Декемврийчета 2017г.

• 98 645
  • 968
  •   1
Отговори
# 150
Ние също трябва да правим ваксина след няколко дни, но още не съм звъняла на педиатърката, за да каже дали изобщо да ходим. Имам въпрос за ходенето на ортопед. Педиатърът ли казва кога да отидете или е след определен месец на бебето и по желание на родителите?

А също така и някой по-рано беше питал за мама в неговия квартал. Случайно да има такава в Студентски град? Аз както споменах още се страхувам за разходки навън, но ще се радвам с някоя да си правим компания по-нататък Wink

# 151
Момичета Simple Smile, днес тъкмо мислих да Ви питам за слюнките и лигите - направо балончета му излизат от устата от няколко дни, голямо лигавене и е започнал да се плези много. И аз си помислих да не започват зъбките, но е рано...
Относно час при ортопед-на нас педиатърт ни даде направление за преглед при ортопед, а след първия преглед ортопедът ни каза кога пак да доведем бебо.
Относно пиенето на АМ - сам бута с ръка шишето или избутва бибата на бутилката като се насити. Понякога го прави на 70-80 мл количество, друг път на 130-140 мл, различно е, но пие средно по 150. Скоро мисля че няма да му стигат...
Залъгалката не се задържа много в устата му- нон-стоп я изплюва и само го дебна и му я слагам, така по много пъти на ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 00:00 от Alma Rodrigez

# 152
Ние имаме само един биберон-силиконов на Нук. Отначало го смучене и то доста, но от няколко дни като го предложа, го плюе и спрях да давам.

# 153
На мен педиатърката ми каза, че трябва, т. е е хубаво да идем на ортопед.

И моята бебка много се плези  Stuck Out Tongue Winking Eye

Тепърва започват да растат, да стават по дейни и по- интересни в действията си. Аз Най-много обичам, когато след ядене ми се усмихва...  Heart

# 154
Здравейте.аз пак съм със запушена гърда, зачервена, с температура...кажете някакво лекарство, което помага. Лецитин за какво е точно, него съм чувала.

# 155
Моя каучукова на нук веднага е плюе приема за кратко на томи типи силиконовата. Обяснявам си го с това че и шишетата са ми на томи типи.

# 156
Евиана, лецитин и аз пия. 4 дни по 4, 4 по 3, 4 по 2 и посл по 1. Това ми беше схемата. Иначе преди кърмене топъл компрес, кърмене, доизцеждане-при мен най добре беше на ръка, студен компрес след това и после надупчено зелево листо (като избягваш ореолата и зърното). Най-важното е да цедиш. А и докато кърмиш, там където те боли масаж и буташ към зърното. Аз така се оправих. Много е гадно, но за 4 дни се възстанових.

# 157
  • София
Моето момиче не иска никаква залъгалка. Още от родилния дом плюе всякакви гумени, каучукови и силиконови неща. Давам и водичка с триста зора. Иначе за плюнченето и тя е така. Прави балончета, текат лиги.
Ваксина ще ѝ правят след втория месец.
А на ортопед ще я водя на 05.02

За лецитин не знам, но аз честичко имам проблем с гърдите. Топли компреси, обливане с топла вода, масаж и цедене. И въпреки това имам една малка бучица, която сега е в зърното. Опитвам се и нея да боря. Казаха ми за компреси с извара и с "косата" на тиквата, там където са семките, тези неща, които са като конци

# 158
  • in Wonderland
Евианна
И аз бях преди няколко дни със запушен канал, мн неприятно.
Освен вс, което е написала вели86, мога да допълня при всяко кърмене приоритетно да даваш проблемната гърда първо от нея да суче, след това от другата ( като, ако е необходимо я доизцеждай, за да не ти създаде и тя проблеми).
Ако вс това не успееш да овладееш проблема, може да си вземеш ампула окситоцин. Преди всяко кърмене капваш 2 капки под езика.
Стискам палци бързо да минава, пиши как си от време на време.

# 159
Ние също трябва да правим ваксина след няколко дни, но още не съм звъняла на педиатърката, за да каже дали изобщо да ходим. Имам въпрос за ходенето на ортопед. Педиатърът ли казва кога да отидете или е след определен месец на бебето и по желание на родителите?

А също така и някой по-рано беше питал за мама в неговия квартал. Случайно да има такава в Студентски град? Аз както споменах още се страхувам за разходки навън, но ще се радвам с някоя да си правим компания по-нататък Wink

Ние трябваше днес да ходим на ваксина , но ни я отмениха за другата седмица , тази седмица са отменени всички консултации и ваксините в случая .  А за ортопед  на нас педиатъра ни даде още на 1-я месец , хубаво е да се заведе по- рано  има някой неща които се фиксират и коригират първите месеци ако има нещо , така че колкото по= рано по-добре

# 160
Евиана, лецитин и аз пия. 4 дни по 4, 4 по 3, 4 по 2 и посл по 1. Това ми беше схемата. Иначе преди кърмене топъл компрес, кърмене, доизцеждане-при мен най добре беше на ръка, студен компрес след това и после надупчено зелево листо (като избягваш ореолата и зърното). Най-важното е да цедиш. А и докато кърмиш, там където те боли масаж и буташ към зърното. Аз така се оправих. Много е гадно, но за 4 дни се възстанових.
Той е за отпушване този Лецитин? Ами тя тече малко гърдата, даже сега малко повече, но не като другата. Той и от нея по- трудно засуква...не мога да повярвам, че това ми се случва, след като съм кърмила година едно дете без проблеми Sad аз ако ми се запушва така през седмица, не знам колко ще издържа...като парцал съм, боли ме цялото тяло, пишкам често, краката ми са ледени, температурата я смъквам с парацетамол...при вас така ли е? Дали може да се отиде на мамолог докато имаш кърма...аз имах бучка на подмишницата и гърдата преди да родя, сега спадна.

# 161
Поли, нормално е да ти омекнат гърдите, значи че се е регулирала кърмата.
Евианна, зелево листо от хладилника много помага, както е писала Вели. Аз до запушване не стигнах, щом усетих твърди места, сложих зеле и се оправих, но не прекалявай, някъде бях чела, че така се спира кърмата. Усетиш ли, че си по-добре спирай зелето.
Ние в петък сме на ортопед, а на 15 на консултация и ваксина, ако всичко е наред. Нашата педиатърка каза едната ваксина тогава, другата следващата седмица, така работи тя.
Мишенце, и нашата нощем ръмжи, вика и издава звуци като от филм на ужасите, не мога да спя от нея, сънувам кошмари.
Да ви питам, вашите бебоци започнаха ли да гугат. Нашата мома няколко пъти каза гу и агу, но засега е по-скоро епизодично, а е толкова сладко.

# 162
И моята бебка понякога има бих казала истеричен вик. Както го описва мишенце. Все едно се сковава уплашена сякаш. И сега и ръмжи вече. Следва и пръцкане.
Моята е на 42 дни. Сякаш ни е рано за гукане.

# 163
A тази дозировка 4 дни по 4 , лекар ли ти я изписа, на моята опаковка пише 1-2 капсули дневно да се приемат, не повече, на Walmark са

# 164
При мен лецитинът много помогна, беше на гранули и приемах по 3 лъжици на ден. Другото, което адски облекчаваше напрежението в гърдите и бучките бяха масажите под душа.
А при бебо забелязвам много често стряскане насън, съпроводено с разперване на ръцете, не знам дали е нормално...
Започна да гука и е все по-често, но е на 2 месеца и една седмица. Особено често се случва на повивалника, а в началото беше истеричен рев до посиняване Simple Smile
Момичета, правите ли някаква гимнастика на бебетата и каква?
Започнах да го слагам по корем за кратко преди хранене.

Общи условия

Активация на акаунт