Декемврийчета 2017г.

• 98 947
  • 968
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Супер е пораснало детето. Ние с теб бяхме близки като дни на раждане. Правихте ли първите ваксини и ако да,  как ги понесе?Моята първия месец беше наддала 1200гр., та може би имах същите очаквания.

# 376
И на моето момиче коликите понамаляха не са това което беше. Давам Колийф и редувам с Лефакс. На два месеца и 10 дни е.
Кърмата ми спря мнооооого отдавна, постепенно за няколко дни. И нямаше нищо вече.

# 377
Eldorado, на 14.12 родих аз  Simple Smile
Иначе ваксини 2 й биха в едното и другото краче, което ме изненада мислех, че е 1 ваксина. На място в кабинета плака, но бързо се успокои.Лошото обаче настана вкъщи. Беше стресирана, плачеше особенно, жално  Sad Температура лека вдигна. Като цяло беше стрес и за нея и за мен. Давах "панадол" и купих лепенки "Куул пач" -  слагат се на убоденото място-помагат!

Следващата ваксина е на 22.03 като ми казаха да помисля дали ще слагам,, Ротарикс". През устата се дава, не е от задължителните. Аз още се чудя. Незнам не съм сигурна, чета по въпроса, но две еднакви мнения няма сякаш. Педиатърката я препоръчва, защото стомашните вируси при бебетата често се карат в болница..

# 378
При нас коликите спряха, по- спокоен е вече, скоро става на 3 месеца.
Кърмата не ми се е регулирала, продължавам да имам проблеми, разранява ми зърното и честно казано много ме боли докато суче. Вече в чудо се видях.
Нормално е ( доколкото помня) като се регулира кърмата гърдите да не се пълнят така, леко омекват. Иначе с помпата не може да се изцеди толкова колкото детето изсуква, така че мисля че не е критерий.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 13:30 от evianna

# 379
И бебо го боцнаха по двете крачета + ротавирусната в устата и това в един ден Sad Тук така процедират, уж да минава всичко в един ден и да не ходим няколко пъти. Беше неспокоен, плака доста на самите убождания. Рано се събуди през нощта, но днес е по-добре.

# 380
Ооо наистина ли? С педиатърката дори не ги слагаме в един ден наведнъж в двете крачета. Минаха няколко дни и тогава отидохме за второто боцкане....аз така предпочитам....Имаше 37,4-5, не знам дали от ваксината, но се надявам леко да  минават.

# 381
  • София
Спешъл, правилно съм запомнила. Ти си родила на моя термин, а аз на 16.12. 
При бебка ваксината ще е на 19.03, вече ще е на 3 месеца. Дано я понесе добре. Спешъл, кажи какво си решила за "Ротарикса"?

Алма, вчера ли са ви боцкали? Имаше ли температура?

# 382
Eldorado, там ми е проблемът, че не съм решила. Все още се информирам, ще говоря пак с педиатърката-професионално мнение искам, защото питайки,  майки... ами всяка различно казва, различни мнения.

Алма, би ли споделила на теб какво ти казаха педиатрите, вие сте в Австрия, любопитно ми е мнението на тамошните лекари   Simple Smile за Ротарикса

# 383
Да, вчера трите ваксини наведнъж. Не, нямаше температура-нищо не му давах, само беше неспокоен и спа малко.
Ротарикса му беше втора поредна. Много ми беше странно като ми казаха, че така процедират в един ден, но според педиатъра така уж било по-добре за детето.
Ротарикса тук е една от задължителните. Не мога да я пропусна, с нея започва тукащния имунизационен календар. Педиатърът смята, че е много важна ваксина и трябва да се приемат и трите дози през точно определеното време.

# 384
Момичета, май не правя нещо както трябва Simple Smile Като преварявам вода в една тенджерка се образува нещо като мазен слой или по-скоро някакви неща във водата и не е бистра и кристална, някак мътна стои. Вие забелязали ли сте нещо такова?
Кога се сменят бибите/залъгалки? Нашите са от 0 до 6, но от гледна точка на хигиена се чудя не е ли вече време? Той не ги ползва постоянно, но все пак дали е време
Какви термочанти ползвате? Аз имам една на Авент, събираща 2 големи шилета, но не остава топла водата в нея, освен ако не я сложа гореща и малкият да яде до час ( което на път няма как да се случи, защото гледам да го храня непостедствено преди излизането)

# 385
Ние ходихме в петък на консултация и на нея и сложиха две в крачетата и ротарикса. Не плака почти. Нямахме и проблеми след това. Превантивно дадох 2мл.панадол и Куул оа
пач на убоденото.

И аз се интересувам за качествен термобокс имам шишета на Авент и нзн дали друг ще пасне. А такъв на Авент не намерих.

За преваряването на водата може да не е съвсем чиста знам ли. Понякога има и бяло най често.

На нашата вода която вземам пише че е без преваряване и я ползваме така.

За бибите и аз мисля да я сменям вече два месеца и малко я ползваме. В друга тема четох коментари че на два три месеца ги сменят някои.

# 386
Здравейте момичета,

Имам въпрос за физ. развитие на бебчетата. Ние бяхме преди 2 седмици нарутинния преглед след навършен месец и лекарката очакваше, ме ще повдига главичка от легнало положение. Гледах видеа с баткото от тази възраст и той го прави. На два месеца хваща с ръчичка разни висящи играчки. Истината е, че за него имах предостатъчно време да го стимулирам с играчки или гимнастика, а сега нямам. Та, на два месеца и няколко дни бебчо съвсем леко повдига глава и започва да плаче по корем, не я върти в двете посоки о все още нищо не е успял да хване 😂. Има ли и други бебчовци на тази възраст с такива оскъдни умения?

# 387
Alma, виж каква полезна информация ми даде, в Австрия Ротарикс-задължителна, интересно  Simple SmileМерси

Стерилизатор ползвам за микровълнова, та за изваряването не знам аз. Термо чанта бях харесала на Томи Типи, но не ме кефи, че са комплект от 2,искам просто една. Термо бокс и аз още търся и чакам препоръка за някой такъв-вършещ работа. Шишетата са ми на Авент. Залъгалките още не съм ги сменила, а мисля че имат нужда, ще купя от 0-6м. Самият силикон ми се вижда захабен, а и знам че се сменят на 3м и те и биберона на шишето също!

Моето бебе не хваща предмети/играчки. Юмручетата още ги стиска, т. е все още не е осъзнала че има ръчички, аз знам че това става горе долу към 3м.Главичката я държи иначе  Simple Smile Слагам я всеки ден по корем, макар тя да мрази тая процедура. Не я върти, а сякаш забелязах, че държи главата все в дясно(което малко ме притеснява). Слагам я сега да спи повече наляво и гледам да й привличам вниманието с играчки идващи от към ляво.

# 388
И моя си държи главата предимно на дясно. Имаш ли представа на какво може да се дължи и защо те притеснява?

# 389
Теди, нееатесвено ми е да се върти/да гледа само в едната посока. Върти и на ляво, но рядко.  Притесняваме и главно, защото нали уж се върти с цел да не се сплеска главичката.
Не съм говорила с педиатър. Тук в Бгмама има такава тема, пише че са го израстнали бебета сами този момент. И пак горе долу са на тази възраст 2м.Засега я наблюдавам, слагам да спи по често на ляво и я занимавам с играчки, за да върти главичка. Дано е нещо временно!

Общи условия

Активация на акаунт