Декемврийчета 2017г.

• 98 686
  • 968
  •   1
Отговори
# 405
Аз даже и 10 дни нямах лохии.... само някакви единични зацапвания супер супер слаби, бях само с ежедневни превръзки... сега нямам цикъл, но сме изцяло на кърма. С голямото дете нямах цикъл докато се кърмих ме. Спрях на 1годима и ми дойде след 3 седмици чак... но беше супер нередовно... лутеалната ми фаза беше 5-6 дни...

# 406
  • Пловдив
Здравейте и аз се записвам да следя темата. Имаме си дъщеричка родена на 19.12.2017 г. Четох ви през бременността, сега се присъединявам и тук.

# 407
Добре дошла xelita. Да ти е жив и здрав бебока. Много усмивки!!

# 408
Здравейте, ние сме на 18.12.17
Все още не сме минали имунизациите - 3 пъти ни връщаха, заради грипната епидемия...надявам се тази седмица да минем.
Коликите ни се появиха за 1 уикенд и пак отшумяха, но превантивно давам капки.
От 1 седмица акаме зелено и не можем да разберем от какво. Давам и пробиотик...
Иначе сме само на кърма, яде приблизително на 3 часа, нощем си прави по рождение пауза от 4-6 часа. Като часови график ..само къпането ни е изградено. Вечер заспива най-често в 23ч, но има изключения от 20-24ч. Не сме от поспиващите - 10-13ч на денонощие.

Относно обръщането на едната страна, правете масаж на вратлето. Има 2 мускула (ляво и дясно), които в някои случаи са по-къси или по-стегнати и затова се въртят на нея страна. Слагайте играчките на противоположната страна, за да се тренира.

# 409
Добре дошли на новите декемврийки. Хубаво е, че ставаме повечко  Simple Smile

Зеленото ако и при нас се появи, но само 1 път и аз не разбрах от какво е, но не се и задълбах, защото беше еднократно.

Ох аз не извеждам бебето. Ето днес в София е 5,6 градуса, ама вятъра е много силен. Като цяло май съм от тия майки дето треперят да не се разболее бебето.. Все ме е шубе.. И за разкош, баща й е болен  Sad На ваксина сме чак на 22.03 дано нямаме проблеми и всичко си мине по план.

# 410
Ние излизанията ги започнахме на 6.01.
Сега пропуснахме снежните студени дни, но вчера се завърнахме в парка.
Щом сте облекли бебето, с одеалце в количката, няма какво да стане. Ако чак толкова ви притеснява сложете найлон (дъждобран) на количката. Но щом у вас има болен, по-добре излизайте на чист въздух. Излизайте смело.

# 411
Да и аз мисля, че с болен вкъщи по-добре навън.
Дъждобран доскоро нямах, но купих тези дни.

# 412
Здравейте, момичета Blush
Добре дошли на новите декемврийки Flowers Hibiscus
Купих 2 нови биби - нищо общо с предните-направо му "заспаха" Simple Smile предните бяха от 0 до 2 м и нон-стоп изпускаше бибата и някак му се опираше в ноздрите. Сега му взех от 0 до 6 и е по-добре.
Относно цикъла: след лохиите ми дойде 2 пъти в един месец, много странно даже се чудих продължение на лохиите ли е или цикъл. От миналия месец ми се регулира цикъла. Ходих на гинеколог да види шевовете и дали всичко е ок и ми каза, че е нормално всичко.
Бебо от няколко дни се буди към 3, към 5, не знам на какво се дължи. Мрънка, слагам бибата и пак заспива. Чудя се дали вече "отказва" да бъде повит и си иска свободни ръцете и краката...
Дъждобран слагам много често-тук почти всеки ден духа силен вятър. Иначе в големите студове не излизахме. Чакам с нетърпение затоплянето, че да започнем пълноценни разходки на открито Simple Smile

# 413
Аз не схванах особено каквое това, което Мама на слънчице е показала, не е ли термос?
Аз не правя АМ, засега само кърмя и давам чай, та ми трябва точно термочанта, това няма да ми върши работа Rolling Eyes

# 414
Аз не схванах особено каквое това, което Мама на слънчице е показала, не е ли термос?
Аз не правя АМ, засега само кърмя и давам чай, та ми трябва точно термочанта, това няма да ми върши работа Rolling Eyes

А след като кърмите, за какво ви е термо чанта? Аз изпробвах няколко и няма такова чудо, което да държи топло.. Изпробвах и термоси, в които след 2 часа водата е леко топла.. Споделих нещо, което наистина върши работа и не е никак сложно за разбиране.. Водата в него е вряла след 24ч. и с нея топля водата за млякото, така детето ми пие мляко с нормална темепература, независимо от това, че сме навън.

# 415
Както казах-не можах да разбера от снимките каква по-точно му е схемата. Намерих го в сайт и разбрах. Обяснила съм вече защо ми трябва-дс нося чай или размразена кърма например.
Не разбрах също с какво по-точно  от поста си Ви засегнах? Flushed

# 416
  • София
Здравейте момичета,
До сега само четях и не се престрашавах да пиша, но вече съм доста притеснена и се обръщам за съвет към вас. Малката ми принцеса е родена на 31.12 и вече е на 2 месеца. Само на кърма сме за сега. От както стана на 40 дни спря да се изхожда редовно. Напъва се, пръцка, во нищо... първият път 6 дни не беше акала и й направих клизма ( детските на Melilax). Вторият път 4 дни , но видимо не се чувстваше добре. Днес отново е 4 ден без изхождане. Моля, ако някой е преживял нещо подобно, дайте съвет!

# 417
  • Пловдив
Здравей и моята е на кърма. Два пъти ми се е случвало по за 2-3 дни, но ям много сушени сини сливи  и нещата се регулираха. За твоя случай е добре да се посъветваш с доктор, защото е доста 6 дни. А кърмата дали й стига, ако е наддала добре, значи не е от това проблема. Питай и педиатърката си най-добре за съвет.

# 418
Здравейте,ама престрашавайте се, не ядем хора  Hug  (шегувам се). Сега за проблема с не изхождането. Разбирасе  най-добре е да говориш с педиатърката си. Но.. Случва се. Запази спокойствие. И при моето бебе е така, кара по 2 дни без да напълни памперс. В началото бях притеснена. Педиатърката каза, че може да е заради храната, която ям(хапвай на закуска отвесни ядки).  Вариант 2 е да е от капките против колики. Даваш ли такива? При нас се оказа това(след като започна да ги пие разреди ходенията). 
За да й помогна, често правя масаж на коремчето. Отстрани на пъпчето с 3 пръста натискам, точно под ребрата(трудно е да го обесня, пак л-р ми го показа) или с цяла длан на пъпчето леко въртиш по часовникова стрелка и последно.. Хващаш крачетата на бебето и все едно тя/той кара колело  Simple Smile

# 419
  • София
Здравейте отново,
Давах капки за колики какви ли не. Последните, от които реших че се запича бяха Лефакс - спрях ги. В момента сме само на Био Гая сутрин и Еспумизан. Масажчета на коремчето правя, закусвам овесени ядки, ленено семе и кис.мляко всяка сутрин. Консултирах се и с педиатъра първо, но не останах доволна - препоръча вода от овесени ядки, мушкато и термометър Sad Утре мисля да я заведа направо, во се съмнявам да ми каже нещо по- различно. Та, затова прибягнах и до вас. Всичко, което мога да направя ще ми е от полза...

Общи условия

Активация на акаунт