Декемврийчета 2017г.

• 97 977
  • 968
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Орлин още не се обръща на никъде.
Той се буди сутрин в 7 и после заспива към 10 и 30-11. Ако го нося в раница/слинг дреме и следобеда, ако не-чак към 5-6 дремва за малко. И после около 8 заспива и си откарва до 12, когато го будя за ядене.   
Засега ритуал чак нямаме, той става ревлив вечер и просто лягам с него на спалнята и го кърмя. Не го къпя преди лягане, само уикенда. Иначе през деня се къпем двамата.
С баткото започнах да пея и той свикна, че с песни се заспива(освен кърменето). Та преди да се отбие плавно започнах да приспивам само с пеене и книжки.

# 631
Още нямаше 4м и започна да се обръща от гръб по корем. Върти се навсякъде и е изключително Активна и дейна нашата госпожица.
Банята преди лягане е задължителна. От около 3 седмици я къпя всеки ден преди нощното заспиване. Баня, хапване, сън.

# 632
И ние така Simple Smile

# 633
Martitedi, колко ваксини й сложиха? При нас бебето не се повлиява добре при сложени 2,в едното и в другото краче.Един път направихме тази процедура и вдигна 37,4.Макар за температура да се смята над 38.Аз Панадол давам превантивно, защото е много неспокойна и раздразнителна след ваксина.
Педиатърката каза, че следващият път ни предстои да сложи 2 ваксини, но аз й обясних, че предпочитам само 1-да ги разделим и тя  се съгласи.

По две. И първите два пъти така.  Беше си ок.

# 634
Относно обръщенето наникъде все още. Но сякаш скоро ще е. По корем не й е любимата поза и рядко се застоява по за дълго.

А за ритуала. И тя така къпане, ядене и сън. Не я къпя всяка вечер. Заспива си в леглото или я залюлявам, а любимото и е да и дрънкам с една дрънкалка и така заспива всяка вечер.

# 635
Аз пея и песни. Лошото е, че репертоарът ми е много оскъден. Поне Бг песните ги знам, та пея тях, вместо детски  Grinning

# 636
И аз пея и то една кахърна на Тони Димитрова 😂
Ако й дрънкам с дрънкалка, най-много да подивее още повече 😁😁

# 637
Аз от нета си опреснявам репертоара, даже и приглясям оттам. И тя доволна.

Чудно да за дрънкалката, но на нея и действа приспивно!

# 638
Мами, използвали ли сте Стеримар? При мен много трудно се получава, дърпа се, върти си главата насам, натам и реве.. Имате ли някаква по специална техника при пръскане?

# 639
  • Дания
Още от раждането я къпя всяка вечер, после мляко и сън. На един месец беше точно, като свикна да заспива самичка. Та, изкъпвам я, масаж, мляко и я оставям в кошарата. Понякога подвиква нещо или си говори, но за 10-15 мин заспива. Денем обаче иска да я приспивам. Беше свикнала да заспива сама, но после нещо стана и край. Сега колкото и да й се спи, чака да я люлям.
Ваксини ние сме слагали един път, две. По една във всяко краче. Нямаше странични реакции. Сега на 18 ще слагаме още две. Дано пак така леко да мине всичко.
Гледам я, че се мъчи да се обърне, но не й се получава. Според мен защото е дебеланка. Преди два дена стана на 5 месеца и тежи 10кг. Струва ми се, че това е причината, защото иначе е доста жилава. Седи много дълго време на лицева опора, играе си с разни неща пред нея, седи почти по цял ден седнала (макар и не напълно), но обръщането не става. И да пълзи се мъчи, ама и то толкова се получава😊

# 640
  • Пловдив
Здравейте,
Относно ваксините - слагаме по една на месец, освен единствения път, когато се дублира пневмококовата с рота.
Заспива към 20 часа - баня, ядене, сън. Не иска масажи и много рядко мажа, не й харесва и това е.
За захранването - само на кърма е още.
Не се обръща, прави опит, но не може до край.
Не използвам стеримар за малката, а слагам на ампулки май маример се казва.
Бъдете здрави!

# 641
И еднократните дози и пръскащите физиологични трудно ги слагам . И двамата пищят

# 642
Стеримар най-лесно слагам като сложа бебчето седнало в мен-с гръб към мен. Хващам челото с едната ръка, с другата пръскам-не виждам трудности.

# 643
  • София
Аз пръсквам спринцовки с физиологичен разтвор. Купувам 100мл и пръскам 2-3 дни от него. Слагам легнало и просто пръскам във всяка ноздра.Така правя и с баткото.После с бейби вак дърпам ако имат повечко сополи.
Имаха конюнктивит тези дни, на Орлин още не му е минало.Започнахме с Фуситалмик, но 3 дни никаква промяна и от вчера му капя от на батко му капките и след няколко часа вече си пролича, че се оправя. Та и очите промивам, пак взех банки по 100мл и със спринцовка пръскам на тампонче за грим или направо в очите.

# 644
  • Дания
Въпрос към захранващите мами- намирам парченца картофче от пюрето в памперса. А вие?

Общи условия

Активация на акаунт