За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 753
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Като за първи опит бюрекът с турските кори беше сполучлив. Спазих рецептата на Марчева, но намалих продуктите. Сложих първата кора с краищата да останат навън, а 2-3 разрязах наполовина и ги наредих.Между корите сложих сирене. За да омекне горната кора след печене, я намазах с масло. Тъй като корите са по- плътни, затова се намазват с течност и лесно се побират в тавата, както е показано. Престояват 2 часа и омекват още. Не нарязах на парчета, но пак се получи вкусно.

# 526
Здравейте.Трябва ми някакъв изпитан сладкиш с по-представителен вид,но и да е вкусен.Важно е да не с е използва прясно мляко или сметана.Нямам много опит в сладкарството.

# 527
  • София
Аз правя Бюрек в кексова форма с одрински кори на сач. Рецептата е преведена от турски сайт и е чудесна!

# 528
  • София
Здравейте.Трябва ми някакъв изпитан сладкиш с по-представителен вид,но и да е вкусен.Важно е да не с е използва прясно мляко или сметана.Нямам много опит в сладкарството.

Пухкав какаово-бананов кекс

Непретенциозен сладкиш с извара и шоколад

Лимоново-кокосов сладкиш

Браунис с авокадо

Влажен бананов хляб

# 529
  • София
Не знам, поне в това видео не ми изглежда на хармоника, изпъват си ги много старателно даже да не са нагънати. Като гледам, рецептата е същата.
.......................................
Да, така е. Турските кори са големи и затова се режат на по-малки парчета, не се нагъват на хармоника. При нашите кори които са в пъти по-малки става по-лесно , правя баница само по този начин. Хващам кората и я потопявам, разбира се че се смачква, понякога се и накъсва, но това не е от значение, защото е баница,  в тавата я разпределям, пооправям, изглаждам до колкото може,  после следващата  и т. н .  Става разкошна баница, е, малко се поомазвам и покапвам  тук-там, ама и това не е от голямо значение, ще  почистя.  Simple Smile Може и със зелена плънка от магданоз, може и с друга зелена плънка, може и само с яйца и сирене. Става изключително сочна, разкошна е.

# 530
Здравейтеее! ☀Като любителка на балсамовия оцет мога да Ви препоръчам една много готина рецепта:
- чесън
- розмарин
- свински пържолки
- сладки картофи
- балсамов оцет
- мед
- соев сос

Овалвате пържолите в марината (соев сос, балсамов оцет, една, максимум две лъжици мед, чесънчето и розмаринчето). Престояват около 20 мин., с такава марина поливате и картофките. Печете, гарнирате с чеснов сос (кис. мляко, чесън, копър и майонеза) и става бомбаааа. Даже отгоре поливам с още балсамико. Много ми е вкусен😊😊🐥☀

# 531
Благодаря на всички за отговорите. bouquet

# 532
  • софия
здравейте, как да обезсоля маринована домашно скумрия - да я накисна ли във вода, или да я сваря в доматен сок?

# 533
в студена вода

# 534
Моля за рецепти за домашен салам или шунка, но не и за сушени мезета. Не искам да се тровим с боклуци повече, а децата искат сандвичи.

# 535
  • Благоевград
Здравейте Simple Smile имам кокосово мляко в консерва и искам да направя крем карамел с него. Ще стане ли? Ако може да ме подкрепите и с рецепта  Simple Smile

# 536
Тина, къде се затри ти?

# 537
  • Благоевград
Тина, къде се затри ти?
Тук съм, чета, но рядко имам време да пиша Simple Smile

# 538
  • София
Здравейте Simple Smile имам кокосово мляко в консерва и искам да направя крем карамел с него. Ще стане ли? Ако може да ме подкрепите и с рецепта  Simple Smile

Тина, не съм правила с кокосово мляко и не съм сигурна какво ще се получи. Ако те интересува, имам рецепта за пудинг с авокадо и кокосово мляко.

# 539
Моля за рецепти за домашен салам или шунка, но не и за сушени мезета. Не искам да се тровим с боклуци повече, а децата искат сандвичи.
Има тема тук, да си поговорим за домашната шунка, шунковарите.....не мога да пусна линк през телефона,  изпаднала е на трета стр. Има тема и Домашни мезета....
Погледни и в блога на Дзвера - Дзверски вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт