За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 761
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
само веднъж замразих и не харесах после. По-добре направи на някой пастет (солен) с нещо си и изяжте

# 511
ЗДРАВЕЙТЕ ДАМИ И ГОСПОДА ,трябва ми изпитана рецепта за чийзкейк без печене с Маскрапоне.
Масово рецептите в нета са с желатин а аз се притеснявам да работя с него не съм мн.добра сладкарка,дали неможе без желатин пак да стане хубав чийзкейка???
Надявам се някой да ми помогне с изпитана рецепта.
Благодаря.

# 512
ЗДРАВЕЙТЕ ДАМИ И ГОСПОДА ,трябва ми изпитана рецепта за чийзкейк без печене с Маскрапоне.
Масово рецептите в нета са с желатин а аз се притеснявам да работя с него не съм мн.добра сладкарка,дали неможе без желатин пак да стане хубав чийзкейка???
Благодаря.
Този ми е много любим, но аз намалявам  на 120-150 грама маслото за основата.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2806-chiizkeik-sus- … a-malini-i-kupini

# 513
  • В царството на игрите:)
Благодаря.
На 33 страница след подобен въпрос има пост  с изредени 5-6 рецепти за чийз кейк. Погледнете ги.
Иначе като любител на този сладкиш ви казвам, че без печене няма как да избегнете желатина, ако не искате да направите попара. Това е мое мнение:plus1:

# 514
Замесих тесто в хлебопекарната за питка "Слънце" от блога "Щъркелово гнездо". Ще пека утре и сложих тестото в хладилник. Въпросът ми е: преди да оформя питката, да оставя ли тестото на стайна температура или веднага да оформя? И да оставя ли още веднъж да втаса след оформяне? И последно, замесих половин доза, в колко голяма тава да пека- 20 или 24 см? Извинявам се, че въпросите станаха повече. Благодаря предварително!

# 515
  • София
Замесих тесто в хлебопекарната за питка "Слънце" от блога "Щъркелово гнездо". Ще пека утре и сложих тестото в хладилник. Въпросът ми е: преди да оформя питката, да оставя ли тестото на стайна температура или веднага да оформя? И да оставя ли още веднъж да втаса след оформяне? И последно, замесих половин доза, в колко голяма тава да пека- 20 или 24 см? Извинявам се, че въпросите станаха повече. Благодаря предварително!
Бих я оформила предварително , ще я завия във фолио и оставям в хладилник, утре ще я извадя да постои около 40 мин на стайна температура, мажа с яйце и ще я изпеча в 24 см форма.

# 516
Благодаря на тези, които се отзоваха по моя въпрос! Blush
Много любима моя рецепта за чийзкейк, въпреки модифициран, е ужасно вкусен. http://sunshineskitchen.com/white-chocolate-cheesecake/

# 517
Марчева, благодаря за рецептата за Турския бюрек!! Flowers Hibiscus
Получи се разкошен.
Използвах 3 кори, намалих количеството на продуктите, а и нямам голяма тава, за да се побере.
Хубав ден!

# 518
  • София
Получи се разкошен.
Използвах 3 кори, намалих количеството на продуктите, а и нямам голяма тава, за да се побере.
Хубав ден!
Много ми е приятно да прочета това, благодаря!  bouquet От както го видях при турците само по този начин правя баницата, независимо с какви кори и винаги е с прекрасен резултат. Понякога ми се накъсват, ако са по-тънки, но при баницата това не е от значение.
 Hug

# 519
Получи се разкошен.
Хубав ден!
Много ми е приятно да прочета това, благодаря!  bouquet От както го видях при турците само по този начин правя баницата, независимо с какви кори и винаги е с прекрасен резултат. Понякога ми се накъсват, ако са по-тънки, но при баницата това не е от значение.
 Hug
На мен ми се видя интересно, но не можах да се ориентирам как става подредбата на корите, когато се нарежат на две части и после се поставят на 1/3 от тавата? Една върху друга ли се редят и защо се разделят на две?

# 520
Дамата го беше пуснала в предната страница. ЕТо:
http://recepti.gotvach.bg/r-84040-

# 521
На мен ми се видя интересно, но не можах да се ориентирам как става подредбата на корите, когато се нарежат на две части и после се поставят на 1/3 от тавата? Една върху друга ли се редят и защо се разделят на две?
И аз много му се чудих на това обяснение, но в рецептата е посочен източникът и като видях видеото ми се изясниха нещата...
Наложени са си корите една върху друга, след като се натопят. Просто са огромни и като се разделят, всяка част покрива някъде 1/3 от тавата, в клипчето гледам че на 4 даже ги разделят. Ето линк направо https://youtu.be/hPDZRyLHHyI
Интересно изглежда по този начин, със сигурност ще пробвам ако ми попаднат подобни кори. Нещо не си го представям да стане с нормалните фини кори за баница, които са масови тук.

# 522
Аз пък го разбирам, че нагъваш кората като хармоника и тя заема 1/3 от тавата. Така се събират три кори. Слагаш плънка и пак редиш три нагънати кори.

# 523
Не знам, поне в това видео не ми изглежда на хармоника, изпъват си ги много старателно даже да не са нагънати. Като гледам, рецептата е същата. Сигурно и по двата начина ще е вкусно, на мен наложени баници нещо не ми се получават толкова добре и рядко се пробвам да ги правя, предимно си ги навивам.

# 524
Аз я правя с нашите точени кори на сач по същия начин само че не го режа на квадрати преди печенето. И понеже корите са по дебели от турските, освен че ги напоявам, вътре също наливам няколко чирпака от течноста. Става уникален тоя бюрек наистина

Общи условия

Активация на акаунт