Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
аз си позволих Милка с лешници и карамел YumYum без особени угризения. Гледам общия статус и инерцията са ок. Миналата седмица си позволявах баклавички , малки, защото имах една кутия. Сега ги приключих и не купувам. И пак съм ок. Гледам общото, не се вторачвам в един елемент. Кафе пия без мляко и захар, чай без захар, сокове и безалкохолни не понасям ... , но пък лютеница обичам. Гледам да нямам на разположение. За баклавичките казах вече . Плодовете ги обичам кисели, като киви, грейпфрут и подобни.  Хляба е пълнозърнест , винаги, у нас от години само такъв се купува. Другия е екзотика, както да купя кифли.
В смисъл според мен салатите са ми виновни , че ми се доспива следобяд. След като въпроса е в храносмилането, то това твърдо зеле и моркови за да ги смеля , явно имам нужда от здрав сън!

# 556
  • Бургас

Tissi, ксилитол е брезова захар, с много нисък гликемичен индекс е, не повишава кръвната захар и затова се води подходящ за хора с проблеми с инсулин.
Герганче, само да предупредя, че кокосовото брашно набъбва повече и трябва да се внимава с количеството.
Аз в кокосовите палачинки сода не слагам. Т.е. нищо не слагам за набухвател.

# 557
Отчитам десет дни без плодове и минимално количество въглехидрати. Засега се справям, не ми тежи толкова, не съм гладна, но не пречи да ми се иска нещо друго, а не точно това, което ям.

# 558
Скрит текст:
Не си мислете, че съм зарипала за сладко и зор да търся заместител на захарта. Аз си имам в хладилника една сладка круша в случай, че ми се дояде. Пазя си само по една, за да не прекалявам много дори и с плодовата и естествена захар от плодовете не бива да се прекалява. Идеята е, че има доста неща като палачинки, кексове, други като майонеза, лютеница... неща, които по принцип или се правят с доста количество захар или тези по магазините, за да могат да издържат по повече дни им се добавят различни видове захари, които удължават трайността им. Но ако има по-здравословна форма на тези неща защо пък да се отказваме от тях. Защо има кокосови палачинки, или веган сладкиши.., защото хората се опитват да нагодят неща, които са харесвали от предишния си режим към новия си режим, който се предполага, че трябва да им остане постоянен.
Определено не мисля, че има някой, който да няма " чийт дей" или иначе казано почивен ден, в който може да си позволи да хапне нещо, което му липсва, но все пак не е хубаво да консумира често.

Купих си бадемово мляко, за да го пробвам.
Ами, аз нямам "чийт дей", никога не съм имала....имам си "Чийт празници", "Чийт срещи" ....Simple Smile
Т.е., като съм на РД, ям торта, като излизам с приятели на кафе, ако ми се яде, ям сладкиш....като съм на гости и ми хареса десерта, не си го отказвам.
Такива поводи обаче не са всеки ден, та проблем няма.
Не търся заместители, яде ли ми се "захар", ям.Нямам положителен  опит със заместителите на храна, като минала през вегетарианство, веганство за кратко, отчитам, че при мен ефект няма, нито на кг, нито за здраве.
Залагайки обаче на естествена и хубава храна, с "греховни удоволствия" отвреме-навреме, нещата се получиха.

Бадемово или кокосово мляко използвам за топло какао.Обичам го, а не ми хареса само с вода, не пия краве мляко.

# 559
Няма му нищо лошо на "мръсния" ден. Ядеш нещо по изключение, без да е "греховно" или да носи вина. Всички имаме социален живот и не сме от желязо. Точно мръсния ден може да те извади от плато, или го ползваш стратегически като въглехидратна ротация. Може и да не му даваме специално име, ефектът от него няма да се промени.

Аз съм -2см в най-проблемните си зони- вътрешно бедро и коляно. Кг без промяна, 51.5. Вдигнах калориите отново, да видим ще рИва ли или не. Ядки, разбира се, как иначе! Но ме засищат така както нищо друго.

Едит: О, Амур май говори за целодневно оливане като чийт дей...нали? Не, това аз не го мога. Нямам психологическа нужда. Мъжете го правят, да.
Едно нещо няма да ме убие но pig out не правя. Дори и през ум не би ми минало. Тук сме на едно мнение.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 10:13 от Deziderata

# 560
Здравейте момичета Simple Smile

Завръщам се от 4-дневна почивка, където яденето беше просто кошмар. Такова тъпкане не е било от Коледа.
Сега започваме с ММ белтъчна диета. Аз зарязах опитите с фрешовете, а ММ 90 ДД и заедно започваме борбата. Да видим дали ще има резултат.

Менюто от вчера /стартовия ден/ - кафе с мляко, пил. пържола с овчарска салата и малко луканкови пръчици за вечеря. За днес още не съм го измислила

# 561
  • София, България
Само да вметна набързо. Много се зарадвах на Кантарев тази сутрин. От 2 дни отчита резултати. Официално се чувствам по-близо до 70, отколкото до 80, от където започнах! Намирам си интересни влогъри в ютюб, които разказват доста неща и съответно научавам по нещо интересно в областта на храненето и отслабването! След една седмица ще направя контролното измерване на мерките в средата на месеца, дано има движение в сантиметрите, както с кантара.

Мрън! Спала съм накриво тази нощ! Боли ме дясната плешка! Сега малко да мръдна и ме секва една болка! Ще мине и това! Да видим какво ще закускообядвам! Хубав ден, дами!

# 562
на мен бавно ми минава настинала плешка .

# 563
  • Козлодуй
Имам загряващи масажори за настинало място и ги ползвам актовно и седалка с масаж и шиацу масажор с дръжки за прецизно насочване в края на краищата ако не успея да се намачкам добре моля ММ и той успява да ме намачка иначе щях да страдам непрекъснато от болки в гърба кръста и врата Simple Smile
Аз не успявам да задържа килограмите след като спазвах диета бях си поставила за цел да задържа на 58 кг но сега съм 59 и така се харесвам но ми се щеше да запазя резултатите по-дълго за да свикне тялото с новото тегло Simple Smile
От няколко дена се храня така:
З: варено яйце кафе и чай със стевия и малко мляко
О: зелена салата с някакво месо кашкавал сирене и пак чай със стевия само 1 капка Simple Smile
В: зеле със половин стрък селъри пържола и шишче Simple Smile
Лошото е че нямах време напоследък да си опека сама пържолите и купих от една кулинария обаче много солени и задържам вода от солта Simple Smile Много се подувам от сол дори се налага да взимам Неоренал иначе не мога да стъпя на краката си така се подуват Simple Smile
Много ме е страх от въглехидратите понеже майка ми много страда от диабет, даже не мога да гледам сладки неща камо ли да ги ям Simple Smile

# 564
  • На топло
Здравейте 😊
Чета редовно какво пишете( пожелавам на тези, които имат някакви проблеми да ги разрешите бързо ! ) и при мен тези седмици бяха супер натоварени, направо съм капнала....никакво време за спорт 😓.
Храната гледам да е в норма, но не винаги ми се получава.
В момента си седя вкъщи, защото всичко е парализирано от снега и утре също, у- щата да затворени. Поне ще си почина без угризения, че имам много неща на главата.
Закусвам много стабилно най- вече овесена каша, правя я на котлона с бадемово мляко и после слагам ядки и някакъв плод.
Обяд - понякога го пропускам от липса на време и нещо подходящо за диетно ядене.
Вечеря - задължително риба или месо, после зависи колко съм гладна, зеленчуци или даже каттоф, ориз....
Намерих един страхотен ( на вкус е ужасен) сок с активен въглен, който абсорбира газове, токсини....смятам да пия всеки ден.
За сега това при мен. Коремът ми е прибран, най-после някакъв напредък.

# 565
  • София
pvacheva, за мен е напълно нормално след диета да се качат отново 1-2 кг (в зависимост от колко кг е почнал човек), аз даже като правя конкретна диета си го предвиждам това. Ти колко беше висока?

# 566
  • Козлодуй
163 Simple Smile Цел 56 като за годините ми няма да гоня манекенски форми и да искам 53 да бъда от доста време не съм била 53 напротив сякаш тялото ми свикна на 60 и все си ги търси Simple Smile Ама тренирам 5 пъти седмично така че не знам Simple Smile

# 567
163 Simple Smile Цел 56 като за годините ми няма да гоня манекенски форми и да искам 53 да бъда от доста време не съм била 53 напротив сякаш тялото ми свикна на 60 и все си ги търси Simple Smile Ама тренирам 5 пъти седмично така че не знам Simple Smile
Извинявай, на колко години си?
Може и да не е точно, ако не искаш, а само над 30, над 40.....

# 568
60 мисля са съвсем нормално?

# 569
  • София
днес
з. 2 варени яйца и мляко с нес
о. бяла риба/ пържена/+ салата
в. още не знам

Добре си походих от метростанцията на стадиона до пазара в Младост 1. Ако някоя мама знае колко километра са, моля да сподели. Минах през Борисовата градина, дори в този неособено приятен за разходка ден имаше доста хора.
От към движение го докарвам, но с храната нещо не се справям.
Тази нощ бях на работа и опуках едно пакетче бадеми.

Общи условия

Активация на акаунт