Декемврийчета 2017г.

• 98 194
  • 968
  •   1
Отговори
# 435
Аз от самото начало съм доволна от нощното спане. Будеше се само да хапва. Сега вече сама си махна нощното хранене и ако яде в 11,11:30 се буди чак в 6, 6:30 сутринта  Simple Smile
През деня е различно. Днес не е спала, ама хич. Общо взето най-хубавото си спи навън в количката, 3 часа без будене  Simple Smile
Ден с ден няма еднакъв.

# 436
  • София
Орлин заспива вечер около 8-8 и 30 и го будя около 12 за хранене.После или спи до 7 или има едно будене за сукане.
Това будене в 7 много ме дразни Smile  Предпочитам през нощта да се събуди още 1-2 пъти и да му дам да суче...в 7 ми е най-хубавия сън, като се събуди и седи минимум час и половина и пъшка, накрая се примирявам и ставам.

# 437
  • София
Моят ММ се прибира към 8 часа от работа, а и докато мине през магазина да купи това -онова, въпреки че го напътствам по телефона кое къде се намира Simple Smile Докато се видим, докато вечеряме и започнем да къпем децата става 22:30 часа. После докато намажа децата и направя масажчетата, става 23:30 часа. Голям смях пада след хранене, защото се търкаляме четиримата в кревата. Накрая заспиват към 1 часа и сутрин спят до около 10 часа. Следобед спинкат ако сме навън, иначе пропускат.
Да си кажа честно малко се шашкам с това непробудно спане нпщем, но пък от друга страна толкова не съм спала откакто бях втора смяна ученичка Simple Smile Чак питах педиатъра дали е нормално и той ме погледна все едно не съм в ред Grinning
Чудя се дали така ще си спинкат през нощта и занапред, не знам дали за 3 месеца и половина са си установили режима.

# 438
Ооо мишенце това е супер. Блазе ти. Не че и моята не спинка добре. Но прави непробудно около шест часа пауза не повече в най добрия случай. Понякога и по малко. Нека то спинкат винаги така малките мишоци. Пък и малко късмет и зс нашите дето не спят по много. 😂😂

# 439
Това със спането по цяла нощ наистина е супер Simple Smile Малчо снощи се ококори в 1:30 и го взех при нас на спалнята да поспим поне няколко часа. Не знам какво му стана, но много лошо ни научи да спи по дълго през нощта, а сега е на нов режим. Млякото не му стига-пие по 210 мл вече сутрин и вечер, през останалото време по 180, но май изцяло ще мине на 210 мл-реве като изпие 180 и иска още...

# 440
Ехаа, Мишенце, голямо спане пада при Вас!! Супер Simple Smile
Алма, ние сме на 3,5 месеца и пием по 120 мл, даже не всеки път го изпива, но на 3 часа. През нощта прави една 6-8 часова пауза.
 Да не го мъчат зъбки и за това да се буди?
На нас тежкото ни е, докато се приспим. Слагаме я в креватчето уж спокойна, унася се, започва да заспива и изведнъж започва да си търка главата с ръцете, изнервя се и започва да плаче... От там започва голямото гушко-друсане...
А вие как се приспивателно вечер?

# 441
Моята бебка днес става на 3м Simple Smile  и  120мл многооо рядко може да изпие, не я й насилваме. Имаше няколко дни, в които изпитвашв и по 60,70мл(това наскоро) и аз много се притесних. После забелязах, че е на периоди. Сега се водя изцяло по нея. Трудното при нас, е че е на смесено хранене и винаги първо суче(кърмата не достига обаче). Оттам идва големият въпрос колко е изпила и колко АМ да направим, за да не хвърляме(а често не го доизпива).

За приспиването, не я приспивам. Не често. Много се вижда кога й се спи, даже става нервна и мрънка,едва тогава я взимам за приспиване-едно две полюшвания и това е. Спи при нас на спалнята, вечер се буди и когато усети че има някой при нея веднага се унася, това в креватчето не се случва, защото бързо разбира,  че е сама. Ние се будим, ставаме и въобще става сложно. Затова предпочетохме варианта - при нас на спалнята. За момента. Не съм фен на това децата да спят при родителите си. Надявам се с времето сънят й да стане по - здрав и по - дълбок и когато това се случи, отива в своето легло  Simple Smile

# 442
Вели при нас положенето със заспиването е същото. Много често я повивам леко със одеалцето или тънка пелена за да не пречи с ръцете. Има доста добър ефект. Не я стягам колкото са прибера ръцете. Иначе се стряска и пречат. Казвам и все че е от кръжока " ръцете ми пречат " в добрия смисъл .😂😂😂 Че сме и със залъгалка...

# 443
И аз леко повиване понякога. С някой знае ли защо така си пипат главичките? Възможно ли е да я сърбят венците и от това да е?
А дори и да е леко повита пак чака да я полюлея. Ако я сложим при нас заспива сама, но избягваме

# 444
Много голям апетит-тези дни е страшно, не спазва никакви часове, дере се за мляко и ако опитам да му дам по-малко-така надува гайдата, че лошо ми става. Зъбки на последната консултация (преди 2 седмици някъде) педиатърът каза, че не никнат. Никаква причина не откривам-даже спрях да го повивам, а го пъхнах в спално чувалче, да не би да отказва повиването. Сега четох в чужд. форуми - на това му казват " sleep regression". Май това ни мъчи сега Simple Smile

# 445
От днес има нов репертоар-от сутринта прави нещо като "брррр" с устни и хвърчат лиги навсякъде, бодито му горе вир вода (днес няколко смених). Отделно го "хванах" как сам, с 2 пръста си вади бибата от устата и най-безцеремонно я мята на някъде Simple Smile))))) чудя се като е толкова отворен-кога ще почне да си държи сам бутилката Simple Smile))
Спешълче, честита месечинка Heart

# 446
Алма Hug

Колкото повече растат, толкова повече неща започват да правят. Бебка наскоро си откри ръцете, Голямо гледане е, много е смешна  =)  Все още обаче ги стиска в юмрук, а не ги разперва, но предполагам и това ще стане скоро.

# 447
Охо здравейте! Малко се бях притеснила, че моето не яде, но явно не само ние сме така - яде от шише кърма 100 мл и то не винаги, колко суче не знам, но много се върти докато суче - при шум, заради телевизора или просто ме поглежда и се смее и не яде....наддаде малко последният месец, но това , какво да направя , може да е заради проблемите ми с гърдите -не изглежда слаб, по- спокоен е след като минаха коликите...и така

# 448
На 20 ти моята бебка става на 3 месеца. Яде засега 100гр. По рядко 120 ако яде толкова е на 4 часа. Ако яде по 100гр. Три часа някъде изкарва. Увеличавам уж да почне редовно да яде по 120гр. Защото понякога ако яде 120 на другото ядене 100.

# 449
Да, забравих да кажа, че е вече на 3 месеца и половина Simple Smile тежи някъде 6, 100 ( роден е 3,300), мисля, че все пак е ок.

Общи условия

Активация на акаунт