Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 552
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Какъв ви е проблема да ядете малко... Трябва да се яде малко и това е...
Яжте от всичко, но по малко...

Ами аз пък отслабвам с ядене по много, но на определени храни. С глад не съм отслабвала. Със сигурност не трябва да се прекалява с количествата храна, но и лозунга "Глад му е майката" не съм го виждала да се доказва в дългосрочен план. По скоро се стига до "Гладни и дебели".
Hands Plus1

# 256
  • Бургас

Ами аз пък отслабвам с ядене по много, но на определени храни. С глад не съм отслабвала. Със сигурност не трябва да се прекалява с количествата храна, но и лозунга "Глад му е майката" не съм го виждала да се доказва в дългосрочен план. По скоро се стига до "Гладни и дебели".

Подписвам се с две ръце!
Ако карам на салати, картофи, бобови и почти без месо, ставам звяр. Зла и дебела Joy

# 257

Ако не планираш храненето правилно има проблем. Като например аз , вчера за вечеря, добре че моята вечеря е рано до 16 и 15 ... Та забравих си плодовата салата, която щеше да ми е за следобедна закуска и ме домързя да ида да си взема нещо от кафето . Резултата е, че се прибрах мног огладна и както закуската и обяда ми бяха ок с плана , то като се прибрах така се метнах на хладилника ... Ами грешката си е моя. Да не си забравям нещата и да не ме мързи.

А против лакомия има лек, т.е. неща които ми предизвикват лакомията не се пазаруват в къщи. Т.е. пици, сладоледи, торти , купешки баници, лютеници, кифли и подобни не пазарувам. Ако сме излезнали на пицария ще си взема пица, н ода имам готова в хладлника си е чисто изкушение. Също така не купувам плодови млека , пудинги ...
Аз се чудя колко хора в супермаркетите виждам с колички заредени с такива неща . Аз ако една седмица се храня с такова нещо сигурно ще трябва да се меря в зоопарка на слонския кантар после.
Аз ли съм с дефекти? Вероятно.

# 258

Напълно съгласна.
Именно с ядене на около 1400- 1700 калории дневно, но от хубави храни, за 3 седмици разкарах 4 кг. Да, голяма част от тях е било вода, осъзнавам го прекрасно, но факт е и че дънките вече не ги закопчавам със зор, а часовникът ми се превърта около китката.

# 259
  • Наблизо
И аз съм така - с качествена храна,заситена,без преяждане,отслабвам.Когато не ям достатъчно,организмът ми минава в защитен механизъм и си стоя дебела и от всяко по-калорично нещо качвам.
Пример за това беше моментът след колянната ми травма - болеше ме много,само да си помисля да стана от леглото и ми ставаше лошо.Регулирах и какво пия,за да не ми се налага често да ходя до тоалетната и ядях много малко.Еми надебелях.
Сега хем ям два пъти повече,хем имам сила,хем отслабвам.
Най-добре съм се чувствалаи изглеждала,когато съм имала доста движение и съм си готвела повечето от храната.Сега се опитвам да променя това,че последните години от нямане на време и умора поръчвахме много от вън,което даде отражение на формите ни.
По-важно е с какво се храним,а не колко(като разбира се не омаловажавам и това).

# 260
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вярно е. В планирането е разковничето....
Планиране най- много до 1400 кал, в които примаш всичко необходимо на организма, без да надвишаваш!
И се отслабва за нула време!

3 плода на ден, 3 зеленчука, шепа варен ориз, боб, леща, нахут, парче месо или риба, 10 ядки...това е!
За един месец си -5
Може една лъжица разпределена за деня някаква студено- пресована мазнина и 1 л. оцет
Но си трябва спокойствие ...защото ако си много изнервен в ежедневието...  става трудно и почти невъзможно

и имайте предвид, че с годините движението намалява, тъй че яденето трябва да намалява...

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 10:44 от Роузи

# 261
  • Наблизо
Вярно е. В планирането е разковничето....
Планиране най- много до 1300 кал, в които примаш всичко необходимо на организма, без да надвишаваш!

Може,но за много грацилна и ниска жена.Някоя с едри кости и 173 (като мен) би си гладувала,дори и без да го усеща,на тези калории.И не трябва да спортува,иначе сила няма да има.
После като спре да диетува,ще си върне килограмите,ако ги е свалила със силно ограничение на калориите.

# 262
  • Бургас
И колко време ще изкараш на 1300 калории? А после?
Карала съм на нещо подобно 2 години. Да, тогава бях най-слаба. Аз се харесвах, но другите ме избягваха. Бях все крива, не се усмихвах, палех от най-малкото. Тогава не си го признавах, разбира се, вярвах че всичко е перфектно. Здравето още не мога да си оправя.
Не се заяждам, явно за теб това е истината в момента. Но за много от нас, не е така.

