За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 664
  • 747
  •   1
Отговори
# 150

Пепи, имам един въпрос - в замазката за печения заек може ли без соев сос че нямам? И с какво да го заменя?
Сложи вместо него вино колкото да става на кашичка и още малко сол ако трябва

Благодаря ти много bouquet

# 151
  • Sofia
Не правя застройка, защото моите не обичат. Иначе морков уж слагам, но не ми оцветява. Ще опитам с куркума. Благодаря за отговорите!

# 152
Благодаря ви за отговорите за бакпулвера в предната тема  bouquet Прочетох ги, не успях да пиша, болни сме.  Sad
Броколи на фурна как правите, обработвате ли броколито първо или го слагате сурово и добавяте продуктите? И ако може и рецепта за огретен с броколи  Hug А гъби дали ще вървят заедно с броколи в една рецепта  newsm78

# 153
  • София
Благодаря ви за отговорите за бакпулвера в предната тема  bouquet Прочетох ги, не успях да пиша, болни сме.  Sad
Броколи на фурна как правите, обработвате ли броколито първо или го слагате сурово и добавяте продуктите? И ако може и рецепта за огретен с броколи  Hug А гъби дали ще вървят заедно с броколи в една рецепта  newsm78

Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

# 154
  • София
Според вас готови тортени блатове ще се разкашкат ли, ако се сложи гъсто плодово кисело мляко вместо крем ? Трябва ли да се напоят преди това с компот, мляко или сироп ? Иска ми се да приготвя нещо бързо и лесно за десерт, а нямам възможност да си изпека блатове (в момента фурната ми не работи), а намерих хубави блатове в магазина и гъсто плодово кисело мляко с боровинки. Може би бисквитен блат също ще свърши работа ?

# 155
Някой попадал ли е на бульони без консерванти, овкусителите и оцветители? И понеже никога не съм купувала и ползвала, какъв сос Уорчестър ще препоръчате?

# 156
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/11/blog-post_20.html

# 157
  • Русе
Според вас готови тортени блатове ще се разкашкат ли, ако се сложи гъсто плодово кисело мляко вместо крем ? Трябва ли да се напоят преди това с компот, мляко или сироп ? Иска ми се да приготвя нещо бързо и лесно за десерт, а нямам възможност да си изпека блатове (в момента фурната ми не работи), а намерих хубави блатове в магазина и гъсто плодово кисело мляко с боровинки. Може би бисквитен блат също ще свърши работа ?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_18.html

Блатовете могат да се сиропират с кафе.

# 158
Мишелин, има пакетчета сушени зеленчуци. Там със сигурност няма консерванти.
Аз слагам гъби към броколи. На нас ни харесват. Не ги обработвам предварително.

# 159
На мен ми се иска да се запася с пилешки и телешки бульон. По принцип не купувам заради глутамата, но предположих, че може да има и без овкусители. Та, затова питам. А... сега загледах една рецепта в ежедневните вдъхновения за Кюфтенца по шведски и ммм.... Scream Изглеждат уникално. Та за нея ми трябват и бульона, и уорчестъра Relaxed

# 160
Има един фермерски сайт, но сега не се сещам как се казваше, те предлагат бульони в буркани.

# 161
  • Русе
На мен ми се иска да се запася с пилешки и телешки бульон. По принцип не купувам заради глутамата, но предположих, че може да има и без овкусители. Та, затова питам. А... сега загледах една рецепта в ежедневните вдъхновения за Кюфтенца по шведски и ммм.... Scream Изглеждат уникално. Та за нея ми трябват и бульона, и уорчестъра Relaxed

В моят вариант не трябва бульон.

# 162
Sunny29, благодаря, намерих един такъв сайт Relaxed
i_peych, фен съм на всичко, което правиш Innocent

# 163
  • София
Доколкото знам, в ДМ има био бульони. Ето линк: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg_homepage/bio/dm_bio/1026628/dm-bio-13.html

В Балев има повече избор: https://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%B1%D1 … BE%D0%BD&cat=

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 18:07 от passion

# 164
Здравейте!Имам гъби печурки които са седели една седмица в хладилника.Сега са леко почернели ,мога ли да ги готвя,има ли им нещо??Можел ми да се натровим?? newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт