Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 479
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Amour*, еми чудесна ми е диетата ама вечерното хранене е слабичко пък ние като седнем вечер семейно се оливаме ама предполагам че сега като са ни се свили стомасите няма да е така знам ли Simple Smile
ММ спазва с мен диетата и е отслабнал повече килограми ама и яде малко повече от мен де изобщо мъжкия метаболизъм е в пъти по-бърз Simple Smile

Аз направо се учудих, като спомена 500 гр. пиле. Това ми се струва огромно количество. Аз също не бих могла да се справя с толкова много месо. Става ми мазно и тежко. Браво на теб Simple Smile
Би ми било интересно да споделиш каква е тази диета, макар, че съм сигурна, че вече си го направила. Пропуснала съм го за съжаление Sad

# 91
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз мисля, че повече от 150 гр. пиле не е добре ... Твърде много е...Макар че аз повече от 80гр. със салата, не мога да изям...

# 92
  • Наблизо
И аз така - идва ми много.Единственото месо,което мога да ям докато се натъпча,е телешко на карпачо..ММММММ

# 93
Аз откакто взех да внимавам с храната нещо не ми се яде месо. Зеленчуци, пикантни сосове ... ок, но супи, бульони, меса и пр. не ми се ядат.

Четох някъде, че енергията, която се придобива с храненето се изразходва или натрупва по различни начини, като едно голямо изразходване пада в храносмилателния и преработващ процес. Т.е. идеята беше да се приемат повече храни , при които енергията за обработката е по-голяма от получената от храната ... а пък засища, обработва се бавно и дълго време засища. Това са пълнозърнести продукти с цели ядки и зърна вътре . Наприемр. Или зеленчуци, но с люспите . Не да обелиш доматите или да настържеш морковите на супер тънки, като ги иъкиснеш и омекотиш в сос. Нещо такова беше идеята. Продават и т.нар. вечерен хляб, който има такива свойства.
Ами сега аз не правя феш. Плодовете ги хапвам като ябълки, моркови и пр. с люспата. Да не говорим колко ми пести време тази стратегия откакто готвя здравословно за цялото семейство и не беля никакви картофи, моркови и пр. Всичко добре иъмито отива с люспи ... ако някой протестира му се обяснява, че е здравословно.
Хаха.
Същото си го мислих за бульоните, за фрешовете и пр. . Ами имат ли баластни в-ва ? Или директно и лесно се възприемат и обработват ?

# 94
От фрешовете няма никаква полза.Или по-скоро, вредата е в пъти по-голяма от ползата.
А ползата от бульоните не е в скоростта на обработката, а в съдържанието и значението му за кости, стави и мускули.

# 95
От фрешовете няма никаква полза.Или по-скоро, вредата е в пъти по-голяма от ползата.
А ползата от бульоните не е в скоростта на обработката, а в съдържанието и значението му за кости, стави и мускули.

Не съм съгласна. Пилешкия бульо съдържа сол и подправки, което води до задържане на вода. А фреш от грейпфрут, портокал и моркови /примерно/ има основно отводняващо действие

# 96
  • София
Есенцията на бульона не е като тази на фреша. С бульона не се "заместват" нутриентите, които иначе би изял с месото (аналогично на примера ти плод-фреш). Честно за друго баластно не се сещам, но целулоза със сигурност няма (за сметка на всичкото друго, което присъства вътре). Но, да, модерен е почти колкото фреша; даже май костният беше обявен за суперхрана на 2016 или 2017.

Сол и подправки слагаш, ако искаш и каквито си избереш. Нали не си говорим за кубче "Маги"...

# 97
Мислех, че се подразбира, че говоря само за домашните бульони, а не за химиите в кубче...   Simple Smile

А за фрешовете всеки сам решава дали да ги консумира.За мен са основно концентрирана захар и по-добре цял плод вместо само захарния сок.

# 98

Не съм съгласна. Пилешкия бульо съдържа сол и подправки, което води до задържане на вода. А фреш от грейпфрут, портокал и моркови /примерно/ има основно отводняващо действие

солта не е ли соли. Т.е. не е важно да има соли ? Какъв е проблема с водата ако се задържи?

# 99

солта не е ли соли. Т.е. не е важно да има соли ? Какъв е проблема с водата ако се задържи?

Проблема с водата при всеки е различен. Аз лично не се чувствам добре, когато задържа вода, защото мога да задържа над 2 л. вода без никакъв проблем. Тежко ми е, лицето ми е подуто, очите също, пръстите на ръцете и краката, дрехите не ми стават и т.н. Затова за мен е проблем. Когато бях по-млада не ми е било проблем Simple Smile

# 100
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Момичета, като сме подхванали приложенията...има едни такива за следене на месечния цикъл- показват кога си в овулация, кога да очакваш да ти дойде... Те са полезни за млади момичета и да жени планиращи забременяване и за отслабващи....изобщо за всички...
Пробвайте ги......аз съм забелязала, че по време на овулация ми се яде сладко, а два дни преди да ми дойде започвам да задържам вода... и да тежа повече...но това не е реално напълняване, просто вода...
И се успокоявам, че глада, не е глад, а килата не са кила Simple Smile
та в такива моменти на глад за сладко, смуча бонбон... мога да смуча един бонбон от 5 грама половин час
Случва ми се два дни месечно, горе- долу да получа такива пристъпи и когато си знам от какво са, не им обръщам внимание или лапвам бонбон.
И се сетих за нашите баби, които винаги в чантичките си носят бонбони- кога да си вдигнат кръвната захар, кога да залъжат глада, кога да подкупят некое дете... Хитруши!

# 101
  • Козлодуй
Lady Cassiopeia Duval - http://www.bg-mamma.com/?topic=1009927.msg36099721#msg36099721  - ето тук съм споделила моята диета Simple Smile
И да ви кажа, че открих още един + да съм на диета - записах всички продукти от диетата и ги накупих и наготвих и сега 13 дена си клатя краката и след работа си почивам вместо да дрънкам тенджери из кухнята и да се чудя какво да готвя - много е хубаво да има менюта за доста време на пред и само да се спазват - разнообразно и превъзходно  ще търся и други диети Simple Smile

# 102
Бе нещо и аз обмислям по-добре планиране на храненията и най-вече прости храни. Източник на В,П,М. Без някакви сложни, въртеливи манджи - най-добре отслабвам с прости неща.

# 103
  • Велико Търново
Бе нещо и аз обмислям по-добре планиране на храненията и най-вече прости храни. Източник на В,П,М. Без някакви сложни, въртеливи манджи - най-добре отслабвам с прости неща.

Абсолютно!
В режимът ми от Жабот точно това пише-не гответе с по-вече от 3-4 продукта Peace
И едно време, когато бях в идеална форма се хранех с по един вид храна и на обяд, и на вечеря.И друг път съм го споделяла.
Изварата с грейпфрута се оказаха чудна комбинация за мен Heart Eyes

# 104
В главата ми се върти нещо като:
източник на протеин (животински) извара, риба, морски дарове, яйца, тук там мИсо.
Източник на протеин (растителни) бобови.
"Добри ВХ" - овес, киноа, просо, ориз, картофи, сладки картофи, плодове, зеленчуци (зелени зеленчуци - броколи, спанак и тн)
Само не знам дали да си ги смесвам или не в едно хранене, но май както дойде. Яйца ми е ок да ям и само със салата, морски дарове и месо също, зор виждам с изварата и рибата... Ама то пълно щастие няма.
Може би ще опитам една седмица с по-редовно хранене, може би обяд, сз и вечеря, с по-малки грамажи пък да видим. От опит глава не боли. Струва ми се разумно.

Общи условия

Активация на акаунт