Декемврийчета 2017г.

• 97 965
  • 968
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте момичета,
Моята девойка е на 4 м и 20 дни. От около 2-3 седмици и тя промени режима си на сън и начина на заспиване. Но не това ме притеснява. От около седмица ми прави впечатление, че много често се прозява и въздиша. Знам, че звучи налудничево, но наистина съм притеснена. Днес сме на доктор, но за свое успокоение да ви питам - случвало ли се е на някого и мислите ли, че е нормално?

# 661
Според мен е нормално да не спят вече толкова много, а заспиват по- трудно, защото са преуморени от впечатления...Моят е на почти 6 месеца и вечер едвам заспива, така се превъзбужда, че рита непрекъснато, върти се и едновременно се смее и пищи, защото екъснои му се спи... тази нощ се е будил 4 пъти...

# 662
  • София
Нормално е и да се прозяват, да въздишат. Особено ако са по-нервни, не спят достатъчно. Орлин денем също е нервен. Батко му пречи да спи, днес пробиват долу съседите и го събудиха вече 3 пъти. Та като му се доспи става много раздразнителен и мрънка, случва се да не иска да суче и просто си реве. Различни неща ги тормозят. Сега е в шезлонга, надул е бузите и скърца и чат пат силно въздиша и гледа с досада Grinning
И зъбите доста го ръчкат, заради тях трудно суче.

# 663
Момичета, чудя се как да подходя стс захранването. Лекарката препоръча от 5-ти месец (след 5 дни), но след 3 седмици заминаваме за БГ. Покрай пътуването, престоя там и новостите за бебчо, се чудя дали да не го отложа чак след като се върнем. Част от вас пишат, че бебето е неспокойно при захранване, пък ще има и две пътувания, смяна на среда, хора. Лошото е, че се връщаме, когато ще бъде на 6 месеца и  10 дни....Няма ли да е късничко?! Да свикне повече с гърдата?

# 664
  • София
Как ще свикне повече с гърдата? Гърдата е естествен източник за храна, те се раждат свикнали и очакват нея...няма тепърва да свикват Grinning 6м. и 10 дни си е нормална възраст за захранване, не е късно със сигурност. Стандартното захранване е при навършени 6 месеца.Не на следващия ден или в точния час, може през всички седмици след 6-ия месец. Късно е в 8-ия, но някои отлагат и до 7-ия и това също е в нормите.   5 месеца се брои за ранно захранване, макар че някои деца проявяват интерес и тогава. Минимумът е на 4месеца, но стандартното-6 .
Ако бебето все още не седи стабилно, не хваща и поднася добре към устата, не извършва дъвкателни движения, още избутва с език- значи му е рано. Това съчетано с удобството и желанието да си захранвате на спокойствие, прави 6м. и 10 дни идеален момент ;D

# 665
Супер отговор, мерси! 🙂😍😜

# 666
Здравейте, момичета. Когато започнах захранването, се случи същото и при нас. Включих Линекс бебе. Вкарвам ново нещо на всеки 4-ти ден. Нещата се оправиха, но за това време вече сме с два Долни зъба, та не знам от зъбите ли е било или от захранването. На 5,5 месеца Simple Smile

Честити ви зъбчета:) Разкажи за колко време избиха и как протече самия процес? Температура, разтройство, имаше ли бебето?

Момичета, сменихте ли кошовете(зимен с летен). Аз още не съм. Като цяло бебка обича да спи навън и сякаш още не искам да ги сменям, опити за сядане не прави. Дребничка е и все още зимния кош не й е утеснял.
Моя летния е 6+,но незнам има ли пълно легнало положение, ако няма ще си изчакам 6те месеца. Тея дни ще го извадя коша, че е заврян някъде и ще го разгледам да видя какво представлява.

# 667
Здравейте, момичета. Когато започнах захранването, се случи същото и при нас. Включих Линекс бебе. Вкарвам ново нещо на всеки 4-ти ден. Нещата се оправиха, но за това време вече сме с два Долни зъба, та не знам от зъбите ли е било или от захранването. На 5,5 месеца Simple Smile
Здравей! Какво имаш в предвид "ново нещо"? Simple Smile

Плод, зеленчук, каша

# 668

Честити ви зъбчета:) Разкажи за колко време избиха и как протече самия процес? Температура, разтройство, имаше ли бебето?

Момичета, сменихте ли кошовете(зимен с летен). Аз още не съм. Като цяло бебка обича да спи навън и сякаш още не искам да ги сменям, опити за сядане не прави. Дребничка е и все още зимния кош не й е утеснял.
Моя летния е 6+,но незнам има ли пълно легнало положение, ако няма ще си изчакам 6те месеца. Тея дни ще го извадя коша, че е заврян някъде и ще го разгледам да видя какво представлява.

Зъбчетата ги подозирах, но като цяло мислех, че е рано. Въпреки това мажех от време на време с Бочко и Дентинокс-гел. Като избиха и двете зъбчета, с разлика две седмици, бебето беше много нервно, не можеше да се оспи, защото пъхаше ръцете в устата. Започва да заспива, унася се, пак се разбужда, плаче... Много настървено пъхаше ръцете в устата в дните, в които избиха зъбките. Температура, разтройство не е имала. Общо взето много бързо се показаха-за два дни. През нощта се будеше, но пак казвам, не знам от зъбите или от захранването. А тя и по принцип си се буди. Плачеше и я гушках, докато се отпусне и пак я връщах в леглото.

А за коша, сменихме го още в 4 месец. Не искаше да седи легнала. Надига се още от 3 месец и педиатърката така ни посъветва, за да си наблюдава.

# 669
Аз не съм почнала още захранване, на 5 месеца и 21 дни е. Но сега ще има ваксина и ще изчакам малко след нея, гледам и да не е около пътуване. Така че мисля, че 6 месеца и 10 дни не е късно, стига да му стига кърмата. Големият ми син сучеше непрекъснато и почнах на 5 месеца и 20 дни, но малкият е спокоен още.
Кошът го смених тези дни, защото не спира да реве навън, когато не спи и ми къса нервите. Имам легнало положение, но го държа леко повдигнат. Мисля че е важно да не е седнал на 90°, но вече почнах и по- седнал да го държа. Гледа и е по-добре. Но много се смъква, само при мен ли е така? И баткото се смъкваше ...два месеца ..отколичката ли е не знам...

# 670
Здравейте. Нова съм, но ви чета още от бременноста си. Имам дъщетя Пламена, родена на 4. Декември. Започнах захранването преди пет дни. И в общи линии е това.
Иначе в летния кош не иска да стой. Плаче като я сложа. А в зимния като спи е добре, като е будна 30 мин. И и писва и почва рев.
Радвам се че ви има, винаги има нещо което да науча от вас. Grinning

# 671
Здравей ETP добре дошла при нас. Имаме вече три Пламъчета в форума.  Да ти е жива и здрава госпожицата .

Да Ви попитам какво Ви казаха доки за витамин Д, докога трябва да се дава.
Моята каза като започна по къс ръкав да я извеждам и  е слънчево вече мога да го спирам.

# 672
Последно преди месец ни каза да си продължаваме по 2капки.

# 673
И ние продължаваме. Мисля, че скоро няма да се спира. Simple Smile

# 674
Аз питах като бяхме на преглед, каза да си продължаваме с Витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт