За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 717
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Имам рецепта за пай но тя е на англииски.Там има heavy cream а аз нямам идея какво е това (преводачките казжат тежък крем)

Ако някои знае какво е моля кажете Simple Smile
Сметана е, мисля че се води 35-40% масленост, не знам по нашите магазини от кои марки има такава, повечето май са по-нискомаслени. Ако е за крем би трябвало всякаква сметана за разбиване да свърши работа, мисля.

# 586
Според мен е готварска сметана с по-висок процент масленост. Срещала съм я и в рецепти за супи. Peace

# 587
  • Montana, Bulgaria
Моля за съвет. Синковеца след 11 дни става на годинка и искам тортата да може да я опита. Та така на класически пандишпанов блат с колко може да се намали захарта без да го прецакам? И може ли да ми препоръчате крем за торта, който да бъде гъст за пълнеж и украса с извара, кисело мляко, прясно мляко, малко захар и масло?
Благодаря предварително! Kissing Heart

# 588
  • София
Здравейте,
Имам рецепта за пай но тя е на англииски.Там има heavy cream а аз нямам идея какво е това (преводачките казжат тежък крем)

Ако някои знае какво е моля кажете Simple Smile

Винаги се  превежда като:  пълномаслена сметана, т.е. сметана 30-35% или казано, сладкарска. Това е точен превод.

Сметана е, мисля че се води 35-40% масленост, не знам по нашите магазини от кои марки има такава, повечето май са по-нискомаслени. Ако е за крем би трябвало всякаква сметана за разбиване да свърши работа, мисля.
Това не е вярно! Сметана има всякаква, от 10% до 40%.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 16:57 от marchеva14

# 589
  • София
Здравейте,
За първи път пиша, така че се извинявам ако не съм улучила темата, в която трябва да си задам въпроса.
Искам да попитам някой знае ли как се приготвя черен ориз, тъй като на мен всеки път ми става някак лепкав.

# 590
Здравейте,
За първи път пиша, така че се извинявам ако не съм улучила темата, в която трябва да си задам въпроса.
Искам да попитам някой знае ли как се приготвя черен ориз, тъй като на мен всеки път ми става някак лепкав.

Начин на приготвяне, според мен трябва хубаво да се измие нишестето, за да не се слепва. Peace

# 591
Моля, за изпитани рецепти за еклерова торта. Нещо не много виртуозно.

# 592
Здравейте,

ето как го приготвям аз http://pep-4o.blogspot.bg/2015/03/blog-post_21.html

# 593
Моля, за изпитани рецепти за еклерова торта. Нещо не много виртуозно.

Еклеровата на Янечек съм правила няколко пъти, съвсем прилична торта става. Можеш да сложиш друг крем в еклерите, но и с предложения в рецептата е вкусна тортичката. Peace

# 594
Здравейте мами
не съм писала от няколко месеца и докато се огледам вече минали няколко теми ...но аз си знам към кого в случай на нужда да се обърна... моята студентка приключи сесията и се прибира при мама да си почине и да хапне /все на суха храна е /, но сто заръки - прави струвай на протеинова диета съм,  нищо с въглехидрати да не виждам..та сега търся идеи - готвено/печено  месо с какви зеленчуци при положение,  че не трябва да е картофи, не яде лук , сосовете да не съдържат брашно ...давайте идеи

# 595
Пресни салати всякакви, вече зависи колко точно ограничава въглехидратите, някои и на морков се мръщят... Бобови също, грах и прочие. Карфиол/Броколи. Гъби.
Сосове със сметана и сирена са вариант, ако не ограничава и мазнините.
Из диетичния подфорум не може да няма примерни менюта из темите за такива диети, там би трябвало да има доста идеи за да не е еднообразно храненето, опитайте там.

# 596

Antonia An Petrova, нали преди няколко постинга питаше какво е това "heavy cream а аз нямам идея какво е това", кога успя да го пробваш и му сложи 5-те звезди? Иначе, рецептата не звучи лошо. Peace А Butterscotch Chips откъде? newsm78

# 597
# 598
Моля за съвет. Синковеца след 11 дни става на годинка и искам тортата да може да я опита. Та така на класически пандишпанов блат с колко може да се намали захарта без да го прецакам? И може ли да ми препоръчате крем за торта, който да бъде гъст за пълнеж и украса с извара, кисело мляко, прясно мляко, малко захар и масло?
Благодаря предварително! Kissing Heart
Аз правих "Детска торта без захар" от блога "В кухнята на моето семейство".
Блатовете са маслено тесто. Кремът е сметана, кисело мляко и банани ( по рецепта имаше и желатин, но аз не сложих). Всички ядохме и ни хареса.  Peace Ако искаш, намери я в Гугъл. Съжалявам, че не мога да дам линк, но пиша от таблет.

# 599
Кулинари, можете ли да ми препоръчате добър зехтин за готвене? А за салата?

Общи условия

Активация на акаунт