За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 653
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Здравейте, Simple Smile

имам следният въпрос - как се приготвя сочно месо като "на конци", което може да се сложи в бургер например? Мярнах преди време бургер с такова месо, което беше на ресни, много сочно, обаче не си запазих сайта...
Някой би ли споделил, ако е наясно?

Hug bouquet

Това ли имаш предвид?

# 136
  • Sofia
Някой да знае с какво бистрите супи, примерно пилешка или топчета, стават жълти? На мен в къщи ми стават белезникави, а в ресторантите винаги са наситено жълти. С какво го постигат този цвят?

# 137
Аз задушавам в малко мазнина 1 настърган морков в самото начало и тогава си наливам бульона и зеленчуците.

# 138
Аз добавям и куркума, за жълт цвят, освен запържения морков.

# 139
Не усещат ли аромата? Моите са като хрътки , НО И само Цвета от запържения морков ми е достатъчен

# 140
Здравейте, Simple Smile

имам следният въпрос - как се приготвя сочно месо като "на конци", което може да се сложи в бургер например? Мярнах преди време бургер с такова месо, което беше на ресни, много сочно, обаче не си запазих сайта...
Някой би ли споделил, ако е наясно?

Hug bouquet
По една от тези рецепти може би
 http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/06/beer-braised-pu … led-pork.html?m=1
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2017/07/bbq-pulled-pork.html?m=1

# 141
Не усещат ли аромата? Моите са като хрътки , НО И само Цвета от запържения морков ми е достатъчен

И моите го усещат и затова само морков Simple Smile
Пепи, имам един въпрос - в замазката за печения заек може ли без соев сос че нямам? И с какво да го заменя?

# 142
  • Варна
Как правите гъбена супа? Искам да e по-гъста, видях крем супата на Пеп-чо, но нямам сметана и няма да излизам.

# 143
Пепчо, Пейч, благодаря! Златни сте! bouquet

# 144
Аз задушавам в малко мазнина 1 настърган морков в самото начало и тогава си наливам бульона и зеленчуците.
Може ли да споделиш рецептата, по която правиш пилешката супа, това с настъргания морков много ми хареса като идея.

# 145
Гъбената супа я правя като фрикасе, с лимон, яйце и т.н. Така я обичам. Добавям за малко и дафинов лист.
 Аз жълтата застройка я правя само с хубави червени жълтъци.

# 146
Благодаря ви за линковете и за рецептите!:hugs:Blush

И Пейч, по-скоро от типа на гиросите е месото, което се слага на дюнери и бургери. Но и това , което показваш изглежда много много добре.Grin

# 147

И моите го усещат и затова само морков Simple Smile
Пепи, имам един въпрос - в замазката за печения заек може ли без соев сос че нямам? И с какво да го заменя?
Сложи вместо него вино колкото да става на кашичка и още малко сол ако трябва

# 148
Може ли да споделиш рецептата, по която правиш пилешката супа, това с настъргания морков много ми хареса като идея.
Ами май всеки път я правя по различен начин, но най често след като запържа моркова настърган на ситно, си слагам нарязан картоф на кубчета,главичка лук наситно, половин зелена пиперка нарязана наситно, 1 картоф на 4, който после намачкавам , грах една шепа и пилешкия бульон. Като се сварят картофките слагам шепа фиде и обезкостеното пилешко месо. За няколко минути, след това застройвам с един жълтък и лимонов сок, овкусявам със сол и ако имам магданоз наръсвам при сервиране иначе в нашия край използваме чубрица. Понякога вместо фиде слагам шепа ориз Simple Smile

# 149
Някой да знае с какво бистрите супи, примерно пилешка или топчета, стават жълти? На мен в къщи ми стават белезникави, а в ресторантите винаги са наситено жълти. С какво го постигат този цвят?

Савина, застройка правиш ли? Застройката дава такъв цвят, може да е само жълтък и кисело мляко например, супата има много приятен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт