Декемврийчета 2017г.

• 98 598
  • 968
  •   1
Отговори
# 120
Относно кърменето- мисля, че при всеки е индивидуално и не може да се сравняват така нещата. Бебчетата са различни-едно по-спокойно и бавничко, друго-по-лакомо и бързо. Освен това и при гърдите, струйката също има разлика. Veli86 вместо да дохранваш, по-добре слагай бебчо по-често, така ще хапва повече, ще се увеличи и кърмата. С дохранването ефектът е обратен:кърмата ще става все по-недостатъчна и постепенно ще доведе до отбиване. Ако желае може и по-често да се слага-на час-два, че и по-малко в периоди, когато наистина показва, че има нужда от повече.

# 121
  • София
Момичета, аз също се чудя колко са изяли като кърмя бебчетата, но е вярно, че всяко суче различно - моето момченце е страшно лакомо и суче доста по-бързо, докато девойката суче бавно и с кеф и с мляскане Grinning Когато той си е изпил АМ, с което дохранвам, на нея й остава повече от половината. Освен това той винаги изпива цялото количество, а тя често оставя мляко в шишето, като преди това и двамата са кърмени от гърда еднакво време (20-30 мин.) и според мен той е изсукал повече от нея. Важното е, че и двамата изглеждат щастливи бебчета - усмихват се като им чета и им пускам детски песнички, спокойни са и спинкат през деня, а през нощта правят пауза от 23ч., когато ги храня последно, до към 6-7 ч. сутринта. В сряда сме на лекар и се надявам да са наддали достатъчно след 2рия месец. Факт беше, че след първия той я водеше с около 350 грама. Ама нали е батко, пък се роди по- мъничък, явно е искал да стане по- тежък от сестра си Smile
Аз съм с две бебчета и ви казвам, че паникьосването, че нямаме достатъчно кърма наистина води до намаляването й. Важното е ако бебчетата са спокойни, ние да не се взираме в милилитрите, а да им се радваме и всичко си идва на мястото Simple Smile

# 122
Мале, Мише каква пауза само. Моята дъщеря не прави пауза вечер. Буди си се на 3-4 часа и това е.

# 123
Вели, ние сме като Зара, суче 10 мин, в началото само преглъща, защото кърмата ми буквално тече, после по-бавно си хапва и е гладна след 3 часа. Връща по малко всеки път, но тя нейната лакомия е несравнима, чак се задавя понякога и ми изкарва акъла. И на нас ни се е случвало да повърне още докато яде. Никога не съм дохранвала, в резултат на което имам много кърма пу пу. Храня само от едната гърда, на следващото хранен от другата. Това е важно, може би знаеш, в началото тръгва по-рядка кърма, която утолява жаждата и ако сменяш гърдите може да не достига до хранителното мляко и да остава гладно. Ако наддава и не плаче след като е сукало не дохранвай, кърми по-често и за няколко дни нещата ще се регулират сами.

# 124
Попи, на мен педиатърът ми каза 15-20мин от едната и 10тина Мин от другата на всяко хранене. Като минат 15мин, гледам да сменя гърдата, но тя вече съвсем се изнася и така яде по-кратко, отколкото ако я оставя само на едната гърда.
Ако давам само от едната, трябва ли да цедя другата?

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 15:36 от Poliiii

# 125
Аз на хранене давам само от едната, колкото иска. Ако още реве, предлагам и другата, но обикновено не искам. Не цедя втората, така са ми казвали

# 126
Poliii, не е добре да цедиш, може да си навлечеш хиперлактация, което и за теб, и за бебето не е добре. Най-разумно е да предлагаш на бебо и втората, ако пожелае ще суче. Особено ако е мъничко и се изморява, и заспива бързо, добре е да го разбуждаш и даваш. Така докато се регулират нещата. Поотрасне ли малко си сучат от една гърда само.

# 127
Палинка, благодаря за съветите Hug
Опитвам да я слагам по често. Тя огладняваше супер бързо, ако е само на кърма, което не е проблем, аз я слагам на гърдата. Проблемът идва от това, че ако я сложа прекалено скоро, тя се дърпа и започва да пищи, обяснявам си го с това, че струята е по-слаба...и се изнервя.

# 128
Моите наблюдения са следните: когато ги боли коремче се държат все едно искат да сучат, а сложиш ли ги явно ги свива и започват да плачат. Има моменти, когато искат да си цокат лекичко, а теква кърма и се дразнят. Има и други, когато наистина им се хапва повече. И най-странните за мен моменти със скокове в растежа, когато реват за всичко.
Важното е, ако плаче понякога като го слагаме да суче, не трябва да се шашкаме и отчайваме. При нас поне помага изчакването- вдигам го, носим се, с биба пробвам да го успокоя. Обикновено дремва малко, изморен от мрънкане и като се събуди яде спокойно.

# 129
Здравейте,
Четейки в темата опредено се успокоих.
Моята бебка е вече на 40 дни. Кърмим се приблизително на 3 часа (понякога 2,5 ако й е дошло по-малко яденето). Изцяло на кърма сме. На нас ни казаха основно от 1та гърда и по малко от другата за десерт и на следващото хранене обратно. 6 часа пауза за гърдата не било добре за лактацията ви обясниха. Иначе ядем около 30-40 мин, понякога и 20тина. Нощем правим паузи по 4 часа. От една седмица насам ни гони безсънието - спи по 10-12 часа на денонощие (за мое щастие през нощта). Като гледам и при някои от вас е така - явно е период.
Относно излизането смело излизаме поне за час (особено както няма сега зима). Ако не успея с времето или е мн студено, то поне на терасата излизаме за 20тина минути.

# 130
Поли, не цеди според мен, ще се регулират нещата с времето. Нашата бебка се роди 2.500 и в началото я хранех на 2 часа, защото стомахчето й беше много малко и бързо огладняваше. Като стана 3.500 сама си направи режим на 3 часа. Води се от бебето, то ще ти покаже от какво има нужда.

# 131
Палинка ние сме абсолютно по същия начин. Малката е на АМ но ситуацията със храненето се повтаря. Сякаш има кантар в корема. Правя и по 100гр.на 40 дни е. Остане ли около 40-50 гр.в шишето се почва с мъките. Не дърпа, заспива,  събуждам я, вдигам я, да се уригне поне се разбуди и така с пощипване побутвсне изяжда и остатъка и вече 3 часа спокойствие.

# 132
моми1ета от няколко дни има зелено ако на кърма съм , вторник ще питам педиаатърката, но някакви идей от какво може да е ?

# 133
https://siasplace.com/a-new-mums-obsession-with-baby-poo/
https://www.unitypoint.org/blankchildrens/article.aspx?id=405677 … a040-847be9fbd35a
Бебетата които са на кърма е нормално да имат и зелено ако Simple Smile
В статията горе има хубава снимка с обяснение за цветовете Simple SmileА долу има и статия на български.
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 11:37 от hamsti

# 134
Момичета, вашите бебоци плюнчат ли се? Ние чак балончета правим, започнах да си мисля, че го мъчат зъби вече.. Но на 2 месеца не ми се връзва нещо.. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт