За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Застройката на супата не ми се получава, какви ли не варианти опитвам все се пресича. Как да направя супата да е плътна и да не се пресича?

Аз обикновено добавям заквасена сметана, която темперирам. Супата добива плътен и приятно киселеещ вкус

Имам малко рукола, не стига за салата. Мога ли да я сложа в някаква манджа? Или се консумира само прясна?

На какъвто и сандвич да сложиш рукола е много приятно, а можеш и да нарежеш върху някои готови ястия като зелена подправка

# 556
Прави я само с жълтъци и 1-2 с.л. кисело мляко. Махаш от котлона и веднага застройваш.

# 557
  • WonderLand
Когато застройвам супата винаги свалям от котлона и изчаквам 5 мин преди да започна да прибавям от горещата течност към разбитото яйце с кисело мляко. Прибавям на тънка струйка и разбърквам с тел енергично поне 2 - 3 черпака течност, след това наливам отново в супата готовата застройка пак на тънка струйка и междувременно бъркам много енергично. След като цялата застройка е в супата бъркам поне една минута.

# 558
Застройвам с 2 яйца и 4-5 препълнени лъжици кисело мляко. Свалям супата от котлона и отделям от бульона (да няма никакви парченца месо, зеленчуци, подправки) 1 голяма купа. Като поизстине започнам да прибавям на тъничка струя към застройката и разбивам с тел. После връщам на тъничка струя обратно в супата, като бъркам с голяма лъжица непрекъснато. Връщам на котлона с непрекъснато бъркане за 10-тина минути (за да мине яйцето някаква термична обработка, че готвя с домашни яйца).

# 559
  • Русе
Застройката на супата не ми се получава, какви ли не варианти опитвам все се пресича. Как да направя супата да е плътна и да не се пресича?

Успех!

# 560
Благодаря на всички, През седмицата ще се пробвам пак и ще пиша какво се е получило. Много ме дразни като се пресече, а я обичаме плътна не измита.

# 561
  • Плевен
Правя застройката само със жълтъци,белтъците стават на парцалчета ако сбъркаш,затова ги махам.Прибавям няколко лъжици кисело мляко и малко лимонов сок/оцет.Правя топла застройка,тоест при непрекъснато бъркане и на слаб котлон минавам застройката.Чак след това я сипвам във супата.Правя го с цел яйцата да минат термична обработка,защото са купени,а не домашни и не им вярвам.А и супата я яде и моето 6 годишно дете,а сурово яйце ме е страх да му давам.

# 562
Моля за съвет,
това е първия хляб опечен в хлебопекарната, пекох на средна  коричка.....това ли е нормалния цвят,
който трябва да се получи :-/? У дома обичаме всичко със по златист цвят. 
И моля за изпитана рецепта за козунак (стафиди и локум) 0,500 или 0,750 - но искам направо в хлебопекарната да си се опече.

# 563
Поли, каква ти е хлебопечката? Не е нормалния цвят, бледнее.
С колко реотана? Хоризонтална, или вертикална?
Нямаш ли възможност за избор за изпичане на хляба - моята на 3 от основните програми има възможност  за избор - нормален, среден и дарк, за едно и също тегло хляб, аз пека на средната.  ПП: Видях, че си избрала. А избор на по-голям хляб от този, който ти е като тегло? Аз и на това залагам -  пека хляб на 1,200 , а той е с  800-100г тегло

в хлебопекарната козунака става малко като кекс Simple Smile
Аз си правя там тестото, втасва на два пъти, тогава вадя, оформям , пак втасва и пека

# 564
Аз правя варената застройка на Mamica от форума. Peace
Когато е готова, супата се маха от котлона. В отделна тенджерка се разбиват 2 яйца + 2 суп.лъж. брашно + 1/2 кофичка кисело мляко. Слага се на котлона на средна температура. Разбърква се и се взема по малко от супата , добавя се към застройката като се бърка енергично. Повтаря се докато свърши течността от супата. Бърка се докато сместа се сгъсти (около 10 минути). Връща се в тенджерата със супата.
Хубавото на тази застройка е, че можеш да стоплиш остатъка от супата на другия ден без да се пресече.
Трябва да я правиш на средна температура (аз я правя на 3-та степен от 6) и да бъркаш непрекъснато (аз бъркам с тел за разбиване на яйца).
Успех!  bouquet

# 565
Kenwood bm450,  няма упътване на бг и се боря с моя английски от втори клас 😳. През седмицата ще търся упътване на бг в гугъл...
1 реотан, мисля че е вертикална. Това за степените на коричката не е за дебелина, а за степен на опичане?  Уф, то логично звучи,  но аз кой знае защо реших, че е за дебелината й. Другия път ще я дам на трета степен.
Мерси, Пепи 💐.

# 566
Отстрани също ли е толкова светъл хлябът или само отгоре? При мен понякога отгоре остава светъл ако стигне прекалено близо до стъклото, явно си трябва малко пространство да се отразява топлината или знам ли как са го измислили. Ако е много висок или ако правя такъв който е много нисък, горната кора е светла в сравнение с останалите страни.
От рецепта до рецепта също варира цветът на коричката, нямам предвид между бял и пълнозърнест хляб а просто съставките. С времето ще откриете коя е вашата. И да, степените на коричката са колко да е изпечена.

# 567
https:///tigan-pensofal-ps-5102-p2094
Аз имам такъв комплект и съм много доволна. Дори и доматеният сос забравен на котлона не загаря.

Този линк не ми се отваря. Само при мен ли е така?

# 568
  • Русе
Kenwood bm450,  няма упътване на бг и се боря с моя английски от втори клас 😳. През седмицата ще търся упътване на бг в гугъл...
1 реотан, мисля че е вертикална. Това за степените на коричката не е за дебелина, а за степен на опичане?  Уф, то логично звучи,  но аз кой знае защо реших, че е за дебелината й. Другия път ще я дам на трета степен.
Мерси, Пепи 💐.

Здравей!
Тук и тук можеш да си изтеглиш на руски език.

# 569
...При мен понякога отгоре остава светъл ако стигне прекалено близо до стъклото, явно си трябва малко пространство да се отразява топлината или знам ли как са го измислили. .... С времето ще откриете коя е вашата. И да, степените на коричката са колко да е изпечена.

точно. И вида на различното брашно - все 500, показва разлика. с на София Мел стават най-хубави и пухкави.   Не ползвай много мая - аз пека хляб от килограм с не повече 6-7 г жива мая, 

Общи условия

Активация на акаунт