Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 729
  • 741
  •   2
Отговори
# 525
Имаме тук един родителски кооператив, но там няма места. Confused
Изискванията за такъв са от небето до земята Blush

# 526
Наистина частните ясли са си кожодери, ама това е положението. Sad Но и майчинството втората година и за памперси не стига месечно...
 Фиффи, това е било супер професионална възможност (Бразилия), браво на вас, много се радвам на такива хора.

Установих, че проблемът да си пуснеш детето на ясла произтича от усещането, че само ти и никой друг не знае и не може да даде най-доброто на детето ти. Т.е. то ще е там с още три, тринадесет деца и по default, това е проблем (гледната точка на майката).
Трудно е свеждането на очакванията, но пък и никое птиче не излита само от гнездото.

# 527
Чуби стана ми интересно освен пари, какво друго изискват в тоз кооператив Simple Smile

Помбер да сега и аз се радвам, интересна възможност се оказа, но в началото ми беше шок и ужас. Все пак към настоящия момент оценявам опита като положителен.

За яслата, на мен ми беше някак гузно в началото, че толкова малък го оставям и даже пък не ми е зле на работа. Ноо предвид обстоятелствата беше добро решение, защото аз даже и да съм темерут, съвсем щях да изфъщя от стоене вкъщи сама с него. Мисля, че и на него му харесва, има дечица, някакви специални занимания, а и е само половин ден. В България пак бих си търсила работа на половин ден за идните Х години, в Западна Европа май много майки са така. Щото то не свършва ни с яслата, ни с градината нуждата да отделиш време на децата си. Особено и помощ ако няма, все на майките ми е наблюдението, че падат повечето грижи и организации около децата + работа. Друг е въпросът финансите дали са достатъчни за почасово Rolling Eyes

# 528
Много ви се радвам и аз, Фиффи. Чудесен опит е това и за вас, а и за децата да опознаят чужда култура.
В Западна Европа майките са в повечето случаи на 4 или 6 часов работен ден, което е и напълно ок, така хем детето ще е сред деца и ще има социална среда за него, хем майката ще има работа, контакти и ще допринася за семейния бюджет. За жалост подобни опции в БГ са много малко, хич не сме гъвкави в това отношение. При нас ако остана на сегашната ми работа, схемата би била доста сложна даже и да го приемат на ясла. Аз не шофирам, ММ работи извън града, а аз в Бизнес парка. Местоработата и на двамата е далеч от вкъщи, а свършваме работа в 18ч и попадаме в трафик, та ще е хард с взимането на детето от ясла..

# 529
  • София
Ами, няма идеално, за съжаление 😊  Аз се ръководя от убеждението, че това, което ще ми донесе най-голямо спокойствие, е най-доброто за момента. Все пак децата изискват всеотдайност едно десетина години 😍 Как да го планирам това с яслата, като изобщо не знам колко и как ще я понесе? Така че го раздавам философски 😃

# 530
Чуби, много точно си описала майките с момченца 😂.Аз съм от тия дето търчат след него и едвам го стигам, защото той си мисли, че играем на гоненица...все е покатерен някъде, пада реве и пак отначало.Та не ми е скучно де, ако не се тъпча от нерви ще си стана пак идеалните кила.

# 531
Значи, момичета, когато бях само с 1 и работех на пълен работен ден, някак се оправяхме. Не беше лесно, но оцелявахме. Но сега, с двете и моето натоварено работно ежедневие е кошмар, пълен. Вечер съм като изцеден лимон, едвам имам сили да се местя в пространството, а децата си искат вниманието, грижата.... Сериозно обмислям и аз вариант на 4 часа, но за съжаление, доходът ми рязко ще намалее, а нали изплащаме кредит. Говоря 3 чужди езика, лесно ще си намеря работа в някой кол център на 4 часа, но едва ще ни стигат парите. Та съм в голяма дилема. Междувременно започнах да получавам паник атаки и такива стресови състояния, което също не е никак готино....

# 532
Момичета мойта пак не иска да яде взех и сироп за апетит .Иска да се храни сама с вилица може,но с лъжица е ужасно.Днес хвърли лъжицата и си точна ръцете в супата и после хубаво си намазана косата.

# 533
Разбирам, че Мишката иска да яде, НО сама! Така се става самостоятелен човек, не е лесно.
Мен понеже ме мързи да я храня до първи клас, оставям Патето да си яде и да се маже, като цяло може да се храни вече, доста сполучливо сама.
От вторник ходи целодневно на ясла и постоянно я хвалят, яде си, спи си и много си играе. Пу-пу, спокойна е и явно й харесва.
Днес успях през деня да се отпусна на вируса, с който се боря 10 дни и поспах 2-3 часа. Малко ми просветля.
Аз пък не знам, като ми свърши майчинството с какво ще се занимавам. Не ми се пътува ежедневно до София, няма как да се получи. У наше село, не знам дали ще ме вземат на работа в силните предприятия, а съм с такава специалност, защото шуро-баджанащината е на високо ниво. Ще видим. Мисля да развивам фотография там, няма добти фотографи, а има хора с възможности. Живот и здраве ще го измислим, ех, да разпролетее, да се роди бебоче, да се нанесем в новият наш дом и да си влезнем в ритъм, някакъв ритъм Simple Smile та, ще го мислим.
Фиффи, Мариша, прави сте, по-айляк и философски да го раздаваме, но и Пош е права, че като имаш на Д-то кредити и ипотеки, рязко трябва да вкараме организационни и експресни умения. В кварталната ДГ, приема е 0. Докато родя Патето ще ходи в частната, а после у наше село. Приказвах си с шефката ми, че ако трябваше да се върна на работа - просто нямаше, защото няма да има.кой да гледа детето, а да плащам за ЧД и да давам 40-50% от заплата си, то няма смисъл. Абе, луда работа, хич не ми се мисли за живот обратно в София, много трудно ще се оправим.

# 534
Анита звучи ми не като "не иска да яде" , а като "иска да яде сама". Да не те отчайвам, ама при нас това с цапаницата е ежедневието от.. отдавна Joy Те милите не се раждат научени и ще има чистене и бърсане доста. Аз понеже не искам да го храня до втори клас с лъжицата, му давам подходяща храна в ръчичката още от захранването. С лъжица се пробва сам половин година сигурно и чак сега започна да се храни сравнително чисто (е след супа има за пране и бърсане). И това не значи, че няма съвсем съзнателно мазане насам натам, бъркане с ръце в купата, сирене в косата и така.

Пош аз с едно едва карам, вярно бременна и ми е уморено и от това, обаче дори само логистиката с две ме кара да се препотя. Хубаво си е самостоятелен, предпочитам го като вариант, но човек просто изпушва. Аз май бих предпочела малко да свия бюджета ако е възможно, но да си дам малка почивка поне от време на време. Като съм си била в бг, все съм мислела, че на работа ще кажа или половин ден, или никак няма да се върна и ако щат Sunglasses

Пюр писали сме заедно, не е лесно, да. Супер, че на Патето ѝ харесва. Аз сега също предстои да напусна, просто не мога повече, а друг вариант нямам. И после не знам какво ще правя, но ми е далечно и няма хич да го мисля. Уви артистични заложби имам 0 Bowtie

# 535
Ох, момичета, наистина е много сложно, особено с две дечица, а и ние искаме да имаме второ. Като няма помощ отникъде и няма на кой да го оставиш за 2 минути, а трябва да го мъкнеш навсякъде с теб, е много хард. Днес например имах две излизания, в “чудесното“ време, непочистените улици и с количката. Просто страшно приключение беше, чувствам се психически и физически изцедена само от бутането на количката.
Картинката с бюджета и при нас не е розова, тъй като имаме ипотечен кредит за апартамента. Друг проблем е, че аз не шофирам, което за София е огромен минус. Не съм мобилна и разчитам на всичко, което не мога да свърша пеша, на ММ. Той милият много, много ми помага, без него съм за никъде, но и той се разкъсва, защото му е адски напрегнато и стресирано в работата. И усещам едно напрежение, непрекъснато се правят някакви схеми кое, как и кога да се прави, а аз даже още не съм се върнала на работа и сме само с едно дете. Представям си колко “по-весело“ може да бъде. Само се моля да сме здрави, пък другото в движение ще се урежда, няма как, такова ни е ежедневието, погълнато от стрес. Пазете се, момичета, пазете психическото и менталното си здраве, защото нервите не водят до нищо добро. Аз самата се опитвам, но ми е много трудно на моменти. Да идва лято, че малко витамин Д да ни помогне.

# 536
eli_dzh, и с кола да си в София, същия кошмар- да въртиш като луд, за да паркираш, а детето да реве на задната седалка.

Пош, кураж, стискам палци. Това с нервите е и при мен, само че започна заради безкрайните боледувания. Трудно е да си оптимист понякога, но всичко е период и минава.

# 537
Ели и аз не шофирам и точно това напасване вече ми е дошло до гуша. На един преглед да ида са 100 уговорки. Той като е на ясла, аз съм на работа и в крайна сметка за мен време никога не остава. Понякога ако успея да хвана обеден час за нещо си, предупреждавам че ще го взема малко по-късно и така. И пак само търча от тук там и съм под пара и много ме уморява това психически. Ще трябва да захващам май шофьорлъка, но наистина ако си с детето и това няма да донесе много облекчение.

Лесно няма и затова подкрепям и аз призива да се пазим и да сме здрави, че и крака трябват, и глава Simple Smile

# 538
И аз не шофирам и е някакъв ужас да отида някъде - започват се уговорки, плануване. Вчера ми се наложи по спешност да ходя по болници - рентгени и т.н. Едва успя ММ да излезе от работа не само, за да ме закара, но и да дондурка малкия. Днес отново същата ще е ситуацията, а този сняг с нищо не помага. И ние сме обсъждали темата за второ, но аз не се чувствам сигурна, че ще се справя на този етап сама.

# 539
Ние за това имаме такава разлика между децата,защото просто бяхме убедени, че не толкова финансово, колкото времево не можем да се справим с две деца. И ето, прави сме били, се оказа. Аз имам книжка, но продадох колата. Нерви и за това не мога да троша. Живея до метрото и ми е удобно навсякъде с него, иначе си взимам такси, ако трябва някъде с малката, когато е болна ( на лекар и тнт).

Общи условия

Активация на акаунт