Декемврийчета 2017г.

• 98 666
  • 968
  •   1
Отговори
# 165
Евиана, лецитин и аз пия. 4 дни по 4, 4 по 3, 4 по 2 и посл по 1. Това ми беше схемата. Иначе преди кърмене топъл компрес, кърмене, доизцеждане-при мен най добре беше на ръка, студен компрес след това и после надупчено зелево листо (като избягваш ореолата и зърното). Най-важното е да цедиш. А и докато кърмиш, там където те боли масаж и буташ към зърното. Аз така се оправих. Много е гадно, но за 4 дни се възстанових.
A тази дозировка 4 дни по 4 , лекар ли ти я изписа, на моята опаковка пише 1-2 капсули дневно да се приемат, не повече, на Walmark са
Не лекар, а консултант по кърмене Simple Smile

# 166
Масажът има много позитиви.Стимулира различни системи в тялото на бебето. Нужен е за съзряването му. Аз масажи правя 1.5ч след хранене, ако не спи или вечер след баня. Поглаждам, размачквам. Действията си повтарям по няколко пъти. Нашата лекарка ни показа как и какво да правя. На бебка много й харесват масажите. Масажирам и коремчето- поставяйки длан на пъпчето, после леко въртя ръка по посока на часовника.

Алма, нормално е да сънуват и да се стряскат, всички бебета са така. И моята включително. Заплаква насън, аз скачам и хоп гледам усмихва се Simple Smile  Размахването на ръчички е,, рефлексът на Моро,,(стряскат се защото мислят, че падат и размахват ръце). Все едно възрастен да заспи на стол и да тръгне да пада от стола. Какво ще направи, падайки. Ще разпери ръце, защото се стряска.. Та и бебоците така.

# 167
Алма стряскането явно е нормално щом и при други се явява.
Моята бебка от вчера една неспокойна гладна негласна спала неспала реве. Значи тъкмо заспи слагам я спи там известно време доста кратко за нея и почва рев. Вземам я успокоявам я пак я слагам после пак по същия.начин.
Всичко пробвах.като е в мен и заспи ок сложа ли я. След малко размята ръцете и пак будна. С рев. Стресната ще кажеш. В нас топло едва ли и е студено, явно не и е и топло.
Защото реших да я завия с одеалцето на пашкул,  като повито бебе . Да са прибрани ръцете и веч спи непробудно вече трети час.
Споделям го за тези мами на които се стряскат бебчовците, ако не са пробвали да опитат. При мен даде ефект.
За гукане значи имаме около месец време да почнем.
И ние правим масажи...

# 168
Марти, много добро си се сетила за повиването. Много им харесва. Омотават се като пашкулчета, прибрани ръце, разбирасе не бива да се стяга много!

Идеята е, че в утробата на майката е било тясно и поставяйки бебето в кревата му, на него му се струва много голямо това пространство. От друга страна като плачат се превъзбуждат и махайки с ръце превъзбудата се увеличава.

# 169
Алма, и нашето гукане е на повивалника. Гимнастика целенасочено още не правим, защото трябва да е над 4 кг, а ние се родихме мънички, казвала съм вече, но като си играем правим колело и размахваме ръчички. По корем я слагам често, заради коликите, вече си държи главата изправена и прави опити да се върти. Абе, скоро свършва спокойствието, сега където я оставя, там я намирам.

# 170
Мамита, как се справяте с недоспиването, грижите за бебето и домакинските задължения?

# 171
дано не досаждам като се включвам навсякъде, но споделям какво правя аз Simple Smile
С недоспиването като че ли свикнах до известна степен, но използвам след сутрешното хранене към 6-7, оставям малкия да се поизмори в шезлонга, след което го взимам в мен и поспиваме още около два часа.
Готвя когато мога, предимно вечер или когато таткото е вкъщи или когато бебето спи и гледам храната да стига поне за два дни. Също вечер преди да си легна се опитвам да сложа нещата що годе в ред.
Прахосмукачка пускам на два дни, но моята чисти сама, а прах, отново през ден, когато успея да открадна малко време през деня. Пералня, когато мога. Гладенето малко не смогвам винаги и понякога таткото се включва. Но признавам си и да не успея с някое от нещата, спрях да се обвинявам, в крайна сметка не се боря за титла “най-примерна домакиня”, предпочитам да съм добра майка, а на детето му е нужно моето внимание, не го интересуват мръсните чинии Simple Smile

EDIT: предполагам стана ясно, че през по-голямата част от времето се грижа за детето, че май никъде не го споменах Simple Smile

# 172
  • София
Аз се наспивам, дори да се будим и да ми е кофти, на сутринта се чувствам добре.
Пречи ми баткото Grinning Много ме ядосва и досажда, все викам, макар че се опитвам да се сдържам.
Готвя всеки ден, но за вечеря.2 пъти в седмицата, докато приготвям вечерята правя супа за големия. Събота и Неделя мъжът ми си е вкъщи и ги занимава, докато направя нещо бързо за обяд(обикновено е салата със сандвичи/яйца/омлети ). Пазаруваме всяка седмица по интернет, та и това ми е спестено. Чистя на парче, като видя, че някъде е мръсно.
Пускам пералня всеки ден, понякога 3-та или 4-та. Не гладя нищо. Миялната мие почти всичко.

# 173
Дези, и аз съм така, непрекъснато викам по баткото, чак ми е гузно и се обвинявам, на него му е скучно просто, не излизаме много, чакам с нетърпение да тръгне на ясла, дано му хареса и се успокоим и двамата..
А откъде пазаруваш, ако не е тайна Simple Smile

# 174
Междудругото съм на антибиотик, казаха, че имам мастит ( днес бях на лекар), но съм доста по- добре, дано се разсеят бучките...не ми се беше случвало с първото дете, мислех, че сега ще е по- лесно Simple Smile

# 175
Ние от  e-bag. Много сме доволни Simple Smile

# 176
Мами, как се борите с коликите, при нас вечер е страшно и нищо не помага.

# 177
  • София
И ние пазаруваме от ебаг .Купувам и от други магазини, ама по нещо дребно ако ми потрябва.
Евиана, може да пиеш и по няколко капсули на ден лецитин. Кърми по-често или изцеждай ако бебето не успява. Преди кърмене/цедене затопляй гърдата, а после върху болезненото и зачервено място може да слагаш хладен компрес

# 178
И ние пазаруваме от ебаг .Купувам и от други магазини, ама по нещо дребно ако ми потрябва.
Евиана, може да пиеш и по няколко капсули на ден лецитин. Кърми по-често или изцеждай ако бебето не успява. Преди кърмене/цедене затопляй гърдата, а после върху болезненото и зачервено място може да слагаш хладен компрес
Аз доста често кърмя....даже през нощта ме буди по няколко пъти, яде и видимо расте, затова се чудя какво става . Слагам топло преди кърмене, изцеждам, но почти нищо не тече от гърдата, което ме притеснява или той всичко изяжда... Дано се оправят тия бучки. Лецитин пия от вчера, по препоръки от тук Wink

# 179
Момичета, вашите бебета сучат ли си пръстите?
Напоследък моето започва да открива палеца, а денем дори прави опити и цялото юмруче да си сложи в устата. Не е от глад, защото често го прави след като се е нахранил. Давам бибата, но я плюе, за да я смени с ръката.
Обяснявам, че така не трябва да се прави и всеки път махам ръчичките, но дали изобщо ме разбира... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт