Декемврийчета 2017г.

• 98 187
  • 968
  •   1
Отговори
# 450
Супер си е детето  Simple Smile

Аз понякога като я храня се започва с едно въртене, оглеждане, въобще много се разсейва и яденето отнема доста време.
Сега започват да забелязват околния свят и им е интересно.
При нас любимото нещо са лампите на тавана. Светнат ли и очите й светват  =) Интересно ми е как не я болят очичките, аз опитах и не можах да издържа да се взирам в светлината повече от 5 секунди, а тя ги гледа и дори не мига...

# 451
Здравейте пак.
Нашата ваксина мина добре, не е вдигала гемпература, беше малко неспокойна него ден, но на следващия беше 6.

Ние правим едпо сране от по 5-7 часа нощем, хапва и после още около 4 часа. Ядем на около 3 ч. Събуждаме се с пъшкане, напъване и търкане на очите с ръце.

Сега на 18ти става на 3 месеца. От 2 дена обаче забелязвам че нещо млякото или не й стига, или е някакъв от тези периоди "скок в растежа". Вечер може да суче през 15-20 мин, нервна е, все на ръце иска...

# 452
  • Дания
Здравейте.
Пламито е на три месеца и половина. Тя вече започна да си държи бутилката. 😁в началото докато е много пълна не може сама и ми държи пръстите, но после си мести сама ръчичките и си я хваща. От време на време бибата излиза, но я оставям да се цапа. Последните дни е малко неспокойна. Трябваше да бием ваксина миналата седмица, но я отложих. Нослето й хърка и малко ме притесняват тея сополки. Тук лекарите смятат, че ако няма температура детето, значи няма проблем да се бие ваксина. Мен обаче ме е страх и ще поизчакам. Отделно акото й е зелено вече цяла седмица. Здравната асистентка каза да не се притеснявам. Можело да се дължи на много неща и нищо не значело. Знам, че в Бг се смята, че е настинало детето🤔няма къде да е настинала. Не сме излизали повече от седмица. Времето беше много лошо и ветровито и си бяхме на топло. Последните дни и не винаги си изпива млякото. Обикновено пие по 180мл. Днес й направих 150 от които останаха 80мл. Не искаше и това е. Интересна бебешка му работа😊

# 453
Мами , вие мислите ли да водите  бебчетата на почивка или предпочитате да ги оставите на бабите ?

# 454
Ние плануваме живот и здраве море, но ще е късното лято 24,25ти август. Тогава бебка ще е почти на 9 месеца и ще си я вземем с нас Simple Smile
Сега на 7ми май имаме годишнина от сватбата и търсим къде да идем. Тук в България, идеята ни е да е самостоятелна къщичка/бунгало,а не хотел.
Общо взето бих взела детето навсякъде с  нас, освен екскурзия в чужбина.

# 455
  • София
Взимам го навсякъде. Освен, че все пак аз го храня, не бих могла да го оставя и да се чуди горкото къде е майка му.
Баткото тази година за пръв път ще прекара няколко дни без нас на село. На 3г. Искаме да си го вземем и него, но ще пътуваме в чужбина и искаме да разгледаме, с него ще е трудно.Орлин ще е с нас, обаче. Ще пътуваме с кола.
След като се върнем ще си починем 1 седмица и заминаваме на море за седмица.Там ще сме си с двамата.

# 456
Спешъл, и ние празнуваме на тази дата Simple Smile)
Ние може би ще ходим на планина, не сме решили още, но задължително с нея.

# 457
Прекрасна дата, Поли  Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз, както казах бих взела детето с нас, не се притеснявам от пътя, щом сме с кола. Обаче бебешкия кош ми се струва много неудобен. Имам чувството, че й е тясно вътре(не е голямо бебе). Когато я слагаме в него мрънка, докато не тръгнем. Това в зимния кош на количката не се случва. Незнам, много сгъната е сякаш в тая кошница.

# 458
  • София
Май имаше препоръки повече от 2 часа без прекъсване да не седят в кошница. То така или иначе ще трябва да се спира за хранене.

# 459
О, да! И на мен хич не ми харесва в това столче, много сгъната ми се вижда.

# 460
Здравейте.
Пламито е на три месеца и половина. Тя вече започна да си държи бутилката. 😁в началото докато е много пълна не може сама и ми държи пръстите, но после си мести сама ръчичките и си я хваща. От време на време бибата излиза, но я оставям да се цапа. Последните дни е малко неспокойна. Трябваше да бием ваксина миналата седмица, но я отложих. Нослето й хърка и малко ме притесняват тея сополки. Тук лекарите смятат, че ако няма температура детето, значи няма проблем да се бие ваксина. Мен обаче ме е страх и ще поизчакам. Отделно акото й е зелено вече цяла седмица. Здравната асистентка каза да не се притеснявам. Можело да се дължи на много неща и нищо не значело. Знам, че в Бг се смята, че е настинало детето🤔няма къде да е настинала. Не сме излизали повече от седмица. Времето беше много лошо и ветровито и си бяхме на топло. Последните дни и не винаги си изпива млякото. Обикновено пие по 180мл. Днес й направих 150 от които останаха 80мл. Не искаше и това е. Интересна бебешка му работа😊

Здравей,
И  Марти акаше 10 дена зелено, оказа се че е от водата, която пия. Пиех минерална, но минах на чешмяна от кана с филтър и докато резберем, че е от нея....
Може да ака зелено от това, което ти ядеш (ако кърмиш). Виж какво се яла от както е зелено и спирай 1 по 1 да видиш.
А иначе зелено може от настинка, претопляне, колики и.....

За разликата в яденето на мен ми го обясняваха със "скок в растежа".

# 461
И ние мислим да отидем на море с малкия-юли месец, той ще е вече на 8 месеца и се надявам да се справим с бебе на море Simple Smile
За пътуването: ние много често пътуваме и за кратки разстояния (1 час примерно) си е в коша. За дълги (5-10 часа и повече), взех нещо като зимен кош, но е с колани за закопчаване на бебето и се стяга към коланите в колата. В него стои легнал, но като гледам до 2,3 месеца ще му е къс. Иначе е удобен.
Момичета, да Ви питам с какво мислите да замените люлката/шезлонг? На бебо гледам краката вече му се подават от люлката и скоро май няма да му е удобна, чудех се в какво мога да го държа като е по-голям...

# 462
Здравейте. Има ли други като нас с по- голямо дете на ясла или градина и как се справяте с вирусите, които носят от там? Баткото ни е болен сега и много се надявам да не се разболее малкото ...

# 463
Здравейте. Има ли други като нас с по- голямо дете на ясла или градина и как се справяте с вирусите, които носят от там? Баткото ни е болен сега и много се надявам да не се разболее малкото ...
Ние сме с кака на 4 г. От както бебето се роди не е ходила на градина. Пуснах я преди два дни за пръв път от толкова време. Да си призная всеки ден съм под стрес кога ще се разболее и ще го донесе вкъщи. Каза, че имат болно дете в групата. Започнах да й давам клеева тинктура профилактично. Иначе не е болнава принципно, но баналните вируси със сополи и кашлица винаги ги хваща. Не мога и вече да я държа вкъщи, защото подивя у само прави напук.

# 464
Ние сме с кака на 4 г. От както бебето се роди не е ходила на градина. Пуснах я преди два дни за пръв път от толкова време. Да си призная всеки ден съм под стрес кога ще се разболее и ще го донесе вкъщи. Каза, че имат болно дете в групата. Започнах да й давам клеева тинктура профилактично. Иначе не е болнава принципно, но баналните вируси със сополи и кашлица винаги ги хваща. Не мога и вече да я държа вкъщи, защото подивя у само прави напук.
Аз го отлагах досега, но вече тръгна на ясла и естествено се разболя... Давам разни витамини иначе...И той подивя вкъщи, но пък ако все сме болни, какъв е смисълът да ходи Sad иначе лесно свикна, харесва му даже

Общи условия

Активация на акаунт