Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Аз също бях с ИР. Не успях да пия Метфогама - не ми понесе добре. А и единият лекар, от по-именитите ендокринолози, пък беше на мнение, че нямам ИР. Това с инсулин от 9. Хома индексът ми беше около 2, 2 и малко. Не бях дебела, нямах симптоми. Но е факт, че когато се готвих за обременяването и ядох въглехидратно няколко дни, инсулинът ми беше по-нисък, отколкото като бях на стриктен ВМ, даже кето. Тогава е стигал и до 12.

С не чак толкова стриктна нисковъглехидратна (знаете - и леша, и оризовки си позволявам), нещата се овладяха. И с много спорт, разбира се. Спортът много помага за подобряване на инсулиновата чувствителност. Но е и факт, че водя много по-спокоен начин на живот сега, отколкото, когато ми беше висок инсулинът.

Тоест започна да живееш по спокойно и инсулина падна илис с храна свали инсулина и от там вече като следствие се почувства по спокойна?

Признавам си че съм адски нервна, напрегната,  а няма причина. Даже на работа не ходя. Затова мислех че проблема е хормонален, сякаш е нещо което не можеш да контролираш.

Трябва да се заема със спорт, но съм 24часа с децата.

Абсолютен нароктик си е здравето, така е. Има си същите симптоми, не един и двама сме чували да казват как направо се разтреперват за нещо сладко (включително и аз)!

Подхващам си фашливото шкембе Simple Smile Не знам дали съм откривател хахах обаче имам щастието да имам домашно месо и яйца, та имам домашни телешки кокали дето им намерих приложение на фалшиво шкембе. Варя ги много, свалям месото от кокала, прецеждам бульона, добавям мляко, запържен червен пипер и бон апети Simple Smile После чесънче, лют пипер както си му е реда.

# 376
  • Бургас

Признавам си че съм адски нервна, напрегната,  а няма причина. Даже на работа не ходя. Затова мислех че проблема е хормонален, сякаш е нещо което не можеш да контролираш.

Трябва да се заема със спорт, но съм 24часа с децата.

Това все едно аз съм го писала преди няколко месеца!
Изследвах си хормоните тогава, бяха в норма, но към гранични стойности. Б12 се оказа нисък. Наред с режима, започнах добавки: Магнезий, Б12, Омега3, Вечерна иглика. И мента, глог и валериан.
Сега съм много по-добре. Определено съм по-спокойна, въпреки че имам още моменти на нервност. Но вече спя, не кукувам вечер, чувствам се с повече енергия. Започнах и гимнастика в къщи, преди нямах желание и енергия дори за това. Изследвания ще си пусна пак февруари, да видим как вървят нещата.

# 377
Uncommon ти май си по моята методика. Дисциплината е най-трудното. Особено като огладнееш .

Чудничко, съмишленици значи! Ти до къде го докара с тази методика? Simple Smile

По добре съм от преди месец, въпреки че на мен дисциплината не ми е силната страна. Гледам да не изоставям гимнастиката, не е нещо особено, но гледам да има за гърба и корема, т.е за стойката.
Храната намалих, но се усетих, че ако седна да ям гладна и нямам особен контрол . Гледам да хапвам по нещо помежду хранения и основните да са ми малки. Също вечер ми се дояжда особено вкусни неща като баклавички, лютеница и подобни, та гледам да няма в хладилника на разположение подобни неща и когато ми се дояде нещо пикантно да си взимам малко туршия, нещо такова ... Т.е. мисля не ми е толкова вечер до ядене колкото до вкус, силен вкус, нещо солено, нещо сладко, нещо пикантно. Даже не ми се яде хляб ако няма на него лютеница или пикантен салам. Та не е до глад. Сега си разчиствам стратегията и в къщи ще разкарам от хладилника примамливи калорични неща и ще снабдя с примамливи леки неща  .
Това за сега от мен. Като гледам гимнастика да има при всяка възможност. Защото децата ме дърпат и план не мога да имам.

# 378
Тоест започна да живееш по спокойно и инсулина падна илис с храна свали инсулина и от там вече като следствие се почувства по спокойна?

Най-вероятно бяха свързани нещата, но по-скоро първото в комбинация с второто. За година и малко ми се случиха доста емоционални неща, все в много отрицателния спектър. Първото беше свързано и със здравето - преживях мисед. Вероятно затова и вторият лекар не мислеше, че имам ИР. Със следващите проблеми килограмите и външният ми вид бяха последен проблем, но все пак реших да се храня НВ. Смъкнах килограми, размери, но пък, както написах, инсулинът даже се качи. После по-либерално го карах откъм хранене, щото е доста демотивиращо да си стриктен, пък в крайна сметка положението да се влошава откъм показатели. Но пък и се успокоих - разведох се, приоритизирах се, започнах яко да тренирам, вкарах и повече сложни въглехидрати. И нещата се оправиха Simple Smile Дали е храната, дали е спортът, дали е спокойствието или всичко заедно - доволна съм от резултата.

Днес с храната бях много стриктна. Ходих и да тренирам. Започнах отново силови тренировки. Тренирах корем и крака. Имам крампи, пих магнезий, но не мисля, че ще ми помогне достатъчно. Ще чета какво още мога да направя.

# 379
Tanya, ти си цяла аптека Simple Smile Аз пия когато се сетя масло от вечерна иглика, гигантски капсули, всеки път мисля че ще умра докато ги пия.  Има ли в някакъв комбиниран вариант тези неща? Мисля че съм виждала Магнезий с Б12.

Блеки Heart Евала че си се събрала и си продължила след всичко. Браво!

# 380
Дези, забравих да благодаря за книгата. Когато имам време, ще я погледна, мерси Simple Smile

# 381
Здравейте момичета Simple Smile

Днес е луната - някой ще се включи ли?

31 януари 2018 15:27:49 ч. - пълнолуние

Аз съм се заредила с 2 л. фреш и започвам Simple Smile
Вчера го пиша успешен ден, така че продължавам напред. Ще се меря пак утре

# 382
аз метнах 2 филийки с крема сирене, но пък сега не съм гладна и за обяд няма да съм настървена ... та ще хапна малко и ще си запазя нещо за следобеда за да не съм гладна довечера .

# 383
  • София
Това с луната каква е схемата? 24/12? часа след този час се кара на течности ли? Защото е доста удобно- то половината време ще мине в спане Simple Smile Simple Smile

# 384
Това с луната каква е схемата? 24/12? часа след този час се кара на течности ли? Защото е доста удобно- то половината време ще мине в спане Simple Smile Simple Smile

24 часа от обявения час се кара само на течности /фреш, чай, кафе/. Аз лично ще го правя днес през целия ден и утре до края на луната, която ще е малко след 15:27:49 ч.
Помага основно за изчистването на задържаната вода и за прочистване на организма от токсини. Може да се прави и в тридневен вариант, но е много трудно

Тук има обяснено подробно Simple Smile
http://beauty.fashion.bg/article/14737/32/Lunna-dieta-2018-izchi … -fazite-na-Lunata

# 385
  • София
Аз лично не вярвам в "чистене от токсини", детокс и други от сорта, но се мятам с теб, само защото времевия интервал ми се вижда удобен. Значи без вечеря, сън, без закуска и утре един обяд към 13:30- така го виждам за себе си Simple Smile

# 386
О, аз не знаех, че е от 15 и 30 започнала. По-скоро ще го карам днес с ниско калорична храна или ако успея, направо на айрян. Имам задържана вода от ПМС то, часовия интервал утре до 15 и 30 мисля, че няма да го спазя.

# 387
  • София
Аз ще лунувам, имам нужда от почивка за тялото си, че го натъпках с прекалено много храна последните дни. Не сме да се премеря. Но този път мисля да обядвам т.е. да направя само 25 часа лунуване.

# 388
  • Козлодуй
Луната е в момента много близко до земята и влияе на всички течности а сутринта по БНТ1 енда докторка ли беше не знам каза, че луната влияе и на хранителните ензими затова по-добре храната да бъде течна аз ще се опитам да я спазя на кефир, айрян, кафе и чай без захар Simple Smile Вече я започнах от сутринта та май няма да спазя часовете от 15 до 15 Simple Smile
Lady Cassiopeia Duval, благодаря за линка Simple Smile
Успех на всички които лунуват Simple Smile

# 389
Ох, аз на кг съм ок, но се чувствам надута. Записах си утре един дрениращ масаж на краката, че много добре ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт