Интериорен SOS /9/

• 120 400
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
Защо не затворите вратата към детската, виждам че има още една врата от детската към коридора, дано не греша.И ако може размери някакви да се сложат по схемата, защото така е трудно да се разбере мащабно ли е всичко.Иначе и на мен това скосяване не ми седи ОК, по-скоро бих сложила тънък перваз само от работния плот там.

# 136
Здравей, Нивиана,
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Писала съм и друг път в темата, както и в другата тема - Интериорен стил по аматьорски, но така и не намерих решение за моят проблем. Моля, не ме упреквайте за вече избраните цветове  до тук( няма как да ги променя). В другата тема имаше отзиви като : "Много студени цветове..." и т.н. Да, така е, но при свършен факт ( няма как да сменя дивана с друг, при положение, че е нов, както и цветът на пода). От тук нататък търся съвет:
1. Какъв цвят пердета да сложа, така, че да се вържат с дивана, пода, стените.
2. Какъв цвят мебели да избера? Получих съвети за мебелите- да бъдат в по-светъл цвят от пода, но според мен няма да се вържат с цветът на вратата, която е почти венге. Дограмата също е тъмна , макар, че тя ще бъда скрита зад пердетата.
3. Смятам да сложа и килим пред дивана. Какъв цвят да избера?
Ето и снимки на цветът на дивана, стените, пода и вратата.
Не знам защо излизат така обърнати, поне десет пъти ги въртях и пак не се получава. Но все пак - важното е да  се добие представа за цветовете.

Цветът на стените на снимките е по-скоро към сиво, но всъщност леко синее.

ЗА съжаление  пердетата не могат да се опишат само с цвят. Те имат и текстура, и фактура. Има значение и дали ще слагате два реда. Тоест тънко и плътно.
Според мен сребърно златисти мрежи, някакви чисти цветове, без шарки. Има невероятен избор по магазините.

Вижте тънкото тук.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.1448162491963602.1 … ype=3&theater

Мебелите  ви могат да бъдат венге, или тъмни. Имате предвид тв секция предполагам. От пода ще отлепят добре тъмни мебели.
Сложете много светъл килим, и боядисайте , или залепете цветен тапет на стената зад дивана. Например зелен. Може тогава и със сребристи плътни завеси например. На мен ми липсва цвят, не са ми студени цветовете.  Ако не ви е страх, боядисайте стената зад дивана черна, и тогава сложете светли мебели.
Които са дюсови.
По скоро си изчистете концепцията. Защото можете да идете и в класика, и в ърбан стил.

Нивиана, благодаря!
Пердетата смятам да са два реда, но дали ще е добре тънкото перде да е златисто, а завесата( плътните пердета, които смятам да стоят прибрани от двете страни) да са с цвета и горе-долу с текстурата на дамаската на дивана?  Ще се радвам и на други идеи за два реда пердета.
Погледнах пердетата в линка, който си посочила към Соба. Нещо от този род ли имаш предвид?

И килима също - светъл, подобен на този от снимката?
Сега - за стената  зад дивана. И на мен ми е супер голо, но смятах да сложа голяма картина над дивана. Не знам дали тя ще  успее да внесе цвят. Иначе наистина ме е страх да боядисам в зелено или черно. По-скоро бих залепила тапет, но ми е трудно  да преценя какъв  да избера. Може би, ако сложа златисто тънко перде - тапетът също да е златист. Или няма да е добре?
Килимът трябва ли да има цвят от пердето или дивана?
За мебелите и ние смятаме да са венге.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 18:06 от Lirena

# 137
  • Варна
Защо не затворите вратата към детската, виждам че има още една врата от детската към коридора, дано не греша.И ако може размери някакви да се сложат по схемата, защото така е трудно да се разбере мащабно ли е всичко.Иначе и на мен това скосяване не ми седи ОК, по-скоро бих сложила тънък перваз само от работния плот там.
За съжаление няма врата от коридора към детската. От коридора се влиза в дневната, а от дневната се влиза в детската. Двете помещения излизат на обща тераса. Нанесох някои пояснения и размери на скицата. А за работния плот - идеята ни е да не удължаваме тръбите и мивката и миялната да са на стената на банята.

# 138
А вариант да преместите вратата на детската с 20см на вътре, така ще можете да сложите нормален шкаф там и няма да се налагат скосявания.Къде ще включите ширма?В отдушника на банята ли?Идея да разположите част от кухненските шкафове не на долната стена до комина, а на горната на която е вратата на детската?

# 139
  • Варна
А вариант да преместите вратата на детската с 20см на вътре, така ще можете да сложите нормален шкаф там и няма да се налагат скосявания.Къде ще включите ширма?В отдушника на банята ли?Идея да разположите част от кухненските шкафове не на долната стена до комина, а на горната на която е вратата на детската?
Апартаментът е панелна конструкция и мисля, че не е добра идея да местим вратата на детската.
Ширма ще е включен в комина , който е за помещението - зад вратата на дневната /не в отдушника на банята/. Т.е. мивката и миялната ще са в ляво от вратата (като влизаш в помещението), а печката и хладилника в дясно (или зад вратата).

# 140
Там до вратата на стаята не бих скосявала плота, а бих си сложила колона с дълбочина 40 см. А от лявата страна даже не виждам кое налага това скосяване. На частта откъм бюрото мисля, че скосяването си е ок, може би бих направила горния скаф също скосен като плота..

# 141
Цитат
Здравейте, повдигам поста си, понеже мисля, че се изгуби някъде между всички мнения. Надявам се да получа отговор. Simple Smile

И аз се изгубвам и разсейвам малко в мненията.

Погледнете тази схема.

https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.824669737646217.10 … ype=3&theater
Според мен категорично не скосявайте, просто ги спрете по рано.
Ще е неприятен канта, и шкафа отдолу няма да е използваем. Сложили сте по малка маса, невъзможно е  6 стола.  Маркирах ви стандартна трапезарна 80/160.

Относно цветовете. може би тъмно сив диван и  ярки възглавници.
Както и оранжеви завеси. Аз си го представям малко етно. И като със шевици.

За да не седи сурово. И да има дух.
Подът може да е малко по тъмен. Орех например.

# 142
  • Варна

Зравейте, имам нужда от съвет. Спалня с тъмна дограма и врати и този гардероб. Ще поръчвам тапицирано легло. Сиво или кафяво да е? Ламината също ще сменям с по светъл , но какъв да е?
Предварително блгодяря.

# 143

Зравейте, имам нужда от съвет. Спалня с тъмна дограма и врати и този гардероб. Ще поръчвам тапицирано легло. Сиво или кафяво да е? Ламината също ще сменям с по светъл , но какъв да е?
Предварително блгодяря.

Кафяво. От леглото ще ви се вижда само таблата. Голямата част която се вижда е шалтето върху него.
Спалнята се  определя цветово предимно от текстила. Ако стените са ви бели, сложете съвсем бял ламинат.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 11:24 от Нивиана

# 144
Снощи писах, но от мобилния сайта прави проблеми... и явно не се е публикувало...
Аз на местата на скосяванията бих сложила шкаф-колони с дълбочината на горните шкафове (около 33см обикновено), страшно много неща поемат за прибиране, а не запушват пространството... И хладилника бих го сложила някъде близо до мивката, не до печката, все пак нещата от хладилника се вадят за работния плот или за миене.
За пода поне два нюанса по-тъмно от дървесния десен на мебелите Simple Smile
А кухнята си я представям бяла (лак ли бяха мебелите?), с плот, гръбче и полици в тези странични колони от този дъб (пак като на др. мебели), не се натрапва, че е кухня, защото тя не е на един кът.
Щом харесваш оранжево може стените да са светло топло сиво, дивана наситен цвят топло сив и оранжеви възглавнички и дамаска на столовете... и килим в тези цветове. Първата снимка на Нивиана е в тези цветове, но стената трябва да е малко по-наситена, че белите мебели много ще се "губят"

ПП: Няма ли вариант до дневната да е спалнята ви? Към спалня не се "циркулира" толкова дневно време, колкото от-до детска стая, терасата за простор по-добре да е пред спалнята, а не пред детската и т.н. съображения-битовизми...

# 145
  • Варна
Много благодаря за отговора! Simple Smile
Цитат
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.824669737646217.10 … ype=3&theater
Според мен категорично не скосявайте, просто ги спрете по рано.
Ще е неприятен канта, и шкафа отдолу няма да е използваем. Сложили сте по малка маса, невъзможно е  6 стола.  Маркирах ви стандартна трапезарна 80/160.

Ще се вслушам в съвета Ви да няма скосове, а дълбочината до вратата на детската да е 40 см. Като ширината на този шкаф да е 50-60 см.  Трапезната маса ще е разтегателна 80х120-160.
Цитат
Относно цветовете. може би тъмно сив диван и  ярки възглавници.
Както и оранжеви завеси. Аз си го представям малко етно. И като със шевици.

За да не седи сурово. И да има дух.
Подът може да е малко по тъмен. Орех например.[/color]
Скрит текст:

Честно казано и аз си мислих за сив диван. Гледах различни варианти отново с цветни възглавнички. Комбинацията сиво и жълто доста ми допада например. Simple Smile За пода - много ми е тъмно цвят орех. Харесвам по-светлите цветове. А етно стила е доста далече от мен.
Това например много ми харесва - цвета на стените, пода, жълтите възглавнички на сивия диван Simple Smile
Скрит текст:

Това също:

Като цвета на паркета на първата картинка е доста близо до този в моята глава. Simple Smile

Дали секцията и холната маса (цветове бял лак и сив дъб) ще стоят добре? И какъв цвят врати според Вас ще са подходящи?

Скрит текст:
Снощи писах, но от мобилния сайта прави проблеми... и явно не се е публикувало...
Аз на местата на скосяванията бих сложила шкаф-колони с дълбочината на горните шкафове (около 33см обикновено), страшно много неща поемат за прибиране, а не запушват пространството... И хладилника бих го сложила някъде близо до мивката, не до печката, все пак нещата от хладилника се вадят за работния плот или за миене.
За пода поне два нюанса по-тъмно от дървесния десен на мебелите Simple Smile
А кухнята си я представям бяла (лак ли бяха мебелите?), с плот, гръбче и полици в тези странични колони от този дъб (пак като на др. мебели), не се натрапва, че е кухня, защото тя не е на един кът.
Щом харесваш оранжево може стените да са светло топло сиво, дивана наситен цвят топло сив и оранжеви възглавнички и дамаска на столовете... и килим в тези цветове. Първата снимка на Нивиана е в тези цветове, но стената трябва да е малко по-наситена, че белите мебели много ще се "губят"

ПП: Няма ли вариант до дневната да е спалнята ви? Към спалня не се "циркулира" толкова дневно време, колкото от-до детска стая, терасата за простор по-добре да е пред спалнята, а не пред детската и т.н. съображения-битовизми...
Благодаря и за това мнение, peneva_a! Simple Smile

За колоната до детската сериозно се замислям вече - наистина ми звучи, като добра идея. Simple Smile Оранжевото го харесвам, до не е прекалено. Кухнята също си я представям в цветове бял лак и сив дъб (или подобно на сивия дъб на секцията и масата). Преди малко публикувах и цвят на паркет, който ми харесва (на първата снимка, която сложих). Хладилника както и да го въртя до мивката, изобщо не ми стои добре, затова ще удължа плтода до печката и смятам да е там (до бюрото).
Другата стая ще бъде детска за сега, понеже е южна и по-голяма (надяваме се в близките години да имаме още едно дете Simple Smile ) (другите 2 са северни и не много светли - етажа е втори).

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 11:14 от Invisible_

# 146
  • Варна
Здравейте! Много се радвам, че ви открих! В момента обзавеждам апартамент и имам много питанки. Поръчах кухня и обзавеждане за хол (в една стая са). Кухнята ще е от тези два цвята:

https://www.jaf-bulgaria.com/decorfinder/Db-Nebraska-siv-H3332-ST10~d1797279
http://g-m.bg/details.php?id=797 - честно казано в каталога изглеждаше доста по-светъл, дано разликата да е заради качеството на снимката тук...

В холната част ще сложа сив диван и два сиви фотьойла.
Въпросите ми са:
1. Боята на стените правилно ли я избирам да е в студен нюанс, сиво, премесено с бежово? Не мога да копирам цвета от каталога на Оргахим, където го избрах, номер 5-10-2 или 5-13-1.
2. След като диваните са тъмни, на светъл килим ли да заложа? Харесвам ти от този тип, но не ги намирам тук, а и сякаш са тънки.
Скрит текст:

Имах и още въпроси, но ще ги задам по-късно. Благодаря Ви предварително!

# 147
  • Варна
Здравейте! Много се радвам, че ви открих! В момента обзавеждам апартамент и имам много питанки. Поръчах кухня и обзавеждане за хол (в една стая са). Кухнята ще е от тези два цвята:

http://g-m.bg/details.php?id=797 - честно казано в каталога изглеждаше доста по-светъл, дано разликата да е заради качеството на снимката тук...

Въпросите ми са:
1. Боята на стените правилно ли я избирам да е в студен нюанс, сиво, премесено с бежово? Не мога да копирам цвета от каталога на Оргахим, където го избрах, номер 5-10-2 или 5-13-1.
2. След като диваните са тъмни, на светъл килим ли да заложа? Харесвам ти от този тип, но не ги намирам тук, а и сякаш са тънки.
Скрит текст:

Подобен килим има в Юск

# 148
Madeleine,това е моето огледало!Днес пристигна и много ми хареса Simple SmileЩе стои над камината и при мен!

Супер, е огледалото!!! От къде е поръчано? Аз си търся такова за скрина.

# 149

Въпросите ми са:
Скрит текст:

Два дървесни близки и едновременно различни фладера за кухня няма ли да ви обърква. Не знам за фронт и корпуси или за кои повърхности става въпрос. Според мен едното нека да е дюсово.
Ако може боята ви да не е Оргахим също така. Първият, по плътния цвят  ви е добре. И не е студен, поне на моя монитор. Фотьойлите ги изберете цветни. Например син и зелен. Лилав и оранжев.

Общи условия

Активация на акаунт