Декемврийчета 2017г.

• 97 981
  • 968
  •   1
Отговори
# 600
Марти, ако хапва добре можеш и плод по малко за следобедна. И после Ам(ако не е изцяло заместено храненето) на мен така ми каза педиатърът, че не пречи и плод да се въведе освен зеленчуците. Каза ми и вода да давам, но той се противи и пие мн малко.
Спешъл, има такова нещо на Авент тук сега се сещам, но не знам дали е същото- едни като контейнери за съхраняване на пюрета 10 бр по 240 мл и 10 бр по 180
Изрових една снимка от нета

# 601
Аз в бурканчета. Пълна горещото пюре, обръщам на долу с капачката. После варя 5 Мин и пак надолу с капачката Simple Smile в пластмаса не ми се струва много окей

# 602
Аз купих този уред : https://www.philips.bg/c-p/SCF875_02/4-in-1-healthy-baby-food-maker

Стори ми се много удобно да сготвиш и пасираш на едно място и да миеш само 1 съд.

# 603
И аз ползвам уред на Филипс, но моят е 2 в 1 - готвене на пара и пюриране. Наистина мия само един съд и храната става за минути.
Малкият има запек-дано днес крушата помогне, че е много неприятно...

# 604
Алма, ако не крушата, то мисля, че сините сливи биха помогнали.

Трябва да помисля какъв уред да купим или дали да купуваме, към момента разполагам само с един пасатор..

# 605
  • София
С пасатора ще се справиш идеално. Може да си вземеш приставка за тенджера, за да вариш на пара храните. И после си пасираш...може и с чопър да се смила. Аз съм пасирала, само като правех сос за него(например за цели броколи или да намажа бисквити...правих в бурканчета ябълков сос), когато съм давала нещо кашесто, просто намачквах.

# 606
Момичета, тези уреди за готвене успяват ли да пасират и много малки количества? Примерно 1-2 моркова-моят пасатор не успява, защото е недостатъчно като обем да го хване перката.

# 607
  • София
Това за специална машина или просто пасатор/чопър ?Аз слагам малко течност.

# 608
За специалните питам- 2 в 1, 3 в 1?

# 609
Този, който ползвам (2 в 1) пасира и малки количества, металните "перки" са дълги.
Може и след като омекнат от варенето на пара, да се наситни почти до пюре с тези прибори с дупките за картофено пюре-пак си става, ако пък някой няма пасатор или му се струва по-удобно.
То е толкова кашаво след варенето, че и обикновена вилица върши работа Simple Smile

# 610
Здравейте, мами! Вашите бебчета имали ли са температура до сега и някоя от вас давала ли е панадол? Аз нещо не мога да се оправя. Тежи 6.670 и е на 4 месеца.. Имате ли идея на колко часа трябва да му давам, че педиатърката не си вдига телефона?

# 611
Погледнах листовката, все още не ни се е налагало. На големите съм давала по същия начин-  Пише 4мл от спринцовката, на 4 часа  , но не повече от 4 пъти за 24 часа.

# 612
Погледнах листовката, все още не ни се е налагало. На големите съм давала по същия начин-  Пише 4мл от спринцовката, на 4 часа  , но не повече от 4 пъти за 24 часа.

Благодаря ти!! Relaxed

# 613
Панадол давам превантивно! след ваксините.
Давам 2,5мл,бебето ми е 5 и 500кг.
Виж хубаво прочети на листовката, милилитрите се дават според килограмите/възрастта на бебето(от 4кг до 6кг - 2.5мл,от 6кг до 8кг- 4мл и т. н)

# 614
  • София
Аз не съм давала изобщо, но и аз знам, че се дава спрямо килограмите. Моята педи искаше да давам превантивно, но на мен не ми харесва идеята и чакам да видя дали и колко температура ще вдигне. За сега не сме имали плашещи стойности.

Общи условия

Активация на акаунт