Декемврийчета 2017г.

• 97 972
  • 968
  •   1
Отговори
# 615
Да като цяло не е добре превантивно да се блъска малко бебе с лекарства.
Аз давам като видя, че е много не спокойна и раздразнителна, температура след ваксина не е вдигала висока такава.. Нещо от порядъка на 37,4 е,но не спокойствието го има винаги, след Панадола се успокоява. Та така

# 616
  • Пловдив
Да като цяло не е добре превантивно да се блъска малко бебе с лекарства.
Аз давам като видя, че е много не спокойна и раздразнителна, температура след ваксина не е вдигала висока такава.. Нещо от порядъка на 37,4 е,но не спокойствието го има винаги, след Панадола се успокоява. Та така
И аз давам. 6,900 кг е малката 2 пъти по 2,5 мл, на 8 часа след ваксините.
Освен за Т е и болкоуспокояващо, защото отоците са си стабилни.

# 617
  • Дания
Момичета, вашите деца спят ли още между храненията? Моята дъщеричка спи на всеки два часа. Майка ми смята, че вече била голяма и трябвало само сутрин и след обяд да я слагам, но тя си търси нани. Иначе става крива, търка очи.

# 618
В момента на бебка й растат зъби. Това е и причината (според мен) да не спи. Не само между храненията, тя и вечер не спи  Sad Буди се вечер(вчера поне 5,6 пъти) , плаче, върти се в кревата. Ужас е.
През деня спи само в количката, навън. У дома подремва за много малко. Аз мисля, че трябва да се радваш, че бебето ти спи и не само защото ти можеш да си починеш/или да свършиш нещо, а и защото сънят е здраве, докато спят бебета растат и отделят хормона на щастието.
Нека си спи бебето щом му се спи  Simple Smile

# 619
  • София
Дремва по 15 минути, може би 3 пъти през деня. После, към 6 става много крив и иска да спи.Като го приспя си откарва до 12, когато го будя за хранене.   Големият спеше повече.

# 620
Моята бебка спи един час преди обед, два часа следобед и 30-ина мин надвечер. В една от книгите, които имам пише, че на тази възраст трябва да спят по 14-16 часа на денонощие. При нас не винаги се получава, но гледам поне 12 часа да спи. Мисля, че все още има нужда от повече сън. Най-лесно и спокойно разбира се спи в количката, и съответно съм по улиците почти по цял ден.  Crazy

# 621
Момичета, вашите деца спят ли още между храненията? Моята дъщеричка спи на всеки два часа. Майка ми смята, че вече била голяма и трябвало само сутрин и след обяд да я слагам, но тя си търси нани. Иначе става крива, търка очи.
И моят бебок спи на всеки два часа по половин час.. Има и следобедна дрямка час, два.. Аз не мисля, че трябва да се отнема от съня на бебето.. Щом му се спи, нека си спи..

# 622
И моята спи почти винаги след хранене. като часове е различно. Понякога 20-30 Мин.понякога 2-3 часа. сутрин към девет прави стабилен сън и след 14ч следобед пак в повечето случаи.

Аз да се отчета ходихме на консултация вчера  на 4м. И 10 дни 6 кг, 61 см .  Биха и ваксините, но днес сутринта вдигна температура 38.3 като я измерих. Дадох Панадол и я свали.
При Вас как протича след ваксинация, и колко Т са вдигнали бебоците и колко време след ваксината.
Аз дадох превантивно вчера Панадол преди ваксината и  сложих Кул Пач. След това не дадох нищо.  Малко съм притеснена защото  предните два месеца като имаше ваксини нямаше проблеми.

# 623
И моята спи почти винаги след хранене. като часове е различно. Понякога 20-30 Мин.понякога 2-3 часа. сутрин към девет прави стабилен сън и след 14ч следобед пак в повечето случаи.

Аз да се отчета ходихме на консултация вчера  на 4м. И 10 дни 6 кг, 61 см .  Биха и ваксините, но днес сутринта вдигна температура 38.3 като я измерих. Дадох Панадол и я свали.
При Вас как протича след ваксинация, и колко Т са вдигнали бебоците и колко време след ваксината.
Аз дадох превантивно вчера Панадол преди ваксината и  сложих Кул Пач. След това не дадох нищо.  Малко съм притеснена защото  предните два месеца като имаше ваксини нямаше проблеми.

И при нас предните пъти, като му биха ваксините нямаше проблем. Последния път обаче също вдигна температура, но не съм сигурна дали беше от ваксините, защото я вдигна 2 дена след тях. Също дадох панадол и всичко премина нормално. Само че сега нещо май се разболяваме. Киха по-често от обикновено и кашля малко повече + това от време на време не иска да яде.. Ще видим какво ще каже педиатърката..

# 624
Martitedi, колко ваксини й сложиха? При нас бебето не се повлиява добре при сложени 2,в едното и в другото краче.Един път направихме тази процедура и вдигна 37,4.Макар за температура да се смята над 38.Аз Панадол давам превантивно, защото е много неспокойна и раздразнителна след ваксина.
Педиатърката каза, че следващият път ни предстои да сложи 2 ваксини, но аз й обясних, че предпочитам само 1-да ги разделим и тя  се съгласи.

# 625
  • София
Ние ги слагаме по 1, само в началото на Април сложихме 6 валентната и ротарикс наведнъж. Сега ще започваме пневмококовата и вероятно ще сложим втора доза Ротарикс. Малко ми е напрегнато защото ни предстоят пътувания. От 23 май до 2-3 Юни сме с кола извън страната, а после от 10-и до 16-и юни на море. Но сега ми се струва по-добре(около 10-и) , защото има 2 седмици до заминаването. А ако я сложим на 9-и Юни после може да му стане нещо на морето.
Не е имал проблеми от ваксините, може би след последния път леко вдигна някъде на 3-4 ден, но е била леко повишена, не е бил раздразнителен.

# 626
Сега прочетох една статия.. Вие изградили ли сте ритуал преди заспиване? Какъв е той и действа ли?

# 627
Доколкото знам реагират различно на различните ваксини.
Моето бебе е на 5 месеца, остава ни една ваксина, ( разделя ме приема през седмица).  Другите са около годинка та или бъркам?
Обръщат ли се вече вашите бебчета. Моето само в едната посока, не е толкова енергичен като брат си, все се чудя дали не му обръщам малко внимание, нямам време много и За гимнастика да му правя

# 628

Аз да се отчета ходихме на консултация вчера  на 4м. И 10 дни 6 кг, 61 см .  Биха и ваксините, но днес сутринта вдигна температура 38.3 като я измерих. Дадох Панадол и я свали.
Аз дадох превантивно вчера Панадол преди ваксината и  сложих Кул Пач. След това не дадох нищо.  Малко съм притеснена защото  предните два месеца като имаше ваксини нямаше проблеми.

И при нас предните пъти, като му биха ваксините нямаше проблем. Последния път обаче също вдигна температура, но не съм сигурна дали беше от ваксините, защото я вдигна 2 дена след тях. Също дадох панадол и всичко премина нормално. Само че сега нещо май се разболяваме. Киха по-често от обикновено и кашля малко повече + това от време на време не иска да яде.. Ще видим какво ще каже педиатърката..
И при нас при първите 2 ваксини нямаше никакъв проблем, но на последната беше доста по-кисела и вдигна температура Simple Smile На 3-я ден всичко се нормализира!

# 629
Моята бебе спи много... вечер като заспи в 11 се събужда в 11-12 като има пробуждания само за хапване и след това спи сигурно още 5-6часа, но спи в мен. Ако я оставя на леглото й се събужда веднага, а в мен на топличко дори и викове, полиция, пожарна, каквото и да шуми, не й пречи .... аз пък си мисля, че много спи... понякога я оставям и тя се обръща и пак ден опитва да се приспи с юмруците и палеца си и като я обърна й гледам очите зачервени все едно цял ден е копала ....

Общи условия

Активация на акаунт