Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 035
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • гр. София
Да, нормално е.

# 571
Здравейте, имам бебе на 5 месеца, ще захранвам от шести. Въпросът ми е свързан с честотата на кърменето. Ние сме на 2,5 часа, през нощта прави 5-6 часова пауза и бабите и хората до мен ме гледат с недоумение... Много на често било. Но той пие само около 5 Мин и освен ако не заспи и с това не удължи интервала, след 2,5 започва да мрънка, вода не помага и суче сякаш не съм му давала цял ден. Това с 5те хранения на ден не мога да си го представя...Та, да се тормозя ли с разреждане или не?

# 572
Твърдо НЕ! Тия пет хранения на ден са за бебета на АМ. То аз ям по повече пъти.

# 573
Ох, баби и разбирачи всякакви. Нека си яде детето. Ако на вас не ви тежи, нека да е на често. Нормално е да яде чести и за тази възраст е нормално да яде бързо.

# 574
  • над кукувичето гнездо
Подкрепям горните.
В топлото може и по-често да иска за утоляване на жажда. След захранването е добе да предлагате и вода, ако до сега не сте.

# 575
Аз досега съм предлагала вода по съвет на педиатъра след кърмене да си изплакне устата. Винаги е без успех - плюе я, мръщи се. На 30 дни сме. Опитвам с пипета, с лъжичка - винаги неуспешно.

# 576
  • над кукувичето гнездо
За изплакване, буквално от малко разтояние пред устата на бебчето изцвърквам с натискане  на биберона с пръст, така че да се излее тънка струйка към венците и езичето. То я изплюва, попивам и готово. На голямото винаги плакнех. Сега с малкото спрях преди месец-два и за сега няма проблеми.

# 577
И аз плакнех на голямото, но на малкото и един път не съм изплакнала и за почти 3 месеца няма проблем.
И моето иска на 2-2.5 часа денем, малко ми тежи, защото физически не успявам, искам да спи повече време, за да мога да се оправя вкъщи, но дори и да искам не поема повече мляко, най-много да повърне...та явно няма как да стане разреждането, то си идва постепенно.
Аз имам едно чудене от известно време....нощем гърдите са много пълни, пък и вечер бебето започна да прави 5 часа пауза между две от яденетата и съответно препълването е на лице и се наяжда от една гърда, втора не иска и да помирише, бута с езиче или хич не отваря уста. Та се чудя ще навреди ли на количествата, като нощем кърмя от една гърда и ги редувам, това са може би 3 хранения. След това през деня успява да оправи количествата и да хапва по малко и от вторта порция. Та какво мислите?

# 578

Да ви попитам вашите бебета издават ли звуци по време на кърмене? Моята сладуранка издава "ъмкащ" звук понякога и в някой случай е комбинирано с ритане с крачета.

# 579

Да ви попитам вашите бебета издават ли звуци по време на кърмене? Моята сладуранка издава "ъмкащ" звук понякога и в някой случай е комбинирано с ритане с крачета.

Да, същото при нас, напомня ми на малко котенце, когато му сложиш храна и то започва бързо да яде Grinning Обикновено мънка, когато лежи до мен. В поза люлка не съм забелязала, то и рядко се случва да сме така де Grinning Мисля, че е заради силната струя. Понякога чак ръмжи и се човърка нещо по главата отзад и към ухото, но това го свързвам с това, че й се спи или току-що се е събудила и се протяга.

# 580
  • над кукувичето гнездо
Второто като беше съвсем бебе звучеше като прасенце. Joy

# 581
Здравейте, имам момче на 3 месеца и 10 дни.  Първите 2 месеца беше на смесено хранене като АМ давах около 250мл на ден.  Първия месец качи 900гр, втория 850гр.  След втория месец се мобилизирах да бъде само на кърма. Храня го на 2 часа. Ума 8-9 хранения на ден. Прави пауза през нощта от 9.30 до 6ч сутринта и аз не го будя.  Нали се водя уж по него. Обаче за последния месец е качил само 200 гр и педиатърката каза да  започвам дохранване пак.  Не се цедя, пробвала съм и нищо не излиза от гърдите ми.  Пия в момента бирена мая, чай л.актогенен, около4литра вода. Той не показва признаци на глад след сукане, за това и спрях дохранването.  На сантиметри е +3 от миналия месец.  На колограми  от 5.500 сега е 5.700. Жизнен е,  играе си, има добър тонус.  Как мислите дали нещо не правя както трябва?

# 582
Момичета, идвам и аз с въпрос... Бебе е на 8 дни, роди се в 38 г.с. + 3, тежеше 3 кг при раждането.
Беше секцио и ми я дадоха за хранене на третия ден. Засуква със силиконови протектори, които знам, че повечето хора отричат, но аз не намирам физически начин да я накарам да захапе зърната, тъй като при мен са почти вдлъбнати. Вече започна да се усеща как се случват нещата, суче и звучи като да преглъща, но се изморява бързо и се отказва... Побутвам я по бузите, пощипвам я леко, но е голяма мъка... След цялата тази процедура, която понякога е доста дълга, давам кърма с шише, защото видимо е гладна и плаче.
Питането ми е  - колко мл. на ядене трябва да изпива бебе до първия си месец, ако изобщо има понятие като "трябва"? 

# 583
  • над кукувичето гнездо
Момичета, идвам и аз с въпрос... Бебе е на 8 дни, роди се в 38 г.с. + 3, тежеше 3 кг при раждането.
Беше секцио и ми я дадоха за хранене на третия ден. Засуква със силиконови протектори, които знам, че повечето хора отричат, но аз не намирам физически начин да я накарам да захапе зърната, тъй като при мен са почти вдлъбнати. Вече започна да се усеща как се случват нещата, суче и звучи като да преглъща, но се изморява бързо и се отказва... Побутвам я по бузите, пощипвам я леко, но е голяма мъка... След цялата тази процедура, която понякога е доста дълга, давам кърма с шише, защото видимо е гладна и плаче.
Питането ми е  - колко мл. на ядене трябва да изпива бебе до първия си месец, ако изобщо има понятие като "трябва"? 
Честито бебче!
Ако в епикризата не е посочено друго, към 55-60 мл на всеки 3 часа, т.е. на осем пъти в денонощието. Количеството се увеличава с по 10 мл на седмица. След като бебето има 3 кг, може да си позволите да не настоявате за милилитрите. Нашето беше малко над 2 и буквално го гушехме, за фа докараме заветните 3 кг, после поотхлабихме режима.
При симптоми на глад преди трите часа, предложете. Тренирайте кърмене от гърда, че иначе е хамалогия, от личен опит го казвам!

# 584
Виж това:
Скрит текст:

Другото по което аз се водя е:
Килограмите на бебето, умножено по Х, делено на брой хранения, като Х е коефициент, съответно:
1-3 м. - 160
4 м. - 150
5 м. - 149
Пример: бебето е 3.500 кг .Храни се 9 пъти на ден. Следователно трябва да изяжда 3.5х160:9=65 гр.

Естествено пак зависи от бебето, може един път да изяде повече, друг път по-малко, но общото количество да е около 9*65  = 580 - 590 мл. за денонощие. (това от примера, изчисляваш за твоето бебе)

Общи условия

Активация на акаунт