# 263

Планиране най- много до 1400 кал, в които примаш всичко необходимо на организма, без да надвишаваш!

3 плода на ден, 3 зеленчука, шепа варен ориз, боб, леща, нахут, парче месо или риба, 10 ядки...това е!
За един месец си -5
Може една лъжица разпределена за деня някаква студено- пресована мазнина и 1 л. оцет
Но си трябва спокойствие ...защото ако си много изнервен в ежедневието...  става трудно и почти невъзможно

и имайте предвид, че с годините движението намалява, тъй че яденето трябва да намалява...

Нали съм по предизвикателствата и си нямам друга работа, challenge accepted! Grinning
Сиска, айде заедно! Hug

Днес ми е Ден 1.
Само да кажа, че въпреки годините ми (42), моето движение се увеличава.
Имам фантастична палео пилешка супа в хладилника от книжката Whole 30. Как ще се брои като калории не знам. Ще е за вечеря. Ще я пиша 500.  Thinking

# 264
Извинявам се , написала съм 1 л. оцет... да се чете 1 лъжица ...но и това е примерно меню...вместо риба или месо, може парче сиренце, колкото 1/2 кибритена кутия, чаша мляко или яйца

tanya_79, менюто за задържане е вече друго, с повече калории, в зависимост от килограмите и двигателния режим

# 265
Роузи, рядко пиша, но редовно чета. Изобщо не обичам такива заключения "яжте това и ще отслабнете, точка".  Ако ставаше толкова лесно и еднакво при всички щяхме да си ходим слаби всички.  За теб е добре това, за друг е добре да си хапва пържоли, яйца, заленчуци, масло и т.н. трети пък се чувства добре хранейки се разделно.

# 266
Ами, лесно е, просто някои хора не приемат нещата, писани и изписани до втръсване от всички диетолози, защото не им харесват...
Докато оставяте малкото капризно дете у вас да командва парада, ще се мятате от слаби към дебели до безкрай... защото не може човек да се храни с каквото му се яде Simple Smile Ето това е емоционално хранене...а с каквото е добре за него...

Може каквото ти се яде, но по много малко...

Безкрайно лесно е... но и да се тръшкаш и да ревеш и да обвиняваш съдбата и живота, колко са нечестни, това няма значение...

Фактите са факти....
ако ядеш повече калории, от колкото имаш нужда- пълнееш
ако набавяш нужните ти калории от лоши храни- страдаш от недохранване...

Витамини, минерали, фибри...няма в кекса и баклавата

Дисциплина трябва. Нещата са ясни от векове.

# 267
  • Наблизо
... защото не може човек да се храни с каквото му се яде
Номера е колко и с какво качество е това,което яде.
Безкрайно лесно е... но и да се тръшкаш и да ревеш и да обвиняваш съдбата и живота, колко са нечестни, това няма значение...

Фактите са факти....
ако ядеш повече калории, от колкото имаш нужда- пълнееш
ако набавяш нужните ти калории от лоши храни- страдаш от недохранване...

В тази тема не видях някой да обвинява провидението,че няма фигурата която иска.

Витамини, минерали, фибри...няма в кекса и баклавата

Дисциплина трябва. Нещата са ясни от векове.
Не познавам човек,който се изхранва само и единствено от баклава и кекс.Идеята е да стигнеш до такъв баланс,че дори и да хапнеш едно парче баклава например,да не ти се отразява защото иначе спазваш здравословен начин на живот.
С глад си се разболяваш,каквото и да се говори.Минала съм от там и още си нося последствията.

# 268
Кулинарията не обслужва нуждите на тялото, а на езика...
Ако хората спазваха правилата, нямаше да висят по теми за отслабване с години... само че емоцията е водеща, а не главата.

И да отхвърляш факти, които не ти харесват, не води до нищо добро...

Толкова е лесно да манипулираш хората на тази основа...пишеш, че с шоколад се отслабва и те дават луди пари за режими с шоколад...или с бира...или със сланина

# 269
  • Наблизо
Виж нито ме познаваш,нито си напълно наясно с моето тяло нито пък да даваш определения на кой защо стоял с години във форумите за отслабване - бременност,болест,травма..всичко се случва.
Надебеляла съм заради залежаване от колянна травма.В момента боря най-вече движението.
Най-добре съм изглеждала,както казах по-горе,когато съм се хранела здравословно и достатъчно със всичко с мярка все пак,с редовен спорт.
Най-зле точно с твоите съвети за глад и още си нося последствията от това.

Общи условия

Активация на акаунт