Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 250
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Isa_pisa, слагам в скрит текст да не спамя повече в темата
Скрит текст:
не се изолира кандида, нито анаеробни микроби в резултата, който виждам аз, но предния път, за който споменах, пак имах такъв резултат и лекаря каза, че има възпаление, затова ми изписа лечение. Сега пак каза, че ми е зачервено и сигурно има възпаление, изглежда, чеоще преди да вземе микробиологията той вече си е решил, че ще ми изписва лечение.. Не е АГ в поликлиника, напротив, в много известна и престижна частна клиника - Щерев. И лабораторията, с която работят е сериозна - Цибалаб. Не знам, без оплаквания и само с факта, че ми е зачервено, не мисля, че има основание за антибиотик. Дано не ми изпише нищо, в четвъртък ще го видя...

# 466
  • гр. София
 balala,
Скрит текст:
такава ми  беше преди да родя и нищо не направихме, заради лохиите. След като минаха отидох пак и вече се бяха развъдили гадинки - изписаха ми 2 антибиотични глобули ( не се кърми 24 часа след последното поставяне - общо 48 часа ) и сега продължавам с Лактажин след тях. Надявам се да съм ги изтребила.

# 467
  • над кукувичето гнездо
Скрит текст:
Интересно без наличие на патогени и антибиограма за тях с какво и срещу какво ще лекува?
Ако все пак ви лекува, след това като отидете за контролна проба, помолете да ви вземе още една, която да отнесете в лабораторията на майчин дом (високото тяло на първия етаж в коридора срещу асансьорите), примерно, или на друга голяма държавна аг болница. Ако не можете същия ден да занесете пробата, сложете я в хладилник възможно най-скоро, или я носете в хладилна чанта с хладник. До следващата сутрин трябва да я занесете, за да я посрят същия ден и да не остарее материалът.

# 468
Isa_pisa и Ваня А. благодаря за съветите. Исках да цедя и ме облекчава, защото усещам гърдите си малко напрегнати след кърмене, което обикновено продължава към 40-45 Мин, като предлагам и двете гърди. Храня на поискване, има периоди, в които бебето се буди и яде на 2 часа, в други пък спи по 4 часа и половина. Вода за момента не давам.

# 469
И аз така кърмих по много време първото дете, по час и отгоре. Сега с второто правя все още компресия като яде и става по-бързичко. За 30 мин сме готови с ядене, смяна на памперс и оригване.
Водичка може да се дава като стане 40 градуса лятото, сега още няма нужда. Аз бях залитнала така в идеята давам вода, защото бебето я прие, но дадох два пъти и се отказах, наистина няма смисъл за сега. Дори за плакене не давам.

# 470
Ваня, има ли значение на колко месеца е бебето, за да започна да давам водичка в жегите?

balala,
Скрит текст:
такава ми  беше преди да родя и нищо не направихме, заради лохиите. След като минаха отидох пак и вече се бяха развъдили гадинки - изписаха ми 2 антибиотични глобули ( не се кърми 24 часа след последното поставяне - общо 48 часа ) и сега продължавам с Лактажин след тях. Надявам се да съм ги изтребила.

Тоест искаш да кажеш, че сега няма нищо, но ако го оставя така ще се развият гъби ли?

# 471
Не мисля че има значение, но все още не е толкова жега. Някои бебета пият доста вода...може би защото им дават. Но не трябва водата да е за сметка на яденето. Според препоръките за изключително кърмене водата се предлага с началото на захранването, но все пак като е много горещо лятото може да се дава според мен и ако детето иска.
За гъбите, не няма да се развият. Възможност е, но не е правило. С тази микробиология мисля че нищо ви няма, но все пак може да направите контролна микробиология на друго място. И все пак лечение без причина не е адекватно.

# 472
Ще е голяма борба с моята. Тя ненавижда водата и плаче всеки път, когато се опитам да й дам само за плакнене. Затова спрях да давам.

# 473
Ами не се напъвайте, ако иска да пийне, ако не иска, тогава повече кърмене в топлото време. Принципно кърмата хидратира по-добре от водата...така съм чела.

# 474
  • гр. София
При мен не са гъби, а бактерии. Затова имаше левкоцити и понеже имунитета ми падна покрай разболяване и явно не съм могла да ги преборя ,та цъфнаха на мб.

# 475
Миналото лято бяха страшни жеги и въпреки това моят не е пил и капка вода. Предлагала съм, след кърмене разбира се, за да не е за сметка на млякото. Но като виждах, че не желае не съм го насилвала. Не е имало проблем, че не е пил вода.
По-скоро бебетата, които са на АМ имат нужда от вода, кърмените спокойно си минават и без.

# 476
То и тези на АМ май могат без вода, ако ги хранят на поискване (каквито са препоръките на Запад), ама при нас нали все още са популярни истериите за режими - и сред майките, и сред педиатрите.

# 477
Имам един въпрос относно електрическите помпи за кърма. Дали някоя на Кангаруу, Лорели или Канпол върши работа според вас? Нямам възможност да купя електрическа на Авент или Медела и търся по-бюджетен вариант. С другото ми дете имахме доста сериозни проблеми и хранех с изцедена кърма. Ползвах ръчна помпа на Бертони и бях страшно доволна, но сега се чудя дали да не опитам да си улесня живота ако ми е по финансовите възможности.

# 478
  • над кукувичето гнездо
На авент си взех електрическа, чисто нова от търговец в олх със 100 лв по-евтино от колкото е в магазинната мрежа.

# 479
Здравейте, смятате ли че 65 мл изцедена кърма от двете гърди е достатъчна за 11 дневно бебе? Педиатъра ме накара да проверим по колко мл на хранене яде бебето.

Общи условия

Активация на акаунт