Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 941
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София, България
Кой как яде няма значение, кой какви средства прилага - също няма значение. Събрали сме се тук, за да се подкрепяме по пътя си към общата ни цел, а именно постигането на идеалното за нас тегло, ама не това тегло, което в дебелите книги пише, че е за нас, ами това тегло, което ни кара да се чувстваме добре и удобно в собствената си кожа. Тъй че браво за всички минуси, независимо дали сте яли палачинки, пили сте фет бърнъри или сте гладували седмица. Аз се радвам за всички и искрено се надявам скоро всички да се преместим в тема за задържане на теглото.

Иначе мога да ви споделя, че аз своята точкова диета лека-полека я зарязах, заради липсата на ходене до ВЦ, в момента, в който увеличих въглехидратите малко нещата се оправиха. В момента просто гледам да наблягам на истинска храна в лицето на зеленчуци, млечни продукти и месце. Също така като човек, който до скоро въртеше едни и същи манджи вкъщи, тепърва се радвам на нови нововъведения в менюто си. Вчера направих Златния кекс, който някой беше споделил и да ви се похваля се получи доста сполучливо, направих и един класически кекс с банани и орехи за МП, за да не се сърди, че няма за него. Открих едно доста вкусно руло от тиквички, чиято рецепта споделих по-назад, а сега правя патладжан, който първо омекна на пара нарязан на филийки почти до дръжката, а сега е във фурната с доматче и моцарелка между филийките, поръсен със солчица, черррррно пиперче и риганче. Започнах да изпитвам удоволствие от приготвянето на храната и гледам дори да изглежда добре.., че даже споделям и снимки във Фейсбук, за да получа своите овации и потупвания по рамото.

След малко е готово, бон апети от мен Simple Smile

# 211
  • Козлодуй
Искам да кажа че аз се хранех дълги години нисковъглехидратно от преди да се регистрирам в бгмамма обаче баща ми започна да отглежда пчели проима кошери и аз редовно ядях мед с чая на върха на лъжичката и така напълнях.
Искам да благодаря на Amour* че ме отказа от меда Simple Smile
Искам да благодаря и на Lady Cassiopeia Duval, че сподели за течната стевия LUX и за една диета която като се регистрирах спазвах и така бавно с ваша помощ наистина достигнах желаното тегло и се осъзнах да се върна към точковата диета отново Simple Smile

# 212
  • София
Блеки, ако не е супер секретно, на база какъв дневен енергоразход приемаш 1700 к.?
Аз на всички благодаря за всичко:)

# 213
Beeps, не съм сигурна. Момчето не ми го е смятало да ми го напише, но ме поразпита за ръст и килограми, активност, години... Иначе според различни калкулатори разходът ми средно за ден при седмица с моята активност е между 2100 и 2300 ккал.

Днес тотален провал - цен висене в КАТ, на едната закуска съм и чак сега сядам с вечеря. Нямам обяд, нямам междинно, затова си позволих малко сос на вечерята. Не можах и на тренировка да отида - уморена съм, а и ме втриса...

Духче, покажи какво са ти дали. 10 лв. отстъпка си звучи супер!

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 20:09 от blackisback

# 214
  • Бургас
Магнезий и аз допивам последните хапчета от Лидл. Не виждам кой знае какъв ефект от тях. Магнерот пиех като бременна - 4 пъти по 2, 6 месеца стига ми, не искам и да го чуя. Освен това се оказа, че в едно хапче има едва 33,33 мг. магнезий. Сега съм си харесала на NOW магнезиевия цитират, ще го поръчам другата седмица.
Имате ли наблюдения за увеличен апетит от прием на Омега 3? Вчера ми пуснаха мухата и сега не ми дава мира.

# 215
  • София
Таня, омега 3 съм изпила със стотици хапчета под форма на чиста DHA и ЕPA и не съм видяла да ми се отрази зле на апетита или на нещо друго. Конкретно съм ползвала Nordic Naturals. Обърни внимание на концентрацията в една таблетка, че са се навъдили всякакви омеги и техни производни.

# 216
  • Козлодуй
За днес менюто ми беше:
З: кафе с малко мляко препечена филийка без брашно с малко масло
О: домашен суджук домашен кашкавал и домат
В: айсберг краставица зехтин свинска пържола на скара сирене
Много се радвам че намерих домашен суджук без захар иначе луканките в магазина съдържат захар Simple Smile

# 217
tania, аз огладнявам от вит. С и от Б-тата, но от една Омега издрайфах света, дръж я в хладилник и си гледай срокс на годност

# 218
Аз съм ок по моите стандарти.
Имам за деня кафе и 2 чаши мляко преди обяда, салатка с моркови и зеле , едно кюфте и малко картофи на обяд, парче кезекухен и две парченца салам за вечеря в 16 и 15.

# 219
Привет, за мен днес и утре ще са "почивни дни".
Скрит текст:
Днес вечерта ми се дояде шоколад и си забърках 1 лъжица мед с 2-3 лъжици какао на прах и после не можах да заспя, нормално отдавна не съм яла какао в такива количества. Затова утре ще е ден след недоспиване, т.е. за кафе + имам сметана за изразходване. Не знам после дали ще се върна пак към овесената диета, или на мозъка ми или на тялото ми му трябва пак нещо различно.
Преди години можех всеки ден да ям едно и също и да не ми омръзне, напоследък минат не минат няколко дни и търся нещо ново, ха-ха.

Ще ви държа в течение, ако има някаква промяна или резултат, но и аз като Амур ще се поотегля от темата за известно време и от кантара евентуално Wink

Скрит текст:
Искам да отделя малко повече време за ин йога, по една поза на ден, но всеки ден. Ще видим. И на Аштанга йогата й се наситих засега. Имам колекция с разни йога практики, май им е дошло времето Wink

До скоро и успех Simple Smile

# 220
Здравейте, радвам се, че има такава тема, която толерира всички хранителни режими!
Попаднах на някаква "нова" диета от 2016 г: казва се Thin from within. Изглежда, че част от идеята е да се усили производството на лептин от организма. Самата диета не намирам да е описана, понеже май трябва да си купи човек книгата или да си плати на консултант.
На български няма за това нищо, източниците са само на английски, но само с цел да събудят интерес, за да си платиш.
Някой да е чувал и да има идея какво представлява?

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 08:50 от Uncommon

# 221
  • София
Галче, успех, вътрешен покой и много дзен от мен! Да се включиш  скоро пак с още една убийствена снимка по онзи ССС (супер секси скини) цял бански! (сори, ама не мога да те забравя в този вид). Гуш-гуш!

# 222
  • Бургас
Благодаря за съветите за Омега -та. Не бях се сетила да я държа в хладилник, ама има логика. Иначе и аз гледам уж да е чиста. А дали имам повече апетит от добавки или е период някакъв, предстои да анализирам. Че пия Омега, вечерна иглика, В комплекс с магнезий, мента, глог и валериан, шведска горчивка и последния да затвори вратата.

# 223
Знаете ли дали скоро ще има 30 дневно предизвикателство, както преди се организираше групичка, нещо за февруари?

# 224
Aз съм много доволна от самата себе си, от дисциплината и от резултата.

Общи условия

Активация на акаунт