Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 554
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • тук и там
По тази формула си изчислих базовия метаболизъм.
http://lubomirivanov.com/6269/

Прави се оказахте. Отворих си режимът на Любо,имам заложени 1600 калории в дните без тренировка  и 1650 в дните със тренировка.А тогава съм била със 4-5 килограма по-лека . Нещо яко съм объркала във фитнес-пала.Преизчислих си  току-що по формулата от сайта по-горе -1690 кал.Добре че стана въпрос в предните странници за енерго разход,че щях да се гътна от глад Simple Smile Peace

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 13:54 от Kaisia

# 241
  • Наблизо
Успех,Кайсия!На прав път сме всички!

# 242
  • София
Сега си изчислих по тази формула и на мен ми дава 1250 ккал, че ми ми е базовият. Ето защо при 1300 ккал задържам.

# 243
На мен ми даде базов 967. TDEE обаче ми е 1838. Така че за да слабея, около 1500. Глад!
Без изненади.

Но пак не е проста математика. Лятото бях обезумяла по ядките, ядях по 100-200гр на ден. Калории над 2200 със сигурност, но свалих цял размер дрехи. Явно ги усвоявам добре.
Мина ми манията по ядките, сега кой знае накъде ще залитна. Помелото ми е най-любимото нещо в момента. Laughing

От кроасани и пици качвах стремглаво (но бях с непоносимост), от ядки отслабвах.

# 244
  • София
Базов метаболизъм пише, че е "ако само лежите"- това е енергията необходима само за метаболитните процеси в организма.

Имайки предвид факта, че в основата на формулата стои % мазнини, който се определя от "калкулатор", а не от калипер, аз лично не искам да си замервам дневната дажба Simple Smile Мен мен изкара с 14,5 % боди фет  хаха

# 245
  • София
Beeps, разбира се, че всичко е "на око". То и калориите, които отчитаме не са точни, но са някакъв ориентир, за хората, които сме решили по този начин да отслабваме. Иначе в статията си пише да следваме уреди за измерване на мазнините, а ако не сме били, тогава калкулатора.

А не е само за лежане това, което аз гледам, а и умножено по коефициент на активна дейност. Последните дни съм вързана на легло по цял ден, така че си смятам х0.1 само.

# 246
  • София
Аз не говоря да е мега точно, но това ми се вижда глад...И аз съм от тези дето гледат какво и по колко ядат, ползвам майфитнеспал- да не решите, че нямам ограничения...Както и да е, просто ми се видя малко.

# 247
  • София
При мен си е глад последните дни, а и днес лунувам. Но И затова е добре човек да спортува повече, а и като цяло да има по-активен живот, може да си хапне повече. Специално при броенето на калории си е стимул спортуването за похапване на повече неща.

# 248
Аууууууу, баш актуалната И за мен тема обсъждате- броенето на калории и МФП.  Wink
От 2ри януари броя, въвеждам всичко стриктно, дори като готвя- съставките на рецептата, после на око разпределям порциите. Най- странното е, че нито ми е досадно, нито ме затормозява по какъвто и да било начин, даже вече ми е хоби.  Crazy За тези малко повече от 3 седмици за себе си открих, че най- добре ми се отразява, когато се въртя между 1400 и 1700 калории. И кантарът сутрин е отзивчив, и аз не озверявам от глад, а чувството на контрол и увереност, което междувременно се появи, ми е пръв приятел. Нямам пристъпи на "гладно ми е на устата", много съм доволна. Не спазвам режим, или "начин на живот"  Joy, старая се да се храня балансирано, вкусно, без ограничения, като единственото, на което държа, е качеството на храната.  Peace Средно дневно разпределението  в края на деня е нещо от типа на 55- 60% М, 20- 25 П, остатъкът- В /някъде между 20 и 25/, не следя особено, междувременно загърбих и тази си обсесия. Като цяло, се оптитвам през седмицата да нямам ден без тренировка, била тя силова, йога, или просто дъъъъълга разходка. Иначе МФП ми изчисли 1200 калории, за да съм на зададените кг на зададената дата, като аз нарочно си ги оставих така, защото като почна да виждам числата в червено и с минуса отпред, ангелчето в мен надвива дяволчето и дори нещо много да ми се е усладило, не се отдавам на изкушението. Пак казвам, че това почти не се случва вече, в началото имаше малко зор. Разбира се, има дни, в които стигам и до 2000, но пък не си го слагам на сърце и не се тюхкам. Просто внимавам тези дни да не станат няколко поредни, или седмица, месец... че този филм вече съм го играла и повторения не ми се гледат.
Според мен 1200 к са супер малко и ми е странно защо се е наложило като своеобразен крайпътен камък винаги, когато някой иска да започне да сваля кг и се стигне до броене/ горене на калории.  newsm78

ПП. Видях, че сте споменавали Страхил Иванов- за инфо само да кажа, че в момента има прИмоция на негов режим + тренировъчна програма.  Peace

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 18:01 от Анонимен

# 249
  • тук и там
Вчера приключих със 1700 калории.Съвсем друга работа-нахраних се нормално,не съм изпитвала глад.Сега ако взема и да слабея,ще е супер!Ще се следя няколко седмици на тези калории и ще стане ясно.Иначе Фитнес Пала ми рече че  ако се хреаня така -ще отслабна със 0,500 грама след 5 седмици.. ooooh!

# 250
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вярно е, трябва да ги смъкнеш до 1200- 1300...
Салати, салати, плодове, малко месо, бобови, ядки...
Гледай въглехидратите да са ориз, картофи, хляб...не кексове, питки, кифли, торти...
Ако обичаш сладко- най- добре шоколад, не кекс или бисквити...

# 251
Кайсия, MyFitnessPal на мен ми казваше, че ще свалям по 500 гр. седмично, ако държа 1700 ккал, пък реалността е друга - 1 кг. смъкнах за седмица. Така че не му вярвай много.

Та с режима на онзи младеж свалих 1 кг. за седмица. Чувствам се добре, ям по 4 пъти на ден, калориите са 1500-1700. Видимо съм намалила паласките. Ходя редовно до WC. Контролни снимки ще си правя на 10ти февруари.

Предвид, че се храня предимно с пилешки гърди и телешко месо, си мислих, че ще ми е тежко на бюджета, но се оказа, че разлика почти няма. Сезонният ми седмичен пазар възлиза на около 30 лв. Е, тук не слагам протеиновата пудра, но засега си имам такава. Скоро ще купувам пак, но там са 30 лв. за килограм (от познат).

# 252
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Какъв ви е проблема да ядете малко... Трябва да се яде малко и това е...
Яжте от всичко, но по малко...

# 253
  • Велико Търново

Лакомията Peace

Отчитам пет поредни дни кардио в залата, в 06.30 минути заковавам там.Калявам волята и тялото Mr. Green
От днес 7 дни ще държа калориите 1200.Така рече МФП Mr. Green

# 254

Ами аз пък отслабвам с ядене по много, но на определени храни. С глад не съм отслабвала. Със сигурност не трябва да се прекалява с количествата храна, но и лозунга "Глад му е майката" не съм го виждала да се доказва в дългосрочен план. По скоро се стига до "Гладни и дебели".

Общи условия

Активация на акаунт