За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 682
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Аз добавям и куркума, за жълт цвят, освен запържения морков.
Не усещат ли аромата? Моите са като хрътки , НО И само Цвета от запържения морков ми е достатъчен

Нищо не усещаме ние. Аз слагам най-много 1/2 ч.л. от нея. Обаче се научих да я слагам във всичко.

# 166
Благодаря ви за отговорите за бакпулвера в предната тема  bouquet Прочетох ги, не успях да пиша, болни сме.  Sad
Броколи на фурна как правите, обработвате ли броколито първо или го слагате сурово и добавяте продуктите? И ако може и рецепта за огретен с броколи  Hug А гъби дали ще вървят заедно с броколи в една рецепта  newsm78
Аз ги бланширам за пет мин.Сварявам картофи и ги обелвам.Слагак картофите и роколите в намазнена тава .След това в тенджъра запържвам масло,брашно,прясно мляко,яйце,кашкавал и сирене и заливам зеленчуците.Пека вьв фурната на 190-200 градуса

# 167
Vanja77 , i_peych, mariat,  slance88, благодаря ви за идеите  bouquet Чудесни сте както винаги.  Heart Eyes

# 168
Не правя застройка, защото моите не обичат. Иначе морков уж слагам, но не ми оцветява. Ще опитам с куркума. Благодаря за отговорите!
Ако слагаш морков в бульона няма как да оцвети, но ако задушиш в мазнина хубав настърган морков супата става оранжева направо.

# 169

Мнооого благодаря!!! Flowers Hibiscus Relaxed

# 170

Ако слагаш морков в бульона няма как да оцвети, но ако задушиш в мазнина хубав настърган морков супата става оранжева направо.

ей това е истината.  И ситно настърган Simple Smile

# 171
  • София
Здравейте!Имам гъби печурки които са седели една седмица в хладилника.Сега са леко почернели ,мога ли да ги готвя,има ли им нещо??Можел ми да се натровим?? newsm78 newsm78
Можеш да ги готвиш, нищо им няма и няма как да се отровите защото са култивирани. Обелваш ги и с мокра домакинска хартия ги избърсваш, готвиш.

# 172
  • Плевен
Здравейте кулинарки!Имам един въпрос към вас.Обичаме лазаня,правих два пъти със сухи кори,обаче пусто не се получава.Плънката със запържената кайма,лук,морков и домати я правя.Там проблем няма.Сос Бешамел -също.обаче корите много ме морят.Първият път не ги сварих предварително и не бяха сготвени след фурната.Втория път реших че ще ги варя.Егати и занимавката стана!Корите ги варих по една в тенджерата защото залепват една за друга ако са повече.Много са твърди и трудно се сваряват.Та въпроса ми е,какво да ги правя за да станат меки и сочни,но и да не изисква часове седене над котлона?Да меся сама тестото за лазаня или в тавичката с лазаня да сипя повече сос/течност за да се сварят.Какво ще ме посъветвате.

# 173
  • Sofia
Задушавам го в мазнина, но нарязан на кубчета, не настърган. Ще пробвам настърган.

# 174
Аз ги потапям по отделно всяка кора във вряла вода за секунди. После няма проблем.

# 175
И аз моите кори за лазаня ги бланширам за секунди в гореща вода, не се варят. Като залея със сос между пластовете, доливам и малко вода.

# 176
  • Плевен
И аз моите кори за лазаня ги бланширам за секунди в гореща вода, не се варят. Като залея със сос между пластовете, доливам и малко вода.
Абе и аз долях вода,но си останаха сурови.Последните кори,които са най-отгоре не бяха достатъчно сварени.няма шанс само да бланширам,както казах много са твърди.Малко им идва бланширането сякаш.

# 177
  • София-Младост
Нито веднъж не съм бланширала кори и не е имало проблем после...обаче сосовете ги остави малко по-редички.
Другото...какви кори ползваш също е важно.

# 178
  • Плевен
Нито веднъж не съм бланширала кори и не е имало проблем после...обаче сосовете ги остави малко по-редички.
Другото...какви кори ползваш също е важно.
Сухи кори от 500 грама,от Лидл са последните.А ако меся тесто за корите?някой знае ли изискванията към тези кори?

# 179
  • София-Младост
Месенето лесно, обаче си мисля, че без машина няма да можеш да ги изтъниш както трябва.
Да не би пък да слагаш много кори?

Общи условия

Активация на акаунт