Декемврийчета 2017г.

• 98 600
  • 968
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, вашите бебоци плюнчат ли се? Ние чак балончета правим, започнах да си мисля, че го мъчат зъби вече.. Но на 2 месеца не ми се връзва нещо.. 🤔

и моето бебе се плюнчи. Странно, но и на мен ми мина мисълта за зъби Grinning
Предполагам е нещо нормално или поне се надявам да е Simple Smile

# 136
Абе на мен ми е второ дете, но с каката преди 10год. не помня такова плюнчене толкова рано.. Остана да ме изненада с някой зъб 😄

# 137
Момичета, аз пак да ви досадя с моето кърмене Relaxed вчера изчетох доста м-ли за това как да се предлагат гърдите, предно и задно мляко и т.н.
Някой по-назад беше писал, че когато бебчо заспи на едната гърда, оригва и после слага на другата и започнах и аз така да практикувам.
Днес е 10ти ден след раждането. Преди 2-3 дни започнах да пия по чашка от чая на Хип, но гърдите ми отново започнаха да натежават и спрях да го пия. Днес обаче са страшно меки, каквито не са били от преди бременността насам. Да приема ли, че просто производството на кърма вече се е регулирало спрямо нуждите на бебето? За чая предполагам съм си внушила Rolling Eyes

# 138
Да, Поли точно така е. След време може отново да усетиш едната или другата гърда, че е пълна(стои сякаш по тежко), но в никой случай не са така болезнени както първите дни.

И аз пиех този чай. Така и не разбрах има ли ефект. Сега просто наблягам на повечко течности, предимно вода и обикновенни чайове.

# 139
Здравейте Simple Smile Как сте днес? Искам да попитам майчетата, които дават ам или дохранват... Бебетата Ви сами ли спират да гълтат от шишето или пият, докато им давате... Имам чувството, че моето, колкото и да му дам ще го изпие...
Благодаря

# 140
Вели, моята дъщеря сама отказва да пие повече/на смесено хранене е, дохранвам с АМ/. Отказът й ме улеснява доста, защото знам че се е наяла.

# 141
Be special. Благодаря за отговора, моята бебка постоянно иска още и още...

# 142
Има ли майка в Белите брези или околните квартали, с които може да разхождаме бебетата си? Днес бях навън 3 часа и беше много скучно Simple Smile

# 143
[Здравейте мами! От ангажиментите покрай бебето сега видях новата тема. Да ни е честита!
Да честитя на Polli  рожбичката и да и пожелая бързо възстановяване от раждането!
При мен нещата стоят така, Бях на смесено хранене, но кърмата ми рязко намаля и си храня с АМ като кърмата я събирам и успявам да направя едно хранене, което е малко не без нищо.
Има дни сме спокойни, има и такива като днешния ревем, страшна работа. Успокоява се за малко, прави се на заспал и после реве, смее се и пак реве. Бебешки пубертет не знам как да го определя. Ето сега е в ръцете ми, спеше, след минутка се гърчи да плаче, като малко зверче вече не знам как да го лъжа....

# 144
моми1ета от няколко дни има зелено ако на кърма съм , вторник ще питам педиаатърката, но някакви идей от какво може да е ?

И ние имахме. Казаха ми претоплено, други простудено, трети колики...накрая установихме, че като преседи ( понеже ака понякога докато спи и не я закачам) се окислява и си позеленява. Понякога остава по малко в червото и го изкарва с пръцкане и то също има подобен цвят.

А относно плюнченето и ние сме така. Смятам че е рано за зъби, по-скоро започват вече да събират слюнка и по-трудно я преглъщат. Ходим си с лигавник вече Bowtie

# 145
  • София
И моите мишлета се слюнчат страшно, педиатърът каза, че е доста еаничко за зъбчета, просто не знаели какво да правят още със слюнката си Smile Лигавниците не помагат много - мокрят си чак гръбчетата. А през нощта е ужасно -   моите зверчета спинкат от 1 до около 7 сутринта, но пак не съм спокойна, защото Катенцето ми ужасно се дави с лиги, а пък Роско сънува явно кошмари, защото издава ужасни звуци - сякаш вика, а и ръкомаха ужасно с ръчички, та пак не мога да се наспя много - много, но поне не реват Smiley ... засега поне.
А колкото до дохранването - тя направо бута биберона с езиче, а той яде, докато не започне да повръща, но аз все правя повече и изхвърлям. Проблемът с моя господин е, че той не иска залъгалка- пробвахме на няколко фирми вече - и постоянно търси да суче, не че е толкова гладен. Някоя мама преборила ли се е с  бебе, което не иска залъгалка и може ли да даде съвет?

# 146
Момичета а дали знаете понеже е обявена грипна епидемия , дали ще се отменят ваксините за  бебета или ако са здрави не е нужно ? Понеже утре имаме ваксина на 1 месец сме и малко

# 147
Нашата девойка на моменти иска, на моменти не иска залъгалката. Редовно обаче я пробвам, явно е на моменти. Ние сме с каучукова на Нук.
Относно ваксините...ние утре сме на лекар, но докторката каза, че ваксина другия месец щяло да има - дали заради грипа..не знам.

А да питам вашите бебоци въртят ли си главите? Ние като почнем имам чувството, че е ветропоказател,  направо ще я откачи. Прави го и преди заспиване.

# 148
  • София
И аз успявам само каучукова на Нук да му сложа в устата за няколко минути, но я плюе, а като му я държи някой се дави Frowning1
Първите ваксини при педиатъра не са ли след 2 месеца? На моите бебчовци трябваше сега в сеяда на консултацията след 2 навършени месеца да им слагат, но се обадих и ми казаха, че консултациите са отменени тази свдмица и ми преместиха часа за следващата. Записали сме се в частен медицински център, явно не навсякъде са отменени консултациите.

# 149
Аз мисля, че беше правило:ако има обявена грип на епидемия, то консултациите се отменят. Аз щях да водя бебка на ортопед, но няма да е тази седмица.

За ваксината и на нас ни казаха след 2рия месец.

А пък моята  не иска залъгалките на Нук, имам 2.Не и не. Само силиконовите на Авент. И отново, когато реши. С нея я приспивам, но ако не я иска, не настоявам.

Общи условия

Активация на акаунт