Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 249
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Иса писа, ще потърся и там.

# 481
65 мл е добре. АМ им дават по-повече, но и от него се усвоява по-малко.

То има значение и броя на кърменията, примерно  10*64 = 8*80. А е хубаво кърменията да са към 10-12 (предупреждавам вслучай, че педиатърката е изпаднала в някоя истерия за хранене през 3 часа).

# 482
Аз кърмя на поискване, но не правим 10 хранения в никакъв случай. През нощта има периоди, в които не се буди по 4,5-5 часа.

# 483
Много големи са тия паузи за тази възраст. Или буди на 4-ия час през нощта, или пробвай да предлагаш по-често денем.

Как е с качването? Има ли жълтеница?

# 484
Няма жълтеница, през деня яде по често. С качването ще разбера др седмица. От болницата ни изписаха с качващо се тегло след сваленото.

# 485
  • София
Момичета, помагахте, че съм отчаяна. Малката на два месеца и половина. От няколко дни кърменето е кошмар. Трудно я слагам на гърда, пищи, дърпа се назад. Гледам да не настоявам много, а да я успокоя по друг начин. Започва нервно да суче, пуска, дразни се, но пак търси.
Предлагам често, но тя не успява да се нахрани. Снощи й дадох от шише и изпи почти 40 мл., което значи че си е гладна. На някой случвало ли му се е?

Отделно от това някакси гълта много въздух, когато струята е слаба се дразни, когато е силна пак.

# 486
Моето дете беше така в пикът на коликите - около  месец и половина.
Сега също понякога се тръшка, когато има газове.

# 487
Моето беше така като реших да седя по цял ден с подплънки и явно кожата ми и миришеше на спарено. С първото дете правеше така като бях пила чай, хич не и харесваше вкуса на млякото. Друг вариант жегата или някаква друга миризма по тялото, която притеснява детето.
Моето след ваксината Ротарикс се сбърка...нямаше колики, но от ваксината започна да пръцка отново и като яде се гърчи и се опитва да ака или да пръцне, голяма е мъка.
И аз имам питане, използвали ли сте спортни сутиени като кърмите. Искам да спортувам, но от скачането много се друса всичко...чудя се дали спортните сутиени са добър избор. Гледам че в hm има даже спортни сутиени за кърмене. Та ако се използвали, споделете марки.

# 488
Ваня, аз си купих подобни

От квартално магазинче. На ме са ми удобни за кърмене. Не ме стягат.

# 489
Сега в жегите няма ли да спарват тези спортни сутиени?

# 490
Аз искам да го нося само за тренировка и искам да държи здраво. От тези безшевните имам, но не ми е достатъчно стегнато. Гледам че в hm имат обикновени спортни сутиени с различна степен на поддръжка, а тези които са спортни за кърмене са със средна поддръжка. В този ред на мисли се чудя за лактиращи гърди, кое ще е по-добре, средната на кърмачески сутиен или най-силната поддръжка на некърмаческия.

# 491
  • София
Ваня, на мен спортните не ми бяха удобни. Много спарваха, иначе придържаха добре. Виж дали няма някой с по-голямо съдържание на памук.

Оф топик от магазините на Триумф си купих италиански много хубав и лек сутиен за около 30 лв. Най-смислената ми покупка, която съм правила за мен в последно време.

# 492
Ох, аз със тия сутиени много се изнервям. Може би само един път в живота ми съм уцелила сутиен, който да ми е удобен и да не ми врязва някъде или да ме притиска да ме кара да се чеша като луда като го сваля... А сега с кърмаческите гърди още по-зле всичко ми е неудобно и ме дразни. Затова се бях замислила по едно време да си взема спортен, но без тях умирам от жега...

# 493
  • над кукувичето гнездо
М, потърсете информация за кърмаческа стачка, ако това съпротивление продължава. Помислете дали не сте внесли някаква промяна в ежедневието - миризма, храна, звуци, обстановка, хора, нещо, което е стреснало бебето, докато се кърми и сега асоциира кърменето с този стрес! Опитайте да смените помещението за кърмене, кърмете ходейки, или на затъмненено, на успокояваща музика, голички с бебето и т.н.
Ваня А., не съм пробвала спортни сутиени до сега.
Надолу е бла-бла, може и да не го четете, но ми олекна....😁
Скрит текст:
Чинно изчаквам да спра да съм бременна, или да кърмя и тогава да започна подскачащите упражнения (то сигурно ще ударя четриритдесетака до тогава и не знам какво ще стягам...). В упражненията се ограничавам до лицеви опори, (мразя) коремни преси, велоергометър, клекове, бързо ходене с бебешка количка и търчане подир тригодишно. Обикновено наблягам на последните две, с предимство на последното, защото за друго просто не ми остава време, каквото, впрочем, рядко намирам за да се нахраня и/или изкъпя като хората. Килогрмите от преди бременността (втората, разбира се, хехе, да не помислите, че съм стигнала мечтаните отпреди първата 48 кг) успях да възвърна, но формата е като на препечен патладжан отвсякъде. Аз обаче съм търпелива и като спра с изцеждането, ще мина рязко на бийчбоди инсанити програм на шон т и ще съм като кинозвезда 😎 Не в лицето, разбира се 😂

# 494
Isa_pisa, в отговор на бла бла Grinning Разбирам те напълно, както и всички кърмещи. Едвам успявам да отделя 15 мин време за една кардио тренировка без скачане, макар че се опитвам и да скачам по малко, но от време на време ми е дискомфортно на операцията или на гърдите.... Опитвам поне 2 пъти в седмицата ми се случват тези 15 мин, в които избирам да се движа, а не да поседна, да се изкъпя или да се наям. Аз правя тези тренировки: https://www.youtube.com/watch?v=MxLL9Scvmzo, в случай, че някой има 15 излишни минути и иска всичко да го боли следващия ден Grinning След първата бременност започнах да тренирам след почти 2 години, но за 2 месеца ежедневни кратки тренировки от по 7-15 мин успях да достигна небремнни килограми от преди години. Лошото тогава беше, че не съобразих храненето с тренирането и станах 46 кила и не се чувствах добре, много бях изтощена. Тогава спрях и след няколко месеца реших пак да пробвам, но с по-добро ядене, ама взех че забременях.
Сега искам рано да възобновя тренировките, защото гинеколога ми каза, че е добре да тренирам, защото матката не се възстановява достатъчно бързо, поне според неговите очаквания. Освен това си имам добре тапицирани плочки на корема и кълки, които не искам да виждам в бански.
От към разходки бих казала, че се справям много зле. Мъжа ми разхожда 3 годишното, аз често не мога да излезна. Не ми харесва много да кърмя по паркове и градинки, а това човече денем не издържа повече от 2 - 2.5 часа без ядене. Не успявам да се огранизирам, защото едното докато се наяде, другото да се наспи, докато изнесе някой етюд на тема тодлърска истерия и докато се разправяме, за да изяде един банан, то почти е станало време да се се храни малкото, да се готви за вечеря или нещо от сорта. Направо не знам как успяват другите жени.
Ще ме прощавате за лиричното отклонение....
А за М, се съмнявам да е стачка. Не стачкуват ли бебетата, които знаят че има и друг вариант за ядене, т.е. захранени. Бебе на два месеца и половина би се обрекло на глад ако стачкува. Според мен е някакъв дискомфорт. Както казва Isa, сменете обстановката, в друга стая или да гледа стаята от друг ъгъл, защото моето странно много се превъзбужда като гледа пердето в спалнята Grinning Започва се едно мятане, чудо направо...

Общи условия

Активация на акаунт