , джулан , бейби спанак и сметана.Изчистих хладилника от остатъци.
Има ли още някоя , който ще се храни по 80DO ? Полезно ще е да споделяме менюта

# 116
  • Велико Търново
Преди тренировка хапнах 2 варени яйца и 30 мин след 2 кивита.Опитвам да спазвам препоръките на 80DO.Обяд около 200 гр . моя измишльотина от кайма , джулан , бейби спанак и сметана.Изчистих хладилника от остатъци.
Има ли още някоя , който ще се храни по 80DO ? Полезно ще е да споделяме менюта
Споделяй!На мен ми е много интересно Simple Smile

# 117
  • София
Можеш ли да споделиш кое беше 80DO, че нещо съм забравила?

А аз оплесках нещата, събота и неделя ми е много по-трудно да спазвам режим. Хем не съм яла много и съм гладна, хем приех много калории и неправилни. Изядох доста семки и то солени и половин компот доста сладък. Сега ще хапна някакво месо, но довечера сме на гости и съм сигурна, че пак няма да устоя.

А през седмицата дори и когато сме не сме у нас, пак ми е по-лесно да се спра.

Иначе отчитам - 4кг от началото на годината, но подозирам, че понеделник кантарът няма да е благосклонен вече.

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 16:58 от Niya-

# 118
А, правим си, тъкмо вчера си правих соево мляко изпробвайки втора технология и се получи на вкус точно като купеното. Даже и окара ми остана и сега си я суша във фурната. Но въпроса беше за купени млека, затова се включих Wink

Днес -100г и се чудя да ям ли плод за междинна закуска или не? Все пак слагам по две сушени сливи в закуската така не съм съвсем без хич, ще видим каквото реша на момента Simple Smile

Дух, не разбрах въпроса, което да е проучване за ползите от интервалното хранене, последния линк, който пуснах ли?

# 119
  • Велико Търново
Аз днес закусих с 350 грама Скир с един грейпфрут в 9.30 часа, бях сита до 15.00/по Папе/ обядвах 3 сварени яйца+2 кренвирша/много обичам/+една нарязана краставица, ще вечерям 250 извара Пилос+доза протеин.
Най-големият ми проблем са пустите количества ooooh!
Утре може и да отида на зала, но може и да пропусна, но понеделник преди работа към 06.30 сутринта ще стартирам с крака.

Общи условия

Активация на акаунт