Декемврийчета 2017г.

• 97 949
  • 968
  •   1
Отговори
# 720
Спешъл, стана ми интересно, защо за  момичета? Ние го сменихме малко преди да направи 4м, че то не се търпеше-непрекъснато мрънкаше.
Стерилизирам ако ползвам помпата, просто така да не пускам само нея слагам и по някое шише и  залъгалките. С две думи-нищо не правя Grinning трябва да взема да го почистя и прибирам вече.
hamsti, точно същото е при нас, спа при мен, иначе трябваше през 5мин да съм над кошарата. Миналата седмица пак имаше 2-3 такива нощи. Неприятното при нас е, че се успокоява само в мен. Баща й я гушка, говори й, но тя не спира да плаче.

# 721
  • Дания
Alma, а при вас как стои въпроса като цяло за захранването? При мен (Копенхаген) след 6 месец се дава да яде от всичко, без определен ред на въвеждане. Аз лично само глутена на своя глава въвеждам по схема. Останалите неща давам без много, много да му мисля. Абсолютно нищо от цялото суетене в Бг по захранването го няма тук. Дават ягоди, спанак, хляб, портокали🤷🏻♀👀
В летният кош сме от както беше на 3 месеца и половина, но нашият има ергономична приставка и три положения на столчето.
Зъби имаме два.
Нищо не стерилизирам, нищо не гладя. Смятам, че няма нужда от толкова стерилна среда. Това си е мое мнение, разбира се. Не го налагам.

# 722
Момичета, за дневния сън го има обяснено на доста места-трудно преминават през фазите на съня и затова се будят. Дъщеря ми задължително се буди на 20та и/или 40та минута. Гледам винаги в тези минути да съм до нея и започвам да я галя по главата. Ако много се окори, започвам да я приспивам наново и така докарва по 1,5часа, вчера дори 2часа.

# 723
Поли,
Не помня точната обосновка,но беше нещо от сорта,че момиченцата все пак живот и здраве ще раждат и е хубаво да се поизчака с летния кош,за да укрепне опашната кост.
Аз не заради това я държа още в зимния кош.Просто навън спи много хубаво,а летния ми кош има неестествена чупка при кръста.Та затова реших да изчакам,но откакто е на 5м и малко ,когато е будна е лудница,върти се ,премята се ,а ме е страх,минута невнимание от моя страна и...Може да стане нещо ужасно:(

# 724
Ясно, аз я държа почти легнала, дори в шезлонга ъгълът е по-голям
Аз се чудя как да разкарам залъгалката и по-скоро да преодолея своята зависимост 😁 Като цяло й я давам само за заспиване, но от седмица насам тя не я иска, ако случайно се унесе с нея, я плюе много бързо. В редки случаи като се събуди през нощта, се успокоява с нея. Ама по-скоро ние сме развили навик и само й я тикаме в устата за наше успокоение 😐

# 725
Дези, ти какъв пробиотик даваш! ?

# 726
Момичета, един бърз въпрос- ако бебето не иска на обяд пюре( реве), ако имам заделено от което не е ядено, да го дам ли след обяд? Или направо на другия ден на обяд друго?
Иначе за спането моето момиче нещо цяла нощ се буди на час, рев, приспиване. Нз какво и става, тая нощ беше ужас. Спа при нас на спалнята и се върте, рита. Мн беше неспокойна. Дали са зъби( още нямаме)😁 и днес цял ден е киселяк 😆

# 727
Аз не правя всеки ден ново пюре Simple SmileДавам по 2 дни от едно и също.На обед пюре,следобед каша.

За бибероната,аз я наричам "запушалка".Вечер помага за заспиването,но и аз се улавям,че понякога  му запушваме, съвсем ненужно ,устата на детето ...

# 728
Явно и тук е като в Дания Blush Всичко хапват след 6 месец, малко по-едро смляно пюренце и все по-едро до към първата година. Аз много се учудих педиатърът като ми каза да въведа рано месото, но явно тук така процедират. Бързо заместват и хранения, а кисело мляко папкат също от рано Simple Smile изобщо много са ларж и никакво суетене около захранването Simple Smile иначе аз му давам спрямо плодоввте/ зеленчуците по месеци. Тоест сега е на 6+ и от сега му давам ягоди и череши по малко. До преди това хапваше основно банан, круша и ябълка като беше на 4++. Глутен започнах с каши, но не всеки ден, защото е запечен. Вода ми каза педиатърът многооо, откакто го захранвам, но той не обича, плюе, мръщи се, стиска устни. Всеки ден му давам едно шише с дръжки, дано пропие вода. Иначе го държи с ръчички и го лигави по цял ден Simple Smile
Момичетата с бебчета със зъбки - леко ли изникнаха и давахте ли нещо за безболезнено никнене?

# 729
  • София

Аз ли?  Имам една кутия баланс бейби, от която 2 сашета съм се пробвала да му давам, но ги повръща Smile 

Той беше днес на консултация.Предното мерене беше прези 2 седмици, та не е много показателно. 8200гр. и 67см. В Неделя става на 6 месеца.
Боцнаха го с 5 или 6 валентната, забравих коя Smile  И втора доза ротарикс. Не рева много, почти веднага заспа и сега си е щастлив. Мисля, че от ротарикса повече рева, той нали нищо не може да лапне/изпие и му беше неприятно.

Взех му силиконов лигавник с джоб, ще го взема на морето, ако там ме обземе желание да го захраня, но надали.  Иначе-след 16-и , като се върнем. 
  .

# 730
Be_ Special кашите ти ли си ги правиш.? Колко хранения имате за ден?

# 731

Аз ли?  Имам една кутия баланс бейби, от която 2 сашета съм се пробвала да му давам, но ги повръща Smile 

Той беше днес на консултация.Предното мерене беше прези 2 седмици, та не е много показателно. 8200гр. и 67см. В Неделя става на 6 месеца.
Боцнаха го с 5 или 6 валентната, забравих коя Smile  И втора доза ротарикс. Не рева много, почти веднага заспа и сега си е щастлив. Мисля, че от ротарикса повече рева, той нали нищо не може да лапне/изпие и му беше неприятно.

Взех му силиконов лигавник с джоб, ще го взема на морето, ако там ме обземе желание да го захраня, но надали.  Иначе-след 16-и , като се върнем. 
  .
Охх мислех, че ти беше писала за някакъв пробиотик от който си много доволна...явно съм объркала. Но мерси.
Охх много е гадно като има такъв рефлукс, големият ми беше така до10- я месец. Хубаво море!

# 732
Аз давам Био баланс бейби и съм много доволна.

# 733
  • София
Двата пробиотика, за които съм чувала най-много добри отзиви са Омни биптик Панда и Провиотик(някакъв с кокиче). На мои познати децата имат АД и от пандата им се махат петната.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 22:25 от Дези.

# 734
Be_ Special кашите ти ли си ги правиш.? Колко хранения имате за ден?

Около 6 хранения,някои дни и 5.
Като цяло всичко й приготвям аз.Рядко взимам купешки неща.

Общи условия

Активация на акаунт