Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро момичета!
Христос воскресе!

# 631
# 632
Христос Воскресе!

Фиффи, наистина е хубаво да е така с яслите навсякъде, така и ние и децата ще сме спокойни.

# 633
  • Варна
Привет момичета как сте
Ние сме на плаж

Поздрави

# 634
Страхотни Heart Eyes

# 635
Сладурчета! И ние мечтаем вече за море.

Иначе ние току що се прибрахме и оправям багажи. 🤪

# 636
Христос Воскресе, момичета! Здраве, мир и любов да има в домовете ви! Нори, прекрасни сте!
Ние с ММ си "откраднахме" 5 дни за една ергенска забежка в Гърция преди Великден. Малчо беше на бабиндом на нашето море при баба си и дядо си. Много добре ни се отрази, починахме си, вентилирах си малко мозъка, отпуснахме душата, а малкият е умрял от кеф с баба и дядо, толкова внимание, забавления и игри е имало за него. За Великден бяхме всички семейно и вчера се прибрахме в София. Днес вече си се гледаме само двамата, таткото е на работа. Пак е в период с трудно хранене, иначе козунак не отказва де, ама на манджите и супите се муси Simple Smile

# 637
Виждам, че няма особена активност последните дни и нахлувам с торбата с въпроси Simple Smile
Постопли се и мисля да започвам офанзивата около гърнето, което до сега събираше прах у дома. Кажете каква тактика използвахте за приучване към гърне и как свикнаха децата ви?
Другото, което ми е на дневен ред в момента, е как да науча малкия да дели. За съжаление налюденията ми са, че масово по площадките се носят играчки, топки, буталки и какво ли още не, колкото и аз да не го одобрявам. Съответно след като детето ми изпадаше в рев като види чуждите топки, се принудих последния път и аз да нося топка, за да не се разстройва като види, че някой играе, а той няма. Лошото беше, че забелязах, че той иска да взима чуждите вещи, а не иска да дава неговите, което аз категорично не одобрявам. Не искам да става егоист, който не иска да си дели играчките, все пак се надяваме да имаме още едно дете и в един определен момент ще му се наложи у вкъщи. Как научавате децата си да делят? Говорите ли им, обяснявате ли, показвате ли, дайте съвет.

# 638
Мисля, че е малък още за осъзнаване на мое/твое и делене. Относно гърнето, при Мушмул помогнаха топки. Сядам срещу него на земята и подавам топка, а той я хвърля към мен или просто ми я подава обратно. Става въпрос за малки топки за игра в басейн.

Е, най-много помогна яслата Joy Там не му се връзват и няма избор.

# 639
Аз също нямам идея как да го приуча на гърнето, та ще събирам идеи.

# 640
Вчера остарях с още една година и ви черпя:

От както е хубаво времето сме все навън. Прибирам бебка да спи,а аз продължавам да чопля из градината,запалих се с разни цветя,магнолии,до сега пък разсаждах петунии в сандъчета за прозорците. 😃 Гърнето и на мен ми е следваща цел,но да видим щерката какво мисли по въпроса. От както спи по веднъж на ден започна и през нощта да спи без да се буди. ☺
Имам и помощница с цветята:

# 641
Anyyyone, честит рожден ден на патерица Simple Smile!

# 642
Ениуан, честит рожден ден на патерица! Бъди здрава, обичана и благословена!

Тези дни започвам опити с гърнето и аз. Ще пиша в движение.

За играчките - караме го с баща му да ни подава всякакви играчки, правим се, че играем с тях за малко и му ги връщаме.

# 643
Честит рожден ден на патерици, Ениуан! Страхотна помощница си имаш.
Лидче, това и аз го правя и у дома ми дава на мен нещата си, но като сме навън с другите деца и се инати, тръшка се. Ще видим как ще процедирам.

# 644
Аз тия дни съм потресена от количеството деца по кварталните площадки
Ще бъде голяма конкуренция за нашите деца

Общи условия

Активация на акаунт