Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 925
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ой, на първа страница се мъдри едно много апетитно парче кекс!

# 226
Знаете ли дали скоро ще има 30 дневно предизвикателство, както преди се организираше групичка, нещо за февруари?

Аз съм за, но нямам идеи никакви. -3см от някъде? Мисля, че е реалистично и не включва кантар.
Чета си тук мирно и кротко и се нахъсвам. Още едно болно дете ми се излюпи днес и пак няма да съм на работа.

Галче, приятна почивка и дано се върнеш скоро! Hug С онзи бански, да.  Grinning И аз го помня много добре.

# 227
  • тук и там
Мда. кекса и на мен все ми се набива във очите. .Интересното при мен е че сладко не ме блазни през деня,ами само вечер..Предполагам че е вреден навик -след вечеря,да има десерт,щом през останалото време не ми се яде..
Днес си изчислих базовия метаболизъм. Та-базовият ми  метаболизъм на мен ми дава да е  1300 калории.Предполагам че с тренировките и ходенето насам-натам ,харча да речем 1450 някъде.Гледам диетата ми да е около 1250 калории-но на третия ден гладът ме побеждава.А не би трябвало-защото реално не смъквам много калориите. newsm78

За днес -планът е тренировка със Румянка,хранене -протеин евентиално+една ябълка,вечерта -сьомга със зелена салата.

# 228
  • малкия йеросалим
Здравейте.Незнам дали въпросът ми е в правилната тема,но никъде във форума не намерих информация.Интерисувам се за dash диетата.По принцип нямам много килограми отгоре,но излишните  са на корема и дупето.Четох ,че при тази диета се отслабва именно в корема.Тренирам вкъщи.Моля за впечатления и мнения по диетата.

# 229
  • София
За енергоразхода- аз гледам фитбита. Миналата седмица най-добрият ми ден е 2600 к (май тичах 6 км. и после цял ден на стол с една къса разходка по обяд, вечерта иху-аху около децата); в дните, в които не тичам съм на прага на 2000 к. В този смисъл, Кайсия, малко са ти 1300; това са май само за дишане, ядене и спане.

# 230
  • тук и там
Моите натоварвания не са сериозни-и реално няма как да ги изчисля.Започнах на Руми тренировките,но тя казва че със нейните тренировки се изгарят най-много 150-200 калории.Фитнес-пала ме подвежда тогава нещо,казва ми че трябва да приемам 1250 калории за да слабея.

# 231
Кайсия, аз съм 57кг и на мен ми трябват 1300 калории на ден, за да слабея. За теб 1250 мисля, че са много малко...

# 232
  • Наблизо
Кайсия,малко са ти.Според мен базовия ти метаболизъм е 2000-2300 ккал.Предполагам,че не си и ниска.
Аз съм към 2000 базов метаболизъм и с движението докарвам 2300-2500 ккал на ден макс (ако тренирам,иначе ходене 10 км).
Придържам се към 1500 на ден.Ако ям по-малко,после като почна да ям ''нормално'' ще кача килата отново.
Иначе да се похваля - 200гр съм.Нищо и половина,но съм доволна.Искам да става бавно,но сигурно.
Вчера бях на фитнес и днес ме боли седалището хаха.Днес пак ще ида.Увеличавам натоварването всяка седмица лека полека заради травмираното коляно.Ще се опитам да стигна до 3-4 пъти на седмица фитнес,иначе въртя велоаргуметъра у нас - значи тренирам около 5-6 пъти седмично всичко и ходя от 5 до 10 км на ден.Дали е достатъчно според вас?
Менюто днес:
Кисело мляко с ябълка и овесени ядки.
Обяд - пилешки wrap с зеленчуци и сос от кисело мляко плюс гуакамоле.
Вечеря - треска с броколи.

Хубав ден на всички!

# 233
Мда. кекса и на мен все ми се набива във очите. .Интересното при мен е че сладко не ме блазни през деня,ами само вечер..Предполагам че е вреден навик -след вечеря,да има десерт,щом през останалото време не ми се яде..
...

и аз така. не е навик мисля.

Придържам се към 1500 на ден.Ако ям по-малко,после като почна да ям ''нормално'' ще кача килата отново.

Интересно е какво е нормално, защото при мен се оказва , че просто съм прекалявала. т.е. преди не е било нормално.
Сега ако нещо искам да го изям , само защото ми е много вкусно , то си взимам малко от него и останалото го заделям на страни. И така хапвам нормално, но не изяждам целите количества.
Ако сутрин закусвам тънка филийка с крема сирене, то мога да изям две  ... но не го правя
Не се поддавам на лакомията, но за д ане се чъвствам ограничена взимам от каквото има интересно за мен за ядене малко от него.
Гимнастиката гледам да не ми е силова. Не ми трябват огромни мускули.  
Вече пасвам свободно в дрехите , които не можех да облека или ми стягаха  преди коледа ... сега съм в акция да извадя летните дрехи и да поставя цел да се пъхна в тях без да ми стоят смешно ... след това ще изнамеря дрешки от предната година ... да видим.
Аз знам кога бях ок и кога занемарих положението .

# 234
  • Наблизо

Интересно е какво е нормално, защото при мен се оказва , че просто съм прекалявала. т.е. преди не е било нормално.

Ами за мен нормално е с мярка,но от всичко.И сега не изключвам цели групи храни,а си броя калориите и гледам да е домашно приготвено,да не плува в мазнина и наблягам на зеленчуците.
Представям си,че като си сваля килата,ще си позволявам един-два пъти в седмицата пица и подобни..Така или иначе не търся релеф и подобни,а да съм гъвкава и в нормални килограми.За мен е важно да имам извивки.

# 235
И на мен ми се виждат малко, но се взема предвид и ръста и годините. Възможно е и толкова да са й.
Тя дни нямам апетит, според мен, си ям малко, тренирам, не свалям, но се чувствам добре и това е.

# 236
  • София
Аз и преди съм казвала, но и аз на 1300 ккал не слабея, но нямам много физическа активност, освен като спортувам.

# 237

Ами за мен нормално е с мярка,но от всичко.И сега не изключвам цели групи храни,а си броя калориите и гледам да е домашно приготвено,да не плува в мазнина и наблягам на зеленчуците.
Представям си,че като си сваля килата,ще си позволявам един-два пъти в седмицата пица и подобни..Така или иначе не търся релеф и подобни,а да съм гъвкава и в нормални килограми.За мен е важно да имам извивки.
Ами да. Просто не изяждаш цялата пица, взимаш малка пица, поръчваш пица и делиш с някой ... и си позволяваш, но не прекаляваш.
И аз мога цяла пица да хапна, но мога и да взема малко пица . Забелязах, че ефекта за приятното прекарване и почерпката е един и същ . Т.е. нямам нуждата да изям цяла пица. А ако се дразниш на изхвърляне на храна, което и аз много мразя, то искаш да ти опаковат остатъка за в къщи и носиш на някого.

Аз и преди съм казвала, но и аз на 1300 ккал не слабея, но нямам много физическа активност, освен като спортувам.

Никога не съм броила калории и нямам никаква идея колко са ми калориите.
Ориентирам се количествено, качествено и по ефекта.

# 238
  • Наблизо
На мен ми е трудно да изям цяла пица,така или иначе..преди да почна да се ограничавам и да броя калории,си направих този експеримент и успях да изям само половината.Явно съм се настроила още тогава за диета.
Сега не ям пица за момента,предпочитам да хапна нещо по консистентно и засищащо,но по-нататък ще хапвам пица със салата до нея.Така или иначе така ям в момента - малка порция основно ядене (месо или някаква забърканка с боб,ориз или други семена) и салата.Чувствам се чудесно.Старая се да не ям междинни храненета.

# 239
Всеки си намира схемата Simple Smile Успех.

Общи условия

Активация на акаунт