Декемврийчета 2017г.

• 98 561
  • 968
  •   1
Отговори
# 105
Мише, аз го правя и после 24 час в хладилника, а на стайна температура само 2-3 часа. За Хип не смея да давам като мине много време. А и нещо им нямам доверие с тези пулофабрилати... Внимавайте със шишето, че при нас май води до отбиване. И ние като вас сме в постоянна борба, ти суче, ту дохранвам, и аз не знам вече какво става. Кърмата безценна, но ние нямаме никакъв режим. Кърмя, после уж се наяла, като се размрънка дохранвам... Пълен хаос.
Приемам съвети Simple Smile)

# 106
  • София
Хаха, и аз минах през хаоса - ама това като се мъчех със 7 хранения на ден - аз докато накърмя единия, после другия, после докато го дохраня и оригна и след 30 мин. трябва да започвам със смяна на памперс и пак да се храним... При мен хаосът беше на квадрат Smile
Вече махнах храненето в 1 вечерта ( в 4 никога не са яли) и сега поразредих яденетата през деня, така че последното вместо в 22 часа, да се падне след 23 часа, за да издържат по- дълго. Засега спят до 6-7 часа сутринта.
А колкото до чайчето,  аз ако разтворя 200 мл , ще трябва да изхвърлям по- голямата част - едва ли ще изпиват по около 30 мл всяко за 3 часа...

# 107
Мише, можеш да опиташ да дадеш чайчето в АМ, което даваш. Моят хубостник така приема 200 мл на ден чай, разпределен в храненията с АМ.

# 108
Даниш, бебо е нон-стоп със сополи и почти всеки ден капя физ. разтвор и издърпвам сополите. За задна хрема при бебе нямам представа...
Ротавирусна в-на правихте ли в Дания? Тук е задължителна. В Бг май не е доколкото знам...

# 109
Мише, аз също давах чай/на смесено хранене е нашата дъщеря/. В началото правехме по 100мл,но тя не го изпиваше(все пак пие и вода) и изхвърляме.Затова мм ми реши да правим по 50мл.Разделяме 1 пакетче на около 4 части  Simple Smile Цяло пакетче е за 200мл.Не мисля, че й помага, не го вярвам нещо.

Относно излизането, ние не я извеждаме/препоръка на педиатърката/. Мен също ме е шубе, не толкова заради градусите, по скоро заради грипа!

Много ми се иска да се разхождаме, а не все да кибичим вътре  Sad  Като компромис изкарвам бебка за малко на терасата по 5-10мин.

# 110
Be special, и мен много ме е страх заради грипа, но я изкарвам в градинката за малко като няма хора, също и на терасата.
Трябва и аз да се взема в ръце и да вкарам график. Проблемът е, че не искам да спирам кърменето. Ако има как и да махна ам... Но тя си свикна Sad

# 111
  • София
И аз се чудя дали помага чаят, ама ММ се върна онази вечер с кутията в ръка, сякаш е Супермен и ще излекува коликите, та не ми се иска да му чупя хатъра Grinning
А за излизането нашият педиатър каза, колкото поеече, толкова по- добре. Само на мъгла и силен вятър каза да сме у дома. Само дето на мен ми е трудно да сколасам и ако излизаме бая закъсняам с храненията. Пък и с тая двойна количка е ужас - не влиза в асансьора, дори сгъната - трбва да я вдигна настрани, а не мога, и я влача по стълбите - добре че сме на 3тия етаж. Ако чистя или готвя, като днес, ги изкарвам на балкона задължително за около час.

# 112
  • Дания
Даниш, бебо е нон-стоп със сополи и почти всеки ден капя физ. разтвор и издърпвам сополите. За задна хрема при бебе нямам представа...
Ротавирусна в-на правихте ли в Дания? Тук е задължителна. В Бг май не е доколкото знам...

Alma, вие къде сте?
При нас ваксинирането започва на 3 месеца и още нямаме никаква ваксина. Направо се чудя с тоя сополивият нос, ако не й е минал до тогава какво ще я правя.

# 113
Здравейте момичета Simple Smile Искам да попитам майките, които кърмят, по колко време сучат бебетата ви, от двете гърди ли, на какъв часови интервал, и как разбирате, че са се нахранили?
Благодаря

# 114
Даниш, в Австрия сме Simple Smile Ротавирусна правихме до момента.
Момичета,, по колко време и как приспивате бебетата? Напоследък по час, час и нещо се върти в леглото докато заспи...
Вели, редувах гърдите, много се задържаше на всяка гърда бебо-по около 30 мин и след час-два пак беше гладен.

# 115
Veli86, аз кърмя през около 3 часа, смятано от началото на предходното кърмене. В началото, когато се прибрахме от родилното се налагаше да засичам по около 15-20 минути на гърда, той се успиваше, трябваше и да го пощипвам за да го подсещам, че яде.
Сега обаче нямам навик да засичам време, но то често е различно. Понякога суче от едната гърда за по-малко от 10 минути, като пусне, оригвам и сменям. Случвало се е и да не иска втората гърда, а да се нахрани и заспи на първата. Общо взето детето диктува правилата Simple Smile в началото много се притеснявах, храни ли се достатъчно, но сега като изключим тревогите, които споделих по-рано, гледам да не се впрягам много специално за това.
Мисля, че ако детето не се е нахранило, първият сигнал ще е да опита да потърси от къде да засуче, като го повдигнеш за оригване или пък няма да се успокои да заспи.
Успех на теб! Simple Smile

Alma, относно заспиването, аз след като го накърмя, го оставям в шезлонга за малко, той от ритане и мятане с ръце се уморява, поразмрънква се, ако му дам биба може и да се унесе, но от няколко дни се старая да я ползвам минимално малко, та затова го взимам, изпявам някоя песничка и той заспива в мен. Държа го известно време, за да заспи по-дълбоко и тогава го местя-денем на дивана, вечер в неговото легло.

# 116
Зара, а за тези 10 мин, бебето нон стоп ли преглъща?

# 117
Да, дори понякога и въздух не си поема, но той пък е много лаком...случвало ми се е от бързане, както яде директно да повърне върху мен.
Може да опиташ да кърмиш и след час, ако е още будно детето да предложиш пак... да ме поправят, майките с повече стаж, ако ти давам грешен съвет, но на мен и това ми се случваше по едно време, когато го мъчеше жълтеницата. Много се притеснявах да не свикне постоянно да му се предлага гърда, но слава Богу, размина ми се Simple Smile

# 118
При нас активното гълтане е 3-4 Мин и аз все мисля, че е гладна Sad направо не знам... Като я дохраня пък повръща...

# 119
Аз също се притеснявах заради това, че като го оригна и връща мляко, но всички ме успокояваха, че щом не излиза на фонтан, няма проблем. Ако и при теб нещата са така, не го мисли. Моят син се случва да връща и час след като съм го хранила, а понякога и малко преди следващото хранене. Това до колкото знам се дължи на недоразвитите стомахчета и клапата, която изпуска връщане на мляко.
Възможно е и да се случва да преяжда, но пък казват, че излишното го изкарват децата. Ако детето е спокойно и се усмихва, значи всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт