Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 033
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Момичета,  аз имам проблем с бърз поток на кърмата. Кърмя легнала защото четох,  че помага Но малката често се изнервя и дави, въпреки това, ако има мама с подобен проблем моля да сподели, съвети.

# 61
  • над кукувичето гнездо
Нве от личен опит, но може да пробвате да изцедите малко кърма преди да предложите на бебето гърдата. Така ще прескочите момента с по-силната струя. И полегнала назад, да.

# 62
Малко по-нагоре коментирате, че не е желателно да се дава кърма от различни изцеждания. Защо е така и става въпрос за кърма съхранявана в шише или по принцип? Ако кърмата е съхранявана в стерилни контейнерчета или торбички пак ли не може да се смеси от няколко изцеждания и да ае стопли?

# 63
  • над кукувичето гнездо
Според мен, не е проблем да се смесва кърма от различни изцеждания в рамките на 24 часа от първото изцеждане, стига кърмата да се съхранява в хладилник и новодобавеното количество да е по-малко от вече охладеното или да се охлажда преди да се смеси.

# 64
Мисля, че сега ви разбрах. Имате предвид в един и същи съд да се добавя, нали? Аз по-скоро мислех, ако имам да кажем две различни контейнерчета от различни дати във фризера, да ги размразя и двете в хладилнилка, после  да ги налея в едно шише и да ги стопля. Така не е проблем предполагам?

# 65
  • над кукувичето гнездо
Не, не е проблем, стига да ги размразите и ползвате едновременно, а не едното да размразите днес, другото след два дена и да ги смесите.

# 66
  • гр. София
През кърмещия период мога ли да приемам чай със съдържание: Сенча, ябълка, лимонена трева, череша, шипка, кокос, каркаде, стевия, червена боровинка?

# 67
Аз знам за салвия и мента, че не са препоръчителни, но в този чай има и непознати за мен. За мен в този чай под въпрос ще е първата билка - сенча, останалите ми изглеждат позволени.

# 68
Исках да ви попитам как броите храненията на бебето за 24 часа? Ние сме само на кърма,  но тя понякога яде по 30 мин и спи 2, 3 часа друг път през час по 15 мин сукане...аз до сега такива хранения по под 20 мин изобщо не ги броях...защото бяха рядкост .Но днес в рамките на 3 часа е прекарала 1.5 часа в ядене но на по 15 мин сукания...
На 15 дни е моето бебенце.

# 69
Малко е бебчето, няма нужда от броене на храненията. Може да се изморява преди да се е заситило и като си почине да започва пак. Може да е в т.нар. скок в растежа, когато са му нужни по-големи количества и по този начин да увеличава производството на кърма. Тогава броене на храненията е невъзможно.
Като поотрасне ще престане да се изморява бързо и ще намали времето за сукане. Тогава то самО ще си изгради някакъв режим.

# 70
Моля за съвет - бебето е във фаза със супер често сукане. Зърната че болят. Мажа с кремчета за зърна и въпреки това само при мисълта, че трябва да го кърмя след 10 минути отново и ми прилошава. Какво да направя за зърната, за по-бързо възстановяване?
Може ли да прескоча едно кърмене сега и дя го заменя с АМ, за да дам още поне 2 часа на зърната покой Sad

# 71
Препоръчвам да не го правите. Бебето е още  малко по спомен и не ми се вижда добра идея да му показвате колко лесно може да е яденето от шише.
Как боли, само в началото или през цялото време. През цялото време ако боли има проблем с позата и трябва да коригирате нещо. Нормално е да боли 30-тина секунди в началото.
Има ли рагади, ако няма, а е само болка е по-добре.
От кремчетата препоръчвам лансинох. Може да правите студени компреси след кърмене.

# 72
  • над кукувичето гнездо
Моля за съвет - бебето е във фаза със супер често сукане. Зърната че болят. Мажа с кремчета за зърна и въпреки това само при мисълта, че трябва да го кърмя след 10 минути отново и ми прилошава. Какво да направя за зърната, за по-бързо възстановяване?
Може ли да прескоча едно кърмене сега и дя го заменя с АМ, за да дам още поне 2 часа на зърната покой Sad
Може да прескочите, да, от едно единствено прескачане няма да стане фатално, но това едва ли ще реши проблема. Прескачане означава по-малко стимулиране на гърдите, следователно повече време за постигане на повече количество кърма.
Пробвайте да смените позата - легнали на страни, полегнала назад, футболна топка и т.н. - намерете такава, която дава на бебето повече яъзможност да отметне главата си назад, за да може да
 отвори широко уста. Потърсете снимки как е правилния механизъм за подаване на гърда - зърното трябва да се пада почти срещу нослето на бебето или над горната устна, за да може то да се „протегне” нагоре и да захапе първо откъм долната устна, а след това да засуче и с горната и да обхване и част от ареолата.
Между кърменията на мен ми помагаха компресчета с отвара от смрадлика (тетра) върху тампонче за премахване на грим, поставено на гърдите. Задължително се изплаква с вода преди следващото кърмене. На мен това много ми помагаше. За ден-два и напълно са ми се възстановявали рагади.

# 73
Нямам рани, но ми прави впечатление, че в основата на зърната са леко розови / по-различно от обичайното им състояние/.
Мажа с лансинох между кърменията, но ще направя и компрес със смрадлика.

Иначе чета блога на Хедра и от картинките там се научих да кърмя и слагам на гърда и сега продължавам да гледам от там.

# 74
  • над кукувичето гнездо
Дерзайте, ще потръгне и ще се получи!

Общи условия

Активация на акаунт