Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 243
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Забравих да пиша, че от седмица е болно бебето. Видимо е по-добре, но явно го боли коремчето. Аз вече съм преуморена от изтощение и неспане. Лошото е че през нощта сучеше повече. Сега е намалила времето и веднага заспива. Подозирам, че кърмата е намаляла. От сутринта не е спала, явно е гладна.

# 496
Запушено ли е нослето? Със запушен нос се суче трудно. Също така ако има газове пробвайте някакви капки за целта, за да се поуспокои.
Хич ли не иска да захапе?

# 497
Ваня, ужас като ги гледам тези във видеото и ми се плаче Cry

# 498
  • София
Запушено ли е нослето? Със запушен нос се суче трудно. Също така ако има газове пробвайте някакви капки за целта, за да се поуспокои.
Хич ли не иска да захапе?

Има хрема, но носът е проходим. Има диария, която може да е в основата на проблема. Вчера й дадох малко АМ, което прие. До сега никога не искаше да го пробва. Притеснявам се, защото и наддаване спря. Чудя се как да организирам кърменията. Тя суче горе долу през два часа. Следобяд по-често. Не знам кога да включа изцеждане и дали е нужно. Освен това и постоянно връща мляко и я държа на ръце.

# 499
Ако има нужда от повече количества цеденето се включва след кърмене.
За болно дете е нормално да не иска да яде толкова и да не качва, даже често отслабват. Но спокойно, ще се навакса това. Кърменията ми се виждат достатъчно чести, но може да е обезводнено детето ако има и диария. Фонтанелата как е, ако е обезводнено леко хлътва.
Има ли възможност някой да помага малко да се грижи за бебето, а вие да починете малко, да поспите, защото е важно за да има повече мляко.

# 500
  • над кукувичето гнездо
Ваня, програмата на шон т., която споменах, е с подобни упражнения, но доста по-скоростни и агресивни. Една тренировка е около половин час, ефектът след месец дори е ефектен Simple Smile

М, ако не ползвате нещо за нослето, може минути преди кърмене да капвате по няколко капки физиологичен разтвор във всяка ноздра на бебчето, за да разтвори секрет, ако има застоял и да диша по-лесно докато се храни. Продава се в удобни разфасовки от по 5 мл в пластмасови ампули с капкомерче на върха, лесно се прилага.
За диарията и повръщането, може да давате пробиотик. Рекомфорт, ако бебето е над 3 месеца, но след консултация с педиатър. Може и повръщането да е от стомашното неразположение, а секрета в нослето - от повръщането. Трябва да поддържате отлична хигиена на ръце и повърхности, които са били в контакт с екскретите.
Според мен е добре, да стимулирате лактацията с изцеждане след всяко кърмене, докато бебето възвърне апетита си. Период е и ще отмине. Щом е болничко, давайте каквото, колкото и както е необходимо, за да не губи течности. В смисъл, винаги предлагайте гърда, но ако не се е нахранило добре, дохранете с шише, или ползвайте сондичка (така ще се стимулира и лактацията). Ако само на гърда предлагате, добре е да е по-често. На час по лъжичка, както се казва, но да се поддържа хидратацията. Сега това е приоритетът.
Педиатърът какво каза?

# 501
Може да пробвате да додавате и с лъжичка, получава се бавничко, но със запушен нос е по-добре от шише или гърда.
Видях скоро някакви джаджи, които се слагат на прахосмучката и изсмукват сополи. На мен ми изглежда леко зловещо, но ако друго не помага може да се пробва.
Isa, ще го видя аз тоя Шон Т. До море може и да не стигна, ама поне до есента да успея да си влезна в панталоните Grinning

# 502
Чудя се от едно ядене от шише за денонощието и не всеки ден дали ще има проблеми с кърменето. Не издържа изобщо следобедните часове, за да излизаме с голямото и не винаги има по-самотно местенце за кърмене. Честно казано не ми се вадят гърди на претъпкана детска площадка и си мислех, че така или иначе цедя от време на време, защото изяжда само половината, та бих могла да го давам на разходката.

# 503
  • над кукувичето гнездо
Има един начин да разберете. Съветът ми е при най-малък признак за „глезотии” да преустановите пробите. Ако се не лъжа, бебчето ви е около 2-3 месечно. Бих предлагала с биберон с една дупка, за да е по-трудничко.

# 504
Чудя се от едно ядене от шише за денонощието и не всеки ден дали ще има проблеми с кърменето. Не издържа изобщо следобедните часове, за да излизаме с голямото и не винаги има по-самотно местенце за кърмене. Честно казано не ми се вадят гърди на претъпкана детска площадка и си мислех, че така или иначе цедя от време на време, защото изяжда само половината, та бих могла да го давам на разходката.
Аз мисля да процедирам по същия начин, когато започнем да излизаме. Как събирате и съхранявате изцедената кърма и колко време и в какво ще я държите навън? Аз това обмислям все още.

# 505
  • гр. София
Досега цедих по 12 пъти дневно за стимулиране, а за поддържане на количеството по колко е добре?

# 506
То аз едно шише и един биберон имам, на авент с една дупка.
Аз мисля да процедирам по същия начин, когато започнем да излизаме. Как събирате и съхранявате изцедената кърма и колко време и в какво ще я държите навън? Аз това обмислям все още.
Аз цедя на ръка, по-лесно ми е, но имам и помпа, но с нея ми посиняват зърната и не ми е толкова комфортно. За съхранение използвам разни пластмосови контейнери насъбрани с първото дете, без BPA, иначе са просто кутийка с капаче. Мисля да взимам шишето с млякото студено и то ще се постопли навън, все пак е доста топличко. Аз като я гледам до сега какво прави само около час успява да издържи след излизането и започва да пищи за ядене, та няма да седи с часове кърмата.
Аз предпочитам да нахраня от първоизточника, но на моменти не е възможно (например вчера в кауфланд). Принципно не се притеснявам да кърмя навън, но ще притесня тези около мен.

# 507
  • над кукувичето гнездо
Мда, има много хора, които си пъхат гагата където не трябва и после се възмущават от видяното...

Катеа, темата за съхранението на изцедена кърма я обсъждахме няколко пъти по-назад, разровете и ще намерите информация кой как се справя. С гугъл също се намира т достоверни източници.

Шоколадче, 12 пъти цедене в денонощието си е мъчение. За поддържане - с един нормален бебешки ритъм на 3-4 часа, нощем и повече, но е добре и едно нощно да имате. То зависи и бебето колко е голямо. Аз храня с изцеждане и правя по 6-7 за денонощие, за да поддържам лактация.

# 508
Зависи от бебето за хранене с шише. Аз купих шишета с форма на гърда на биберона, някои не вярват че помагат, но според мен да. Освен това в началото коригирах захапката - ако видя, че захапва само върха на биберона нагласях устичката да захапе и малко от широката част. Използвам биберон с една дупка все още, въпреки че бебето е на 4 месеца почти. Имах период, в който предлагах по-често едно хранене от шише, не е имало проблем след това със сукането. Мен по-скоро във вашата ситуация повече би ме притеснило как ще я съхранявате кърмата навън особено сега в идващите жеги. Не върви ни студена, т.е. нестоплена напълно, ни престояла 2-3 часа на 25 и нагоре градуса.

# 509
  • София
При мен май има лъч надежда. Кърмата е намаляла определено. Но почти не се храня и отслабвам. Няма го усещането за тежест на гърдите. Бебето няма запушено носле, но има секрет, който й пречи. Аспирирам го с накрайника за прахосмукачка.
Според вас ако я оставям да суче на празен ход дали стимулира лактацията? Защото не искам помпата, травмира ме.

Общи условия

Активация на акаунт