За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 803
  • 747
  •   1
Отговори
# 405

В рецептата пише че готовия кекс се дупчи и охладен се залива с нишесте но дали няма да стане тестено....въпреки че  много са го пробвали и има се пилучило ?
михаела, аз съм правила ето този, супер си става и не е тестен  Peace http://deliciouskit.blogspot.bg/2016/08/blog-post.html

А колко време е необходимо да престой в хладилник ?
Аз го правя вечер и цяла нощ го оставям,но имало е случаи и по рано да го направя.Оставям го два часа поне да стегне

# 406
  • Sofia
Ще правя "фалшива" шкембе чорба с кладница,но нямам брашно за сгъстяване на бульона...Да го пропусна ли или с какво да го заменя?

# 407
  • WonderLand
Аз бих пропуснала, но ако държиш да я сгъстиш може да сложиш пасиран сварен картоф.

# 408
  • Sofia
Не,не става с картоф.
Имам грис,дали ако го смеля ще стане?

# 409
Не,не става с картоф.
Имам грис,дали ако го смеля ще стане?
А нишесте царевично?

# 410
  • Sofia
Имам фино царевично брашно,може би с него ще пробвам...

# 411
  • При децата ми
Здравейте!
Моля за рецепта за ориз с грах? Дъщеря ми ме врънка от отдавна и тази вечер съм и обещала! Става въпрос за такъв, който е за гарнитура.

# 412
Задушаваш една глава ситно нарязан лук в малко олио и масло. Добавяш две чаши вода и половин кубче бульон, малко сол. Докато ти заври водата измиваш една чаша ориз под течаща вода, докато водата стане бистра. Когато заври водата в тенджерката изсипваш измития ориз. След като заври, похлупваш с капак и намаляваш котлона (аз намалявам на 3 от 6 степенен котлон). Оставяш да ври 15 минути под капак, след това изгасваш котлона и оставяш още 15 минути на изгасен котлон под капак. Като минат 15-те минути изсипваш изцеден грах от консерва и разбъркваш леко. Можеш да добавиш и малко настърган кашкавал или пармезан

# 413
  • На брега на реката
Любимата ни гарнитура с грах: задушавам гъби с малко сол, масло и черен пипер, добавям граха и като посготви, слагам 3-4 с.л. галета. Става много вкусна и рошава гарнитура.

# 414
  • При децата ми
Благодаря за отговорите!

Ориза стана вкусен! Дъщеря ми го хареса. Направих го по тази рецепта:http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1351

# 415
  • София/Испания
Търся изпитана рецепта за сусамови бисквити.Имам суров тахан.

# 416
  • София

Сладки с тахан и петмез

# 417
  • София/Испания

Сладки с тахан и петмез
Благодаря много за рецептата ,но с какво да заменя петмеза,в Испания съм,тук не продават петмез.

# 418
  • София

Сладки с тахан и петмез
Благодаря много за рецептата ,но с какво да заменя петмеза,в Испания съм,тук не продават петмез.

С мед. По-различни ще станат на вкус и цвят, но пак става.  Peace

# 419
  • София/Испания
Благодаря Vanja77,ще пробвам с мед.

Общи условия

Активация на акаунт