Декемврийчета 2017г.

• 98 173
  • 968
  •   1
Отговори
# 480
И при нас е така. Вдига глава, ако лежи върху мен, на леглото я забива и вдига крака.

Забравих. Вдигат крачета, защото е по-лесно. За да е ефективно самото упражнение трябва бебето да се сложи по корем и да се натисне(лекичко) по дупето, за да  надига главичката, без помощта на дупе и крака.

# 481
Това не го знаех, ще пробвам Wink сложих й възглавница, но ме достраша да не й повдигам много кръста.
Ноктите ги режа само, докато спи, че иначе много бесснее и ме е страх Simple Smile

# 482
Да то зависи от възглавницата. Тази, на която я слагам е много мекичка и ниска като цяло  Simple Smile

Мм ми реже ноктите на бебето. Преди я чакахме да заспи, сега е станал по-смел и реже и когато е будна, аз все му се карам, той все ми вика: "споко" .А толкова бързо растат тия нокти!!!

В други ден сме на ваксини и усещам, че от днес не обхваща лошото настроение  Sad

# 483
  • Дания
Аз я мия сутрин след като стане от сън, после като се наака пак и вечер баня. Понякога ака направо вечер преди банята, така че едното миене отпада.
Нокти не режа, бях купила едно сетче с нещо като напръстник, на който има мн фина пила. За бебета от 0-6м е и с това й правя ноктите. Много съм доволна и на малката мн й харесва.
Главичката си я вдига от доста време насам. Стои много дълго по корем с надигната глава , но не иска да пълзи. Нито пълзи, нито се обръща.
Започна да й доскучава в количката. Ядосва се, набира се, крещи,иска да гледа навън😁 на 02.04 става на 4 месеца и се чудя дали да не сложа вече другото кошче, като ще я държа в полулегнало положение в него🤔

# 484
  • София
Не се обръща все още. Първо започват от по корем на гръб, а около 5-ия месец-от гръб по корем.
Търпи няколко минути по коремче на леглото и си вдига сравнително добре главата.Слагам му ръчичките на лакти под гърдите, за опора.

# 485
И аз ще вадя скоро летния кош на количката, да оглежда всичко на воля Simple Smile
Момичета, кога мислите да захранвате?
Чета и проучвам от известно време, че и това предстои Simple Smile

# 486
Аз нали ще ходя в други ден за ваксините и ще питам за захранването, какво мисли педиатърката. Ще започна и аз да се информирам, но като цяло мисля от началото на 6ти месец, но ще видим.

# 487
  • София
След навършени 6 месеца.  На Орлин му е рано да го слагам под наклон в летния кош(макар, че има пълно легнало положение).Достатъчно е, че все го катеря по възглавници, за да не повръща.   А и не ми се иска много да раглежда, да си товари мозъка.Ако поискам ще го извадя и ще му покажа нещо, през останалото време искам да е на спокойствие.
Иска ми се и повечко време да се радвам, че имам малко бебе в кош за малко бебе Grinning Хич не бързам като с баткото да го слагам в новите неща или в тези за по-големи. Искам да си е малък по-дълго.

# 488
След навършени 6 месеца.  На Орлин му е рано да го слагам под наклон в летния кош(макар, че има пълно легнало положение).Достатъчно е, че все го катеря по възглавници, за да не повръща.   А и не ми се иска много да раглежда, да си товари мозъка.Ако поискам ще го извадя и ще му покажа нещо, през останалото време искам да е на спокойствие.
Иска ми се и повечко време да се радвам, че имам малко бебе в кош за малко бебе Grinning Хич не бързам като с баткото да го слагам в новите неща или в тези за по-големи. Искам да си е малък по-дълго.
Ами да, защото бързо растат. И аз иначе все бързах...

# 489
Не се обръща все още. Първо започват от по корем на гръб, а около 5-ия месец-от гръб по корем.
Търпи няколко минути по коремче на леглото и си вдига сравнително добре главата.Слагам му ръчичките на лакти под гърдите, за опора.
Я, аз мислех, че е обратното. Понеже моят се обърна на 4 и нещо от гръб по корем и чак 5- я месец от корем по гръб...явно е различно при различните деца.
Малкият един два пъти се обърна от гръб по корем пак, но някак случайно беше, може да е било малко под наклон на дивана и затова не го броя Simple Smile

# 490
Нашата лична каза до четвъртия месец нищо друго освен мляко. Но не разпитвах повече. Че имаме време още.
В летния кош поне пет месеца сякаш да има.
Аз имам кош за новородено и купихме лятна  количка която става уж за новородено, но мисля по нататък да я сложа. Количката е тази

Надявам се да ни изкара дългооо време!!

# 491
martitedi, от къде купихте тази количка?
Може ли линк?

# 492
martitedi, от къде купихте тази количка?
Може ли линк?
http://detski-magazin.com/detski-kolicki/cosatto-detska-kolichka … ll-star-5989.html
Верче купихме я от този сайт, но този десен вече се.изчерпа. доколкото знам е изчерпана навсякъде. Прозвъних на  доста онлайн магазини и казаха че са на намаление защото сменят доставчика за БГ доколкото разбрах. Иначе имаше от този модел други разцветки.
 Ако имаш Интерес мога да пусна линкове на това което бяха ми казали че има доколкото помня в някои магазини!

# 493
Хубава е количката, дано и работа да върши, мисля че тези бяха хубава марка.
Аз въобще не съм обмисляла смяна на зимния с летния кош. Бебка е дребничка и мисля, че си й е добре в зимния кош.
Лятна количка не мислим да купуваме. Ще тествам тази първо как е. За сега се бори със строшените улици на София, лека е, ще видим. 

# 494
  • София
По-лесно било да се катурнат настрани, докато са по коремче.
А от гръб по корем е по-трудно, защото трябва да се наберат и извият. Четох онзи ден, че забравих как се обръщаха в началото.
Баткото така и не го видях да се обръща по никакъв начин.Направо започна да се пъне да сяда около 4месец.
Аз имам лятна количка, но тя няма пълно легнало, става за деца на минимум 6м.Иначе си я харесвам, макар че е много амортизирана, петносана и избеляла.
Ще пътуваме с кола в чужбина за почти седмица и ще нося в слинг или раница, но се чудя дали да вземем и количка.
Но мисля да е от тези, които се сгъват като куфарче и трябва да има някакво подобно на легнало положение, ако не изцяло. Ще разпитяам познатите да ни дадат или от някъде под наем.

Общи условия

Активация на акаунт