За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 796
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ти, момче  Smile , за бързия отговор !

Отивам да ги забъркам тогава !

# 436
  • Русе
Успех!:  bouquet

# 437
Благодаря!
Само още един бърз въпрос, че вече запретнах ръкави
Ябълките не е ли по-добре/по-лесно/ да се настържат на едрото ренде  newsm78

# 438
  • Русе
Благодаря!
Само още един бърз въпрос, че вече запретнах ръкави
Ябълките не е ли по-добре/по-лесно/ да се настържат на едрото ренде  newsm78

Ябълките отделят течност при термична обработка. Затова съм дал възможно най големия размер нарязани, за да се намали колкото се може обема на отделената течност при печенето /пърженето/. Но нищо не ти пречи да опиташ и настъргани.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 13:00 от i_peych

# 439
Ахаа, разбрах  Smile
Ох, обелих ги вече и сега ще ги нарежа тогава, за по-сигурно.
Благодаря!

# 440
  • София
Мога ли да замразя извара?  Има едно място от където изварата много ми харесва и искам да взема повече, че рядко ми е на път.

И още нещо. Дайде рецепти с червено цвекло. Все на салати го ям, а си мися, че би станало вкусно и на супа или нещо друго.

Браунис с червено цвекло и семена от чиа

Хляб с червено цвекло

Шоколадови кексчета с червено цвекло

# 441
  • София
Мога ли да замразя извара?  Има едно място от където изварата много ми харесва и искам да взема повече, че рядко ми е на път.
.........................
Колко дълго, година, смятам че не повече от няколко месеца, нали. Ползвам понякога извара на Олимпус, страхотна и  ако не е отворена отгоре може да издържи дълго време, същото се отнася и за другите извари, важното е да не ги отговориш и да се държат в хладилник. Ако я завразиш селд това може да пусне вода при размразяване.

Ще пусна и една френска рецепта за палачинки с ябълки, разкошна е. Късно е за съжаление вече, ама може някой друг да я хареса.  Peace
http://recepti.gotvach.bg/r-84270-Френски_палачинки_с_пълнеж_от_карамелизирани_ябълки

# 442
  • Mediterraneo
Благодаря много за рецептата ,но с какво да заменя петмеза,в Испания съм,тук не продават петмез.

Тахан откъде купи? Да знам накъде да се ориентирам( за Испания говоря).

# 443
  • София/Испания
Тахан продават в здравословните магазини/Herboristerias/.
Казва се TAHAN.

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 22:31 от janetaes

# 444
Палачинките станаха прекрасни, само, че за пет човека не ни стигнаха Stuck Out Tongue

Марчева, в понеделник твоите са наред.

Искам да ви помоля за съвети как да направя баница с кайма.ММ много иска, но моя единствен опит беше преди години и тогава се получи суха и безвкусна.

# 445
Палачинките на Пейч, с ябълките, ги правих с настъргани. Веднага ги пържих, та и да са искали да отделят течност, не им дадох възможност. Студени ми бяха по-вкусни, а с поръска от мед са чудни.

# 446
  • В градината...
Ние си правим домашна извара и винаги я замразявам, защото е нетрайна, а правя доста.

# 447
  • София
Нищо не стана при мен с тази смес с парченца с ябълки. Уж спазих рецептата, хич не ме бива. Посрамих се и пред мъж и пред деца. А стандартни палачинки си правя уж. Тези някак като ги сложа в тигана отдолу прегарят бързо, а общо остават меки , не мога да ги обърна изобщо. Прегарят по края почти веднага. сместа изобщо не стои консистентна да я обърнеш. И набухах олио повече накрая,  че уж бухти поне да станат, същия резил- лъжица смес която сложа, прегаря веднага по края, едва я обръщам и накрая е вкусна ама подгизнала от мазнина и почерняла по края. 
Посипвам си главата с пепел ! ooooh!

# 448
  • Русе
Нищо не стана при мен с тази смес с парченца с ябълки. Уж спазих рецептата, хич не ме бива. Посрамих се и пред мъж и пред деца. А стандартни палачинки си правя уж. Тези някак като ги сложа в тигана отдолу прегарят бързо, а общо остават меки , не мога да ги обърна изобщо. Прегарят по края почти веднага. сместа изобщо не стои консистентна да я обърнеш. И набухах олио повече накрая,  че уж бухти поне да станат, същия резил- лъжица смес която сложа, прегаря веднага по края, едва я обръщам и накрая е вкусна ама подгизнала от мазнина и почерняла по края.  
Посипвам си главата с пепел ! ooooh!

Здравей!
За да прегарят е висока температурата. Намали на по ниска степен. Аз от 9 степени нагревателен уред, ги правя на 4-та. Използвам тиган с незалепващо покритие с по дебело дъно. Не се притеснявай, рядко някой успява от първия път да направи точно дадена рецепта. Успех следващия път.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 13:01 от i_peych

# 449
  • Пловдив
Банички със сирене и сладко.

Общи условия

Активация на акаунт