Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
За ветерани, Сиска! Simple Smile
Ай да е по темата, пих сто кафета с двеста цигари, не съм яла, няма и да спортувам днес Simple Smile

По темата-един протеин и един грейпфрут, няма да тренирам днес и утре.Понеселник-петък силови+кардио 40 минути.Обичам вторите смени!
Сега чакам приятелка от Бургас за да я водя на фризьор Heart Eyes

# 301
  • Бургас
Аз пък искам на Щастливеца да ме заведеш Stuck Out Tongue Winking Eye
Амбицирах се да карам една седмица с две хранения на ден, едното задължително без месо, което означава яйца в различни комбинации. Вечерите мисля да са печени меса със зеленчуци: вчера накупих айсберг, червено зеле, моркови, цвекло и три вида замразени зеленчуци микс. Без мляко, ограничено сирене, кашкавал и сметана. Никакви салами и подобни боклуци. Сутрин само кафе с масло. Сигурна съм, че с максимално изчистено меню, резултатът ще е впечатляващ, но нещо все волята не ми стига да го приложа. Ама сега други неща в хладилника няма, ММ ще липсва цяла седмица и няма кой да разваля плановете Grinning

# 302
Здравейте, мили дами!Има ли някой на точковата диета? Rolling Eyes

# 303
  • Козлодуй
Аз обаче я спазвам доста наслуки Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=763621  - ето тук ако искаш да бъдеш съвсем точна в точките Simple Smile

# 304
Аз обаче я спазвам доста наслуки Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=763621  - ето тук ако искаш да бъдеш съвсем точна в точките Simple Smile
Благодаря,а как върви при теб?Имаш ли минуси?

# 305
Изчетох ви. Нищо ново. Вчера много малко калории, минус на кила йок.
Усещам се свита и разхубавена.
Уморена съм.
Спортувам (ама вчера не, днес ще се напъна).

Онзи ден се изумих с каква лекота минах 2000 калории и не го и допусках.
Явно доста често го правя, без да го допускам, та .. така де, ясно е.
Обмислям да врътна 90 ДД или поне малко повече по нейните принципи, но ще е след другаъа седмица.
За днес
З - 2 портокала и една бисквитка (да не се мина)
О  - домашна крем супа от леща и тиква, салата и една чушка постна с оризец.
В ще е същото надявам се (вкусничко ми беше).

На Роузи изказа ме дразни. Не харесвам хора, които секат и приравняват всичко на собствената си истина. Но за себе си откривам неща, в постовете й. Малко като шамар е, но понякога има нужда и от такива. Пък като е пестелива на думи, съвсем не се схваща какво иска да каже. Така де, все тая - който иска да пише, който иска да чете.

Мрън.
Sad

# 306
  • София, България
От всеки един хранителен режим или т.нар диета има резултати. Аз си представям диетите като различни игри, с които можеш да се забавляваш, докато отслабваш. Независимо дали правя 5-дневна диета, диета на Дюкан, точкова диета или някаква друга, идеята е да я изкараш цялата програма (или поне дотолкова, колкото спираш да сваляш от въпросната диета) и после да се чувстваш победител (един вид си превъртял нивото). С прогреса на отслабването съотвено и резултатите са различни... Има диети, които са под твоя левъл и изпълнението им не би оказало някакъв впечатляващ резултат и има такива, които са над твоя левъл и има още доста напредък да се направи преди човек да се подложи на тях, иначе ставаш като доста хора, които се подлагат на диета, която се оказва непосилна за тях и на 3-4 ден се отказват от нея. При постигане на желаното тегло се започва една нова "игра", която се казва "Задържане на теглото", която не е толкова лесна и приятна, защото тя се "играе" цяживот. Но мнозина от нас дали поради стрес, дали поради слаби ангели или други причини, намираме себе си обърнали гръб на "играта" и сме се върнали към изходно положение, където почваме от Ниво 1 - Диета! И така порочният кръг се върти, но има и хора, които успяват да излязат от него с много усилия и калена воля и пожелавам на всички ни да постигнем този резултат и да не се отказваме от "финалната игра за задържане на килограми"

За мен диетите, калорийният дефицит и всичко е много завързано, а доста ще кажат - а, добро утро!

И да използвам темичката по предназначение -
Скрит текст:
Знаете, че започнах с точковата диета на 2 януари тази година. Отслабнах с 5 кг за 20 дни спазване на точковата диета, като последните 4-5 дни от тях задържах едно и също тегло от 75кг и реших, че трябва да позалъжа метаболизма си и да повкарам и повечко въглехидрати над 40гр. Но не съм започнала да се храня пак като прасе. До ден днешен не съм сложила хляб в устата си (с който аз, ако започна неусетно започвам да прекалявам и да дебелея), нито някакви пици, сладкиши, или пакетирани джънкове от магазините като солети,чипсове, бисквитки и прочие боклуци. Наложих си, че ще консумирам месо, зеленчуци и млечни продукти и чат-пат по 1 плод. Даже се запалих по това да правя снимки на полезните си "изобретения" и да ги поствам в Инстаграм и доста фитнес модели и инструктори, и ресторанти, започнаха да ме следват, което ме кара да се чувствам супер добре и все едно правя нещо като хората. Уредът за готвене на пара стана мой неотлъчен другар в процеса на готвене. Та ето, че сега вече съм още 1,1 кг надолу или иначе казано от 2 януари до днес 27 януари съм 6,1 кг надолу. Знам, че доста от вас ще кажат, че 4 кг на месец е здравословно, но аз не се подлагам на глад в никакъв случай. Не съм планирала да надвиша 4 кг за месеца, но се случи. Да кажем, че 2 кг от тях са били вода, което ще рече, че съм в норма.

За месец февруари съм си замислила
Скрит текст:
potato only diet challenge! Гледайки блогове на хора, които са се подложили на този режим за месец - резултатите са чудесни, а аз чувствам, че съм на необходимия "левъл" за тази диета и смятам да я пробвам за 28-те дни на февруари.

Успех на всички и се извинявам за фермана, но аз съм си многословна Simple Smile

# 307
  • София
Духче, какво стана по онзи въпрос със защитата? Според мен този зор като мине и всичко ще се отвърже!

# 308
Бийпс, вътрешната мина в понеделник. Много добре, според мен, отправиха доста смислени коментари и препоръки. Сега имам месец да оправя текста и туй то.

# 309
  • Козлодуй
steli0101, с точкова диета преди 10 години свалих около 10 килограма за година без да се напрягам без да гладувам тогава я наричахме диетата на руския елит и избрахме нея защото ММ ме заплаши че няма да спазва диета ако ще му спирам алкохола ама той дори и с бира свали повече килограми от мен а бирата както е известно е течен хляб ама те мъжете имат по-бърз метаболизъм от нас Simple Smile
По настоящем се мъча да задържам килограми но ми е трудно все нагоре отиват и все ми се дояжда това или онова не ям сладко а хляб не сме купували от години само един такъв черен на който пише без брашно качвам килограми от солени неща защото солта и е-тата задържат вода ама обичам разни меса и така Simple Smile

# 310
ох аз идвам да споделя с вас едно велико откритие аахаха, за което Роузи има принос.
Аз ям повече калории от колкото осъзнавах. Простичко, нали? Да ми се чуди човек, колко лесно се самонавивам и самозаблуждавам. Първо бях шокирана, после разочарована, накрая ми стана смешно и добре си се надсмях над себе си.
Онзи ден да са били около 800
Вчера финиширах на около 2000 калории (ма си бях гладна цял ден)
Днес до тук са 530 от
З - банан, кафе със 100 мл, мляко и 6 гр. мед.
Обяд - една постна чушка (100гр ориз ) - винаги съм мислила, че сто грама ориз е В ПЪТИ повече, ама нъцки. 300 мл. домашна крем супа от тиква и леща.
- дето се вика в очите ми нищо храна, ама фитнеспала каза 530 калории Wink
За вечеря планове няма да правя, че все планирам и аз като Сиска и накрая... на индийски ресторант Grinning
Така де, доброто ми пожелание е да ям салата и две варени яйца. Или салата и супа.
Абе много ли ще съм откачена, ако си нося везничка с мен в ресторантите?! Предполагам да... значи, друга схема ще мисля - разделно нещо хранене, такива работи.
Много съм непостоянна - не мога да си измисля какво да си следвам. А уж съм Овен - нали трябваше нещо като захапя и да не пускам? Пф. След ваканцията ще го мисля.

# 311
  • Велико Търново
Дух, по-добре не ходи на ресторант, отколкото да носиш везна Heart EyesВъпреки, че в ресторанта на Гранд хотела Варна има везни Peace

# 312
ох аз идвам да споделя с вас едно велико откритие аахаха, за което Роузи има принос.
Аз ям повече калории от колкото осъзнавах.

Аз навремето, в далечната 2009-2010 броях калории и лъжех/мамех себе си, но за добро:smiles:
Стремях се уж да приемам 1200-1300 калории на ден,  теглех и записвах какво ядях през деня. После ми стана досадно и пишех приблизително, като съзнателно увеличавах приетите калории с поне 100, понякога и 200-300.
Тогава  се стремях да ям по-малко,  разликата в калориите  в повече ми позволяваше да хапна нещо малко, но калорично между храненията, и аз съм човек все пак.  Преценявам, че е имало дни, в които реално съм приемала 1600-1800 калории. Но пак отслабнах с 23 кг за 14-15 месеца.  Спрях да броя калории през 2010 и лека-полека се отпуснах да ям, но контролирано, изпитвах ужас пред вероятността да си върна килограми. Не върнах нищо, дори отслабнах още, но вече със спорт.   

# 313
Пепа, благодаря, че се включи и сподели.
Сиске :*

Като съм го ударила на откровения, да взема и нещо хубаво да споделя. Начи, на кила не съм била толкова много сигурно от 4 години, обаче и от много години (айде да не се изсилвам с никога) не съм била с толкова свит корем и кожа в една особено проблемна област и никога (тук май наистина си е никога) не съм имала такива ръце и рамене - вярно, обемисти са, но обема е в много по-голямо съотношение мускул-кожа-мазнина, от колкото беше преди месец, когато основно се забелязваше - мазнина-кожа-мускул.
Дволна съм! Продължавам така и осъзнато действам да чистя храната.

# 314
Духче, щом обиколките се свиват, и кантара ще се предаде. С качествена храна, каквато ти си набавяш, се уплътняват мускулите, които и тренираш. А всички тук сме виждали сравнение как изглежда 1 кг. мускул и 1 кг. мазнина.

Аз, откакто съм на режима на момчето, си смятам също калории. Когато нямам бар код или храната не ми излиза в търсачката, въвеждам най-калоричната опция, която, разбира се, и най-много съответства на храната, която искам да въведа. Ако искам да въведа например пилешки гърди 100 гр., ги въвеждам тях, а не например панираната им опция Grinning

За седмица на режима съм се стопила видимо. Вероятно са води, разбира се, но е едно добро начало. Баба ми, която винаги е много критична и винаги отбелязва всеки качен килограм по мен, каза, че краката са ми отъняли. Heart

Сега приготвям и храната за през седмицата. Обедите ще са от телешки кюфтета с гарнитура от салата моркови и цвекло и 30-50 гр. варен ориз, а вечерите - от новия ми любим омлет (2 айца, 50 гр. извара, 50 гр. маслини) с 30-50 гр. варен ориз и салата.

Следващото мерене - пак в петък.

До тогава можете ли да ми препоръчате марка кафяв ориз? Купих някакъв, но не ми харесва, личи си, че е ниско качество/менте, а беше единственият в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт