За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 712
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Здравейте,
правих торта Павлова и ми останаха 6 жълтъка, моля за съвет какво да ги правя.

# 616
Здравейте,

Точно за 6 жълтъка Simple Smile

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%8A%D1%86%D0%B8

# 617
  • München, Deutschland
Здравейте,
Тъкмо и на мен ми останаха вчера и ще ги оползотворявам тези дни. Предложенията ми:

- шоколадов мус
- крем забайон
- крем брюле

# 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Коя стевия е подходяща и за сладкиши и за кафе?

която е пречистена от горчивите вещества.

аз ползвам на прах. марка не мога да ти кажа.

# 619
Вчера правих бисквитената торта на Пеп-чо и покрих тавата с алуминиево фолио. Вечерта тръгвам да я украсявам и виждам, че по средата фолиото е на малки дупчици като изгоряло, а по крема има точки от фолиото. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 620
Имам почти половин килограм замразена арония, някакви идеи? Правих опити да я ям така, но не ми харесва.

# 621
  • München, Deutschland
Само на конфитюр / сладко съм яла и мога да ти го препоръчам, предполагам обаче, че и за мъфини ще е супер. Все пак с уговорката, че сурова не съум опитвала.

Също сокове знам, че се правят от арония.

# 622
За мъфини и аз се сетих, но ми се струва доста стипчива за разлика от боровинките и не съм сигурна, че ще е вкусно.

За сладко намирам в нета рецепти, но се слагат и ябълки (??), ти имаш ли рецепта?

# 623
  • München, Deutschland
За мъфини и аз се сетих, но ми се струва доста стипчива за разлика от боровинките и не съм сигурна, че ще е вкусно.

За сладко намирам в нета рецепти, но се слагат и ябълки (??), ти имаш ли рецепта?
Намерих тази тема, има доста идейки.

http://www.bg-mamma.com/?topic=867522

Също на този блог му имам доверие, но тук съвсем малко арония отива:

http://vkusenden.blogspot.de/2014/08/blog-post_73.html

# 624
Като правите пица върху тестото първо какво нанасяте, за да бъде мекичко и да не става на подметка? Ще правя от готово типово тесто и не правя за първи път, но всеки път се "държи" различно при печенето. Винаги намазвам първо тестото с доматено пюре или сос и после нареждам шунка, сирена, кашкавал най-отгоре. Но веднъж се изпича много добре и остава сочна, друг път се отделя повече течност и докато изври отдолу изгаря... Бъркам ли нещо?

# 625
Много благодаря, chrissy!

# 626
  • София
Като правите пица върху тестото първо какво нанасяте, за да бъде мекичко и да не става на подметка? Ще правя от готово типово тесто и не правя за първи път, но всеки път се "държи" различно при печенето. Винаги намазвам първо тестото с доматено пюре или сос и после нареждам шунка, сирена, кашкавал най-отгоре. Но веднъж се изпича много добре и остава сочна, друг път се отделя повече течност и докато изври отдолу изгаря... Бъркам ли нещо?
Знаеш си, че пицата е проста работа. Но винаги  това съм запомнила от един италианец, беше мой партньор в служ. отношение, че никога не се залива тестото с прекалено много домати, и винаги да са от консерва, защото там доматите са плътни. В/у едно тесто слагам не повече от 3 до 4  с.л. домати, разнасям навсякъде и след това само колбас и сирена.  Пак по негови думи, никога не се добавят сварени яйца на кубчета, нарязани  кисели краставици и подобни. Основното са сирената, колкото повече толкова по-добре, тъничко тесто по формата на тавата  и най-вече никога чубрица, а само босилек.  На 200 градуса до зачервяване на сирената.

# 627
Скрит текст:
Знаеш си, че пицата е проста работа. Но винаги  това съм запомнила от един италианец, беше мой партньор в служ. отношение, че никога не се залива тестото с прекалено много домати, и винаги да са от консерва, защото там доматите са плътни. В/у едно тесто слагам не повече от 3 до 4  с.л. домати, разнасям навсякъде и след това само колбас и сирена.  Пак по негови думи, никога не се добавят сварени яйца на кубчета, нарязани  кисели краставици и подобни. Основното са сирената, колкото повече толкова по-добре, тъничко тесто по формата на тавата  и най-вече никога чубрица, а само босилек.  На 200 градуса до зачервяване на сирената. [/spoiler]

Знам, Марчева, знам и затова ме е яд като я объркам... Не са ли много 200 градуса? Ако печката е с вентилатор пак ли да е на 200 печенето?  Днес ще спазя точно съветите ти  Peace

# 628
Аз и на повече я пека даже. Блатът не е дебел, бързо се изпича. И аз мажа, колкото да "червенее", иначе има опасност да стане течно.

# 629
Също като Дара слагам малко доматено пюре, тоест собствен доматен сос ,колкото да намажа блата Ипека на максимални градуси на фурната моята Е 250 тънък блат и още толкова плънка отгоре

Общи условия

Активация на акаунт