Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 904
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
А какъв магнезий взимате? Аз имам един магнезиев цитрат на NOW, който е пред свършване. Искам някой с по-малки хапчета.

# 196
  • София
Сори, то било с добро...Simple Smile Не става само с храна. Храненето е важно, но при активно спортуващ човек не е достатъчно, особено ако се целят и резултати (мускул, време или дистанция, работни килограми-кой каквото). Аминките и протеинът са безобидни за мен.

# 197
Мен ми е несправедливо, че се приема за напълно в реда на нещата да се пие магнезий или други минерали, витамини, добавки против косопад, за нокти, за ПМС, за очи, за отслабване, пробиотици, дори да се взимат лекарства без рецепта, но вече е химия да се пие протеин и амино, които са произведени от световноизвестни фирми, а не някоя "фарма" от някой град в България. Както и да е.

За първи път още от ден първи съм убедена, че режим ще ми помогне. Дори не съм се мерила, това ще правя в петък, но съм сигурна на 100%, че ще се изчистя от упоритите мазнини. Вчера за сефте реших да ползвам MyFitnessPal и калориите бяха малко над 1700 ккал. Сутринта се събудих гладна и сега си закусвам на спокойствие. Храних се 4 пъти вчера, глад не почувствах. Изчистих води, ходих 4 (четири) пъти по голяма нужда. Тази сутрин пак.

Днес си пуснах отпуск и ще обикалям институции. Храна ще нося в кутии, дано имам условия да си я изяда. Довечера в залата. Тази седмица ще тренирам само 2 пъти, та и двата ще правя кардио. От другата седмица - силови.

# 198
  • София
Аз добавки не пия, лекарства само ако имам температура.... Пробиотика ми е кефир. Дори пилета не ям, може и да се вманиачавам ,но на моя близка, любителка на фитнес добавки и откриха увеличен черен дроб, алкохол не консумира и докторите казали, че вероятно е от това.

# 199
Herzen, не се дразня, ама пусто ВМ хранене не е панацея ..................
А кой го е твърдял?
Не знам защо си го приела като апел "Хранете се всички ВМ НВ и готово!".
Споделям, както прави всеки пишещ в темата, кое има ефект при мен и действа без усилие, насилие, глад и т.н.
Тук доста писаха, че свалят кг и изхвърлят вода с овесени ядки.Е, не съм го приела като призив да мина и аз на овесени ядки...
Също, споделянето какво пиете като "химия", не го чета като "Пийте протеин на прах/бърнъри/другото какво беше не помня!".На когото му помагат за нещо, да пие, тук просто споделя, нали?

Херци, нищо не крия от себе си, душа....   Laughing 
Скрит текст:
всичко, което хапна, го има черно на бяло в тефтерЯ....ето снощи ядох сладолед и халва.И хич не си го слагам на сърцето...имАло-яла съм.А понеже кантара отиде в "дълбока глуха", идея нямам, а и не се вълнувам как това се е отразило на кг.За тези две години разбрах кое как ми действа, как задържам, как свалям.Мисля, че нацелих вярната посока.....та, затова писах вчера, че продължавам напред вече без мисълта за диета, режим, видове храни и т.н.Ако по дрехите всичко е о.к., смятам да се качвам на кантар веднъж на 3-4-5 месеца.Ако се сетя....
Успешен ден на всички!   Gift Heart

# 200
  • Козлодуй
Аз не съм нито против нито зА добавките защото не ги разбирам затова се зарадвах че Кайсия попита как точно се приемат и защо и че blackisback и отговори за да разбера и аз нещо не че ще тръгна да ги пия защото съм от старото поколение когато науката не беше напреднала за да има толкова добавки явно тялото ми не ги приема Simple Smile
Магнезий пия един от Лидл (там пускат понякога добавки) той е на големи хапчета в нещо като бутилка ама рядко се сещам за него Simple Smile
На мен НВ ВМХ ми води към напълняване защото от години се храня нисковъглехидратно и като вдигнах мазнините които са много калорични веднага качих килограми но не го разбирах и се чудех как на 0 въглехидрати качвам килограми еми ето така качвам това действа при хора с много наднормено тегло и когато дълго са били на високовъглехидратно хранене Simple Smile
Така че по трудния път като Сиска стигнах до заключение, че единствено броене на калории и слаба вечеря подържа ниски килограми Simple Smile
Но и там се дъня защото вечер обичаме да похапваме пред телевизора така че не знам как ще я карам Simple Smile

# 201
  • Наблизо
Добро утро от мен и наздраве с чай.
Имам проблеми в работата и това ми се отразява на апетита - от нервност не ми се яде..,но не ми се и тренира.Днес няма да имам време за движение така или иначе и ме е яд.
Усещам,че и аз ще имам нужда от протеини и т.н. за да мога да имам сила да тренирам повече.Ще прочета тези дни какво мога да взема,за да имам сила да тренирам вечер и да не ми се приспива в 9.
Днес съм на овесени ядки,портокал,кисело мляко и един шокобон..
На обяд ще хапна една супа,не съм много гладна.
Вечерта може би пържола със салата,ако огладнея.

# 202
Скрит текст:
за мен си казах, че крия какво съм яла
за теб беше, че си се самоубедила, че не си на диета  Simple Smile  Peace

варено яйце, 10 гр филе и парче от овесената баница закусвах
за обяд - орехи, защото довечера съм на гости и няма как да не ям
-400 гр за една седмица, от тия истинските  Laughing

# 203
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз си правя за закуска тези дни, един крем от  сърцевината на кокосов орех с малко кокосова вода + банан+ кисело мляко Simple Smile
Обожавам тази комбинация. Представям си с високо маслено кисело мляко колко би било вкусно...

днес ще "обядвам" дробчета с ориз басмати
салата от дайкон и моркови с ленено масло и оризов оцет...

за вечеря май ще имам пак ориз- басмати, но този път забъркан с хумус, хранителна мая ...иии ще си измисля някаква салата

# 204
Аз от бързане сутринта не успях да си хапна филийката с крема сирене и пих чаша мляко, после още една ... мисля преди обяда това да е . Плюс кафетата и газираната вода.
Обяда не го мисля , той винаги ми е добре. Още от сега си знам за вечерята. Simple Smile
Успех.

# 205
Скрит текст:
за мен си казах, че крия какво съм яла
за теб беше, че си се самоубедила, че не си на диета  Simple Smile  Peace

Ами, не знам....
Скрит текст:
За почти две години, този начин на хранене се превърна в моя втора природа.Писах, не се замислям нито в магазина какво да пазарувам, нито в къщи какво да готвя, нито какво да ям за З/О/В.Не се самобичувам, а приемам за нормално, ако хапна "забранен плод", както снощи....
Ако направя някакво процентно сравнение, то около 95% от живота си не съм била на диети, просто съм се хранила нормално, без да мисля за храната, за тегло, за диети и т.н.Писала съм защо напълнях, няма да се повтарям....реално на диета през живота си съм била 3 месеца на 18 годишна възраст, 3 дни на около 30 години, и сега, вече втора година.Като мисля тази, последната "диета" да ми е последна и доживотна.
Ще ям моите храни, по поводи/празници/излизания, ще си давам храна за душата, като се надявам и занапред тялото ми все така да ме "слуша" и да се справя самО с очаванията към него.   Simple Smile
Ходенето и колелото също ми станаха навик...дори не правя планове или графици, просто като наближи 10 часа, и дяволчето вътре в мен почва да ме "ръчка":"Време е за разходка...време е за разходка."  Laughing
Честно казано, замислях се за имам категория в блога "ВМ НВХ" със рецепти и статии, също и във Фейсбук-профила ми...но все още само се замислям.Ако започна, това означава да продължа да се въртя в тези теми, да мисля и чета още за това, а не ми се ще.Искам живот, освободен от мисъл за храната, вида на храната, спорт, диети, отслабване и подобни.Да, обичам да готвя и ще продължа да го правя, да търся интересни рецепти и продукти, но искам това да става с мисълта, че търся и намирам удоволствия, а не търсене на диетични рецепти и заместители.

# 206
  • тук и там
Мен лично не ме притеснява приемът на добавки-като започнеш от протеин на прах ,минеш през рибени масла и антиоксиданти и стигнеш до витамини и минерали..За това и попитах.Hands V
Днес ще правя трен.2 от " Дупемания".Имам МТ след вчерашната тренировка-на онази част от тялото за която са предназначени тренировките  по принцип-според заглавието на програмата..Така ще е  в началото.

# 207
Кайсийо - давай сестро, с теб съм, и аз сега се мятам на една тренировка стил табата...Радвам ти се :*

Магнезий сега чистя един на допел херц, дадоха ми го като мостра. Иначе съм ЗА магнерот-а.
Добавките принципно съм против, практически от тоя месец пия хахаха. МП тича като луд и печели призови места, тича по 42 км в планината на банани и рядко по някое гелче. Добавки не взима и е супер. Обаче той е човека воля и хъс. Отказва друго освен магнезий и мултивитамини. Колко е ок или не е - не знам. Жив и здрав е, много енергичен и във форма (пу пу, такъв да си е винаги) - мисълта ми е, че може и без, може и със, който както му харесва. Аз сега експериментирам с един фетбърнър (Блеки, нямаше го твоя, ама за това че ме разкараха на празно ми дадоха с 10 лв отстъпка друг, пак липотропен). Стомаха ме боли, ама дали е от него или от нерви - не знам, напоследък ме удря в стомаха, като съм под силен стрес. Пия си и аминотата от Бийпсчето, много вкусни и май ме засищат Wink
И те така... хранат няма да я говоря, щото нямам какво да кажа, ни добро ни лошо.
По въпроса за ВМ НВХ ще си запазя мнението за себе си, днеска го играя дипломатична Simple Smile

# 208
Амур, поздравления за резултатите! Не спирай да се разписваш от време навреме - обичам да те чета Simple Smile

Вчера пробвах прословутата кокосова палачинка ... Краен резултат: Пълно вкусово разочарование. Дори приятелят ми, който обожава и яйца, и кокос не я хареса, а се надявах поне той да я одобри Grin Свалям шапка на всеки, който я харесва, хихи!
За днес около час и половина бързо "мерене на улиците", после малко скачане на въже и клекове.
Резките промени във времето не ми се отразяват добре ... Вчера виелица, студ, лед, а днес - слънце пече. Аз съм като пребита, почти не съм спала и се събудих с ужасно главоболие. "Възнаградих се" с нещо вредно за хапване на обяд ама хич не ми пука. За довечера - "витаминозна салата" с морков, червено цвекло и зелена ябълка + доста лимонов сок и чаша червено вино (уж за по-добър сън след това, хехе).
Между другото с тези приказки по-назад за обръчи ме карате да се замисля дали да не си купя един. Много обичах да въртя като малка, а и историята помни колко добре ми се беше отразил на корема и талията Smile

За добавките - ряяядко пия магнезий и то на разтворими таблетки (по принцип съм скарана с хапчетата, дори витамин Ц не мога да глътна, а какво остава за по-големи ...), но ми се иска да си взема протеин главно за да увелича дневната му доза в дните, когато не ми се яде достатъчно, или когато съм в ПМС и ми се яде сладко.
Та съм "За" всякакви добавки, стига да са полезни за тялото Simple Smile

# 209
Не знам дали от чайовете или от нещо друго, но днес съм -400г.

И аз като Амур се почувствах днес като минах край килимчето за йога и въпреки, че станах малко по-късно си казах, е колко пък време ще ми отнеме поне да направя 10 слънчеви поздрава Wink 

За добавките, в момента пия Мг, Б6 и Ц.

Протеинът не ме засища, затова и спрях да го купувам. Глутамин имам в шкафа и така си стои. Взех го, защото бях прочела, че убивал желанието за сладко, при мен нямаше такъв ефект, а имаше вкус на тебешир, ха-ха

За да ме засити, на мен съм установила, че ми трябва истинска храна, която се дъвче и тялото ми трябва да си направи труда да я обработи. Изядена на малки хапки задължително.
Освен това е много важно пиенето на течности да не е 30 мин точно преди или точно след ядене. И точно преди ядене да имам някаква форма на движение.

Общи условия

Активация на акаунт