Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 240
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
И моето бебе е същото, затова разходките ни са по 1 час само. Оня ден така опищя магазина, че срам ме хвана. А мен много ме мързи да цедя и да давам от шише навън. Пък и тя шише не признава. Нито такова с биберон, който прилича на гърда.
За съхраняването в термобокс не става ли?

# 511
  • над кукувичето гнездо
М, бебето стимулира лактацията най-добре, още повече, ако има търпение да суче на празен ход (не само да муцка и целува).

Ако разходката е за повече време, според мен след дълъг размисъл, охладена кърма, ако се сложи в термобоксче и на сянка, може да се разнася няколко часа и преди употреба да се извади за 20-30 минути на жега, за да се постопли.
Моето бебче хапва и нетемперирана кърма, стояла на стайна температура.
Използвам бибероните на авент от серията комфорт, пробвах и обикновените в началото, но ми се струваха неудобни и някак „неестествени” при захапване. С една дупка ползвах до навършване на 6 месеца на бебока, което е 4,5 месеца коригирана възраст. Като я пробвам на гърда, яде по по-малко, а понякога откровено се дърпа и си плаче за шишето, но тя отначало се храни с изцедена.
Баткото когато беше на 18 дена, за два дена дохранване с шише се научи да яде 5 минути от гърда и да плаче за биберона. Коства ми седмица упорство, за да махна шишето.

# 512
Прочетох всичко назад за съхранението, питането и чуденето ми беше по-скоро за съхранението навън в жегата Blush ще се разхождаме по-малко и наблизо, по-важно е яденето Grinning

# 513
И аз на разходките давам шише. Купих си термобокс и така ще е лятото. Разбира се става въпрос за няколко часа, а не за цял ден да се съхранява

# 514
  • гр. София
Аз ползвам термо чантичка. Държа си я в плик във фризера и като излизаме пъхам там порцията. Отделно си нося и термос с вряла вода, за да стопля шишенцето.

# 515
Разходките много зависят от детето. Номер 1 нямаше никакъв проблем да спи на друсане, возене, даже го предпочиташе, откарваше часове навън непробудно и никога не ми се е налагало да храня навън, а откарвахме по 3-4 часа. Сега номер 2 иска да спи неподвижно, всяка неравност по родните тротоари я буди и ядосва, силните шумове я плашат и следобедните часове иска да яде на 2 часа въпреки, че и остава ядене, но не иска да суче още. Та моя казус с яденето навън е за 2 часа примерно, та млякото каквото и да е ще го яде. Преди два дена беше толкова гладна на детската площадка, че щеше да изпие шише вода само и само да влиза нещо в корема, а иначе вода не предлагам, тоя път не знам защо бях взела. Аз в голяма жега няма да изляза, преди лятото излизах в  8 сутринта, за да пропусна топлото.

# 516
Момичета, мога ли да приемам някакви витамини по време на кърменето?
В последните дни ме болят абсолютно всички стави - китки, лакти, рамена, кръст, колена, глезени, че даже и пръстите на ръцете. Чудя се дали не е от липса на калций, вит. Д или нещо друго..

# 517
Може да се пият например актив мама на допелхерц, но те са доста бедни от към калций. Има за кърмене на прегнакеър, може да се пие калций само и витамин Д от този на бебето по 2 капки примерно. Друг добър вариант е сусамов тахан с мед, че само тахан не е много приятно за ядене. Тахана е много богат на калций.

# 518
Здравейте, според вас може ли посредством кърмата бебето да поеме час от малтофер (медикамент желязо) и изпражненията му да потъмняват и позеленяват? На две седмици е бебето, а от нвяколко дни приемам медикамента и ори мен ефекта е същият.
Нормално ли е или да се притеснявам?

# 519
  • София
Според мен е нормално. Желязото доста оцветява.

# 520
  • гр. София
Да, преминава в кърмата някакъв % и е нормално. Давайте пробиотик на бебето, защото моето имаше проблеми с изхождането.

# 521
След първото ми раждане пиех цял месец желязо, но не съм забелязала някакъв негативен ефект върху бебето, нито зелено или тъмно акане. Има едни "сокчета" Феротон, които са страхотни за вдигане на хемоглобина. Аз пих само 2 седмици преди раждането и ми го вдигна до небременни нива. Единствения недостатък е, че е скъпичко.

# 522
Тези сокчета, наистина вдигат, аз пих  45 дни от тях и  имаше ефект, докато бях бременна. Но контролата в родилното показа, че е много нисък сега и затова се налага да пия. Ще наблюдавам бебето, но мисля, че е от медикамента. Една седмица не го пих, защото забравих и акото му стана, като горчица.

# 523
  • Варна
Здравейте, чудя се и аз какви витамини и нещо за имунната система да пия, та имам една опаковка Биозин от преди да забременея ( не е Биозин Мама). Мислите ли,че мога да я изпия докато кърмя?

# 524
  • София
Оф и аз съм на тази вълна. Според мен няма проблем, Биозинът е страхотен препарат.

Общи условия

Активация на акаунт