За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 735
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Kenwood bm450,  няма упътване на бг и се боря с моя английски от втори клас 😳. През седмицата ще търся упътване на бг в гугъл...
1 реотан, мисля че е вертикална. Това за степените на коричката не е за дебелина, а за степен на опичане?  Уф, то логично звучи,  но аз кой знае защо реших, че е за дебелината й. Другия път ще я дам на трета степен.
Мерси, Пепи 💐.
Поздравления за машината. Имам същата, купена от Технополис, имаше указания на български.
Избери най-тъмния цвят , щом искаш по-тъмна кора. Аз избирам средна степен на изпичане и вадя хляба след като мине и единия час за поддържане на топлината, става чуден.
Аз намалих на половина маята, не слагам захар, нито яйце, ползвам 1/3 пълнозърнесто брашно и 2/3 бяло или тип 650 или 1:1 типово:бяло.
Успех, машината си заслужава!
Правила съм козунак в нея по рецепта на Пина, стана вкусен, на конци, но на форма не го докарах. Меся в хлебопекарната тестото на 10-та програма и после оформям и пека във фурната.
Ако имаш още въпроси, питай. Peace

# 571
  • Г. О.
Много благодарности на всички за отговорите:) Сега ще разгледам предложенията за тенджерки и купувам смело:) Страхотни сте:)

# 572
  • here and now
Идеи как да сготвя пуйка? Няма да я пълня или пека цяла.

# 573
  • Montana, Bulgaria
https:///tigan-pensofal-ps-5102-p2094
Аз имам такъв комплект и съм много доволна. Дори и доматеният сос забравен на котлона не загаря.

Този линк не ми се отваря. Само при мен ли е така?

Смених линка, сега би трябвало всичко да е наред.

# 574
Искам да направя най-вкусната бисквитена торта и да разнообразя малко десертите,вие как я приготвяте?

# 575
  • München, Deutschland
Тази, която най-много ни е харесвала досега, е с обикновени маслени бисквити (нещо средно между Petit Beurre и Житен дар). Върху тях слагам домашен крем (с брашно, яйца, прясно мляко) и като изстине добре, смесвам с маскарпоне. Харесва ни орехи  между редовете. Понякога към крема добавям и заквасена сметана, ако ми се сторят малко количествата на другите продукти.

Количествата са според това какво и колко имам в наличност. Лично на нас, плодове в бисквитената торта не ни допадат.

# 576
http://recepti.gotvach.bg/r-58871-Богата_бисквитена_торта?p=1

Решила съм следващия път, когато правя бисквитена торта, да я направя с крем от пюрирана печена тиква, пудра захар, смлени орехи и заквасена сметана. Получава се страхотен крем и нямам търпение да го пробвам на торта.

# 577
Пържа пилеши гърди на хапки, които бяха мариновани в кисело мляко и соев сос.

Може ли бръз съвет какъв сос бих могла да направя с мазнината от пърженото.

# 578
а защо трябва да ползваш мазнината? иначе млечно-чеснов сос върви на всичко пържено, както и сос Ремулад

Искам да направя най-вкусната бисквитена торта и да разнообразя малко десертите,вие как я приготвяте?

ето я Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html тази ми е най-вкусна, по-добра (искрено и нескромно) но не съм хапвала.

# 579
Ако имаш сметана и сирена разни,  соса е готов - дали топене сирене или синьо... Все става. Ако нямаш - сос на бешамелова основа....
Благодаря на всички включили се за хляба - правих го чист, бял хляб - вода, брашно, олио и 1 суха мая. Отстрани коричката е по-златиста, другия път ще намаля продуктите за 750гр хляб, да видим как ще стане....
Пейчев, мерси за линковете, но руския ми е по-зле от английския 😳.

# 580
  • Русе
Пържа пилеши гърди на хапки, които бяха мариновани в кисело мляко и соев сос.

Може ли бръз съвет какъв сос бих могла да направя с мазнината от пърженото.

Виж тази рецепта, може да ти даде идея.

# 581
  • Русе
...
Пейчев, мерси за линковете, но руския ми е по-зле от английския 😳.

Сори, тогава наистина е зле положението......... Simple Smile

# 582
Здравейте,
Имам рецепта за пай но тя е на англииски.Там има heavy cream а аз нямам идея какво е това (преводачките казжат тежък крем)

Ако някои знае какво е моля кажете Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 15:01 от Antonia An Petrova

# 583
  • София-Младост
Здравейте,
Имам рецепта за пай и в рецептата има 1 чаша тежък крем а аз нямам идея какво е това newsm78 newsm78

heavy cream
бита сметана

# 584
  • Русе
Здравейте,
Имам рецепта за пай но тя е на англииски.Там има heavy cream а аз нямам идея какво е това (преводачките казжат тежък крем)

Общи условия

Активация на акаунт