Декемврийчета 2017г.

• 97 982
  • 968
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета Simple Smile Аз също захраниха преди седмица и малко, вече имаме заместено обедно хранене. Изяжда около 180 гр пюре. Педиатърката каза, да започна с малко 3л.-1 ден, 6л.-2 ден и тн. И ако бебето приема добре, да не го лишавам, а да давам, колкото му се яде. Започнах с картоф. След като заместих храненето на 5 ден, започнах да добавям моркови, тиква. За сега всичко й харесва и си хапва с удоволствие. Не избутва храната. Но прави балончета... Хаха. Сама си правя пюретата.
Купих пюре от картоф на Слънчо. Заради бурканчето ми трябваше. Опитах го. Ужасен вкус... (Никакъв вкус). Хвърлих го...
Приготвям пюренцата по следния начин-варя, пасирам, малко АМ+съвсем малко масло. Става много вкусно Simple Smile

# 586
Не мисля, че кърмата е малко.. аз не следя колко яде, не меря, не дохранвам и се водя от нея, от 30-тия ден... от тогава и нямаме проблеми.. в момента през деня яде на 3-4 часа (рядко на 2.5), заспива към 21 и спи до 1-2, но после се буди на 2 часа.. така е от 10-тина дни.. рядко спи до 6 (т.е с две кърмения).. цока малко, но се буди и е неспокойна.. откликвам.. няма как.. има нужда, мъчи я нещо.. не ми е намаляла кърмата със сигурност.. виждам я как се олива с мляко денем.. Simple Smile

# 587
Marti Simple Smile, и моят господин избутваше, но за седмица и нещо започна да поема по-добре храната Simple Smile аз давам първо пюре после ам. Днес даже не пожела ам, но изяде доста пюре. На столче ли я слагаш?

Алма днес за първи път и дадох и беше легнала пълно легнало. Мисля от утре леко да я повдигам.  Не е ли малка за столчето още?

# 588
  • Дания
И аз мисля да започвам захранване от май месец. На 2ри ще стане на 5 месеца и ще започнем пюрета. Държа да си ги правя у дома. Изобщо нямам вяра на нищо в пакетче, кутийка или приготвено от някой друг. Това важи за храната която аз ям, а какво остава за бебешката😁🤷🏻♀ Искам друго да ви попитам. Крещят ли вашите деца?😁 от седмица насам, се е научила да пищи, все едно е косатка. Издава някакви странни звуци, които могат да те побъркат. Не е тъжна, не е сърдита, просто крещи. 🤦🏻♀😁

# 589
Добро утро, мами! На моят сладур във вторник му забелиха пишлето и снощи, като го изкъпахме, видях, че е страшно зачервено и подуто. При вас така ли беше?

# 590
Можеш да промиваш с риванол. Ние си го забелваме постепенно вкъщи, но беше зачервено и с промивки за два дни мина /по препоръка на педиатърката/ Иноче го чистим всяка вечер с фр.

# 591
Можеш да промиваш с риванол. Ние си го забелваме постепенно вкъщи, но беше зачервено и с промивки за два дни мина /по препоръка на педиатърката/ Иноче го чистим всяка вечер с фр.
Благодаря Hug. Промиваме го, но много се притесних.

# 592
Аз миналата седмица като направих 1ви опит за захранване, сложих бебето на дивана и я подпрях с не много висока възглавница. В столче няма как да я сложа, малка е, а и самата тя не прави опити да сяда, предпочита да практикува наученото въртене.
Звуци издава всякакви и често вика и тя. Това е в реда на нещата, разбирасе. Викат, защото си изпробват възможностите. Разбират, че могат по- тихо, по-силно и т. н   Simple Smile

Алма, бяхме вече на преглед. Разказах й на дълго и на широко за премеждията с яденето. Затова, че се плюнчи,много.Че е нервна. Вече се буди и често нощем(не за да яде, нервничи просто) . Тя каза-да зъби са, нормално е. Каза и, че най вероятно няма да избият сега, а просто сега е започнал самият процес на никнене, а до финала има още време. Само се надявам да не й е такова поведението и настроениетона бебка до тогава...

# 593
Благодаря Hug. Промиваме го, но много се притесних.
И аз много се притесних! Беше супер зачервено пишлето и при положение, че всяка вечер го мием се изплаших. Първият ден го промивах на всяка смяна на памперса. Вторият разредих през един и сега само вечер, но е доста избеляло.

# 594
И бебо крещи като малък истерик Grinning
Много е шумно вкъщи напоследък, главата ме боли направо Simple Smile явно гукането преминава в крещене Simple Smile
За храненето: в началото или подпрян на възглавница, или в шезлонга му давах. Откакто увеличих дозата го слагам на столче, което има няколко позиции-слагам го полуседнал и му е ок за момента.
Относно пишонката: тук не препоръчват забелване, но някои дни му е много зачервена отгоре и промивам с преварена лайка и подобна на сулфатиацол пудра.
Вели, супер Simple Smile даваш ли плодове следобяд?
Днес ще въведа тиквичка в комбинация с картоф, дано го одобри Simple Smile

# 595
Алма, днес дадох ябълка 2 лъжички за първи път Simple Smile Ти даваш ли плодове?
Утре ще правя комбинация тиква+пащърнак. Днес приготвих няколко пюренца, да си имам за идните дни Simple Smile)(

# 596
Вели, как го съхраняваш?Ясно е, че не може всеки ден да се готви и бърка и е по-удобно да се направи от даден зеленчук по-голям количество, но как и колко време се съхранява?

# 597
Давам и плодове, да Simple Smile Банан и ябълка до момента, миксирам ги от няколко дни. Сега круша направих за 3 дни да има. И аз правя за седмица количества и замразявам в силиконова форма с капак или в едни съдчета с похлупаци. Много е лесно и удобно

# 598
Засега опита тиква и тиква с картоф. Харесва и. Добре ги хапва. Тиквата по течно цапаница голяма. С картофа по гъсто и е по чисто . Аз купувам готови.
Следващото ще е морков после ще бъде в комбинация с друго. И самостоятелно карфиол съм взела. След това ще го мислим.
По какво количество изяждат.
Кога според вас мога да включа и плод вече!

# 599
Мерси, Алма  :=)

В момента съм в процес на проучване какво има на пазара. Казаха ми за "нещо подобно като стерилизатор" в него се съхранявала сместа за пюретата, но така и не открих коя е тая машина/уред или там каквото е.

Аз нямам време да готвя за нас, откъде ще креда време за приготвяне на нейните пюрета, тепърва предстои да разбера  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